Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Convocatòria Premi Llimona 2011

La il·lustradora Mercè LlimonaDes de l’any 1997 l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l’Obra Social Caixa Catalunya convoquen el Premi Mercè Llimona de literatura infantil il·lustrada, en homenatge a aquesta il·lustradora amb lligams familiars amb la nostra ciutat. L’obra guanyadora es converteix en el Conte de Nadal, i, a més a més, Publicacions de l’Abadia de Montserrat inclou el conte en una de les seves col·leccions.

Des de l’any 2002, el Premi es convoca en modalitats separades de text i il·lustració. Per a la part escrita el veredicte es fa públic pels volts del dia de Sant Jordi, quan s’obre automàticament la convocatòria per a la modalitat d’il·lustració, el guanyador de la qual es coneix a finals de juliol. Cada any, professionals de cadascun dels dos sectors formen part dels respectius jurats.

Contes premiats des de 1998

Aquest mes de febrer ha començat l’edició del Premi Mercè Llimona 2011 amb la convocatòria en la modalitat de text. El termini per presentar els treballs és l’1 d’abril.

Les obres que es presentin a la modalitat de text han de ser contes dirigits a un públic d’entre 6 i 8 anys, escrits en català, originals i inèdits. Es concedirà un únic premi, dotat amb 1.600 euros, al text guanyador.

Un cop anunciat el guanyador o guanyadora del text es convoca automàticament la modalitat d’il·lustració, que té com a termini màxim per presentar els treballs el 30 de juny de 2011. Les il·lustracions que aspirin al premi hauran de basar-se en el conte premiat, que es publicarà al web de l’Ajuntament de VNG.

Premi Mercè Llimona 2010El conte guanyador del Premi de Literatura Infantil Il·lustrada Mercè Llimona 2011 s’editarà abans de Nadal de 2011, per Publicacions de l’Abadia de Montserrat i es presentarà en un acte públic a la Biblioteca Joan Oliva i Milà.

El guanyador de l’edició del 2010 va ser En Roc sense cap, de Mercè Canals, il·lustrat per Òscar Julve.

El Premi Mercè Llimona 2011 manté el format d’un àlbum gran, 20×33. Una mida considerada com a la més òptima per a la seva difusió, ja que permet una extensió suficient per als escriptors i una major llibertat per als il·lustradors.

Les propostes, tant de text com d’il·lustració, s’han de presentar a l’ Oficina d’Atenció Ciutadana, ubicada a la planta baixa de l’Ajuntament de VNG.

Els interessats podeu trobar aquí tota la informació i les bases del premi:

Bases del premi

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari