Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Una lección de vida y muerte, Belinda Bauer

una lección de vida y muerte_belinda bauerLa novetat de gènere negre d’aquesta setmana és el darrer títol de l’autora anglesa Belinda Bauer: Una lección de vida y muerte. Amb la seva anterior novel·la, Morir no es tan fácil, Bauer va aconseguir el seu lloc en l’àmbit del gènere negre i criminal. Per aquest motiu, qui la va llegir ja esperava la publicació d’aquest nou llibre.

La protagonista indiscutible de Una lección de vida y muerte és, amb només 10 anys, la petita Ruby Trick. La Ruby viu amb els seus pares al comtat de Devon, en un paisatge idíl·lic format per pobles com ara Limeburn, on viu la família Trick, o Clovelly.

Els pares de la Ruby passen per una època difícil. La mare, Alison, no para gaire per casa. Compatibilitza vàries feines per poder tirar endavant l’economia familiar ja que el pare, John, va anys que no té feina. Es dedica a la pesca per poder aconseguir alguns diners. Així doncs, no és d’estranyar que la Ruby pateixi per la relació dels seus pares.

logo blog genere negre_AMB LLETRESAl bell mig de la zona on viu la família Trick, un assassí en sèrie té aterrida la població. Ja ha mort dues dones i, per si no hi hagués prou crueltat en els seus actes, el responsable de la mort d’aquestes noies, tot just abans de posar fi a les seves vides, les fa despullar i trucar les seves mares, les quals senten impotents els crits de desesperació de les filles.

A càrrec de la investigació hi ha la inspectora en cap Kirsty King i el seu ajudant, el policia Calvin Bridge. Al marge de la investigació policial, però, alguns veïns han posat en marxa patrulles nocturnes per vigilar la zona. Un d’aquests veïns és en John Trick, el pare de la Ruby. I la nena, alguns vespres, acompanya el pare en les rondes de vigilància per descobrir qui és l’assassí. Encara que, potser, serà l’assassí qui els trobi a ells.

portada una lección de vida y muerte_rodonaPrimeres pàgines.

Belinda Bauer (1962) és escriptora, guionista i periodista anglesa. Va passar la infantesa a cavall entre Anglaterra i Sud-Àfrica i ara viu a Gal·les.

L’any 1998, va guanyar el BAFTA, com a millor guionista novell, per The locker room. Amb la seva primera novel·la, Blacklands, va aconseguir el Premi Gold Dagger que, per primer cop, es concedia a un escriptor en el seu debut.

bauer_belinda_rodonaBelinda Bauer a les biblioteques de VNG.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari