Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Revival, Stephen King

Revival és la darrera novel·la d’Stephen King que arriba al nostre país i que , aquesta setmana, és novetat a la Joan Oliva.

portada RevivalSituada en un petit poble de Nova Anglaterra, la història de Revival s’estén al llarg de vàries dècades amb dos personatges recurrents. En Jamie Morton, un nen quan tot comença, que viu una especial relació d’anades i vingudes amb l’atractiu mossèn protestant Charles Jacobs. Aquest últim és un nouvingut a la població, amb la seva dona i el seu nen acabat de néixer, quan tots dos personatges coincideixen per primera vegada. Ambdós senten fascinació per l’electricitat.

Anys després, quan Jamie no passa per un bon moment, malmès per la seva addicció a l’heroïna, les vides d’un i altre tonen a confluir. Charles Jacobs ha deixat de banda la seva vocació religiosa i, ara, es dedica al món de l’espectacle amb electricitat i curacions miraculoses incloses. Quan l’antic sacerdot aconsegueix curar l’addicció de Jamie, els destins de tots dos quedaran units per sempre. Barreja de fanatisme i addiccions, Revival ofereix un final de què tothom parla, implacable i amb regust amarg.

Seguidor confés dels clàssics de la literatura de terror i de ciència-ficció de tots els temps, Stephen King no pot començar més que dedicant aquest llibre a mestres dels gèneres en què ell és també tot un referent indiscutible: Mary Shelley, Bram Stocker, H. P. Lovecraft i August Derleth són alguns dels noms que King destaca a la seva dedicatòria.

portada Revival_rodonaPrimeres pàgines.

Stephen King (1947) no deixa indiferent ningú. Es mou entre els seus fidels seguidors i els detractors de la seva obra. És, malgrat tot, una figura indiscutible de la literatura de terror i de la de ciència-ficció i fantàstica, amb una productivitat fora de qualsevol dubte: és autor de més de cinquanta novel·les.

Stephen KingAbans de dedicar-se completament a la literatura, va treballar com a conserge en una fàbrica i, també, en una bugaderia. Però, a partir de la publicació del seu primer llibre, Carrie (1974), va aconseguir èxit i reconeixement. Després, publicaria El misterio de Salem’s Lot (1975), El resplandor (1977), It (1986), Misery (1987) o El cazador de sueños (2001), entre moltes altres. Algunes, sota el pseudònim de Richard Bachman, com ara Rabia (1977) o La larga marcha (1979).

stephen-king_rodonaStephen King a les biblioteques de VNG.

De la seva obra, se n’han fet multitud d’adaptacions cinematogràfiques d’èxit, que han contribuït a la fama del seu autor.

Carrie

Misery

El resplandor

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari