Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Sexe, dones i sèries de televisió

sexo-mujeresEl guió de les sèries televisives són el gènere narratiu que més ha seduït al públic més exigent del segle XXI. Els mateixos addictes a les sèries revisen les escenes televisives que més han quedat gravades en l’espectador que s’ha fet seguidor incondicional de les sèries contemporànies, però tot des d’una òptica femenina que li dona un enfocament més atractiu, tot i que també són presents algunes opinions masculines que estableixen l’equilibri que requereix aquest anàlisi d’aquesta revolució televisiva que està congregant una gran quantitat de seguidors… i seguidores! Hi ha telesèries que s’han convertit ja en autèntics clàssics com Sex and the city, Game of Thrones, The wire, Màster of sex, o Boardwalk Empire; i que a la vegada han demostrat que el risc, la qualitat narrativa i el talent de les interpretacions no són exclusius del cinema. Sempre costosa en termes econòmics, i per tant arriscada, la ficció continua sent el gran motor de la indústria audiovisual.

Sexo, mujeres y series de televisión és novetat aquesta setmana a la biblioteca. L’anàlisi d’algunes de les sèries nord-americanes és molt atractiva ja que es realitzar sota la influència d’un seguidor de sèries diferent. Barbara Ayuso en endinsa a la sèrie Transparent a través dels seus personatges que aprofiten el dinar familiar dels Pfefferman per dir allò que la resta no vol escoltar. Però, juntament amb la taula, el sexe també és el moment de sincerar-se, tot i que no sempre, però entre panteixos, a Sarah, Josh i Ali se li escapen les mentides que es diuen a si mateixos quan les coses no pinten bé. Altres sèries també tenen molt protagonisme en aquestes pàgines, és el cas de Orange is the New Black.

girlsSer dona en una presó és problemàtic si els que vigilen la mateixa són homes. En la convivència diària el xantatge amb connotacions sexuals es inevitable per aconseguir una predominança vers a les demès, juntament amb una competència ferotge per sobreviure. Aquest són els ingredients d’aquesta sèrie en que les dones vesteixen de taronja però la seva rutina diària s’enfosqueix a mesura que apareixen les desigualtats i fins i tot els desitjos més amagats. Basada en una autobiografia de Piper Kerman, s’explica el destí inesperat per a una jove blanca de classe mitjana, on una aparença i estil de vida que li fan mereixedora de la descripció de ser the All-American Girl. És condemnada per blanqueig de diners procedents del narcotràfic quan ja havien passat deu anys del delicte, en el moment precís en què havia acabat de cursar els seus estudis universitaris. El contrast entre una vida i una altra marcarà l’argument de la sèrie que es adornarà amb el component lèsbic de la protagonista que generarà no poques expectatives. Un dels aspectes més atractius és el toc de comèdia que aporta el seu guió i que genera un equilibri molt atractiu en l’espectador per seguir el curs dels esdeveniments.

orange_blackAltres sèries com Girls o Top of the Lake també són analitzades des d’un altre punt de vista per les autores addictes a les series del segle XXI a través de la seva experiència simplement com espectadores d’un producte televisiu que es va renovant amb força i cada vegada tenen un pes més important en la industria cinematogràfica ja que molts actors i actrius aconsegueixen redimir-se de fracassos a la gran pantalla o simplement tenen en aquest producte una altre alternativa per demostrar les seves capacitats d’entretenir a un públic cada vegada més exigent.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari