Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Sólo el silencio, de R.J. Ellory

R.J. Ellory. Sólo el silencioR.J. Ellory va néixer a Birmingham el 1965. Es va dedicar al disseny gràfic i la fotografia abans de centrar-se en l’escriptura. Entre 1987 i 1993 va completar vint novel·les que van recollir centenars de cartes de rebuig, sent un dels principals arguments, el fet que era un anglès que ambientava els llibres als Estats Units.

El fracàs continuat el va portar a abandonar la tasca durant vuit anys ia treballar en una empresa de mercaderies a Birmingham. Entre 2001 i 2002 va completar tres nous llibres, el segon dels quals, Candlemoth va aconseguir per fi editor, que el va publicar el 2003.

Amb cadascuna de les seves següents novel·les ha anat consolidat la seva condició de bestseller, sent Sólo el silencio el seu major èxit internacional fins avui, amb traduccions a 25 idiomes. Després de vendre els drets al cinema, el mateix autor acaba de finalitzar un guió que té previst portar a la pantalla gran el oscaritzat director francès Olivier Dahan (Ma Vie en Rose). Ellory viu amb la seva esposa i el seu fill en els Midlands.

La novel·la narra com un despietat assassí està actuant impunement a Geòrgia, al sud dels Estats Units, on segresta, mata i mutila salvatgement els cadàvers d’una desena de nenes de la petita localitat d’Augusta Falls.

A la commoció generalitzada li segueix una investigació a càrrec del xèrif Haynes Dearing que no dóna cap fruit. A mesura que es va succeint la troballa de cossos trossejats de més nenes, tant en Augusta Falls com en altres comtats, creix el pànic, la sospita del veí i la xenofòbia. Joseph Vaughan, amb només dotze anys, veu com la tragèdia assola la seva comunitat i decideix formar una patrulla de protecció amb altres nois, el grup anomenat Els Vigilants amb el propòsit de donar caça al Monstre.

Incapaç de complir la seva promesa de protegir a la gent que vol i objecte de diverses tragèdies familiars, el protagonista decideix marxar a Nova York per deixar enrere el malson personal i col·lectiu que suposa Augusta Falls. Amb el pas dels anys aquell passat turbulent sembla dissipar-se a mesura que el somni de convertir-se en escriptor va fent-se realitat.

Però, en tot aquest temps el macabre assassí ha seguit cobrant noves víctimes, ampliant el seu marc d’acció a Mississipí, Tennessee, Alabama i Carolina del Nord, sense que les múltiples investigacions dutes a terme per les diferents comissaries hagin aconseguit la menor pista. Quan Vaughan ja pensava que havia pogut enterrar els dimonis de la seva infància i adolescència amb vista a refer la seva vida, aquests tornen amb l’objectiu de mostrar que aquell horror sempre va estar més íntimament lligat a ell del que mai va sospitar.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari