Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

La senda oscura, d’Åsa Larsson

La senda oscura, d’Åsa LarssonÅsa Larsson va néixer a Kiruna el 1966; actualment viu a Mariefred. Va estudiar dret a Uppsala i, igual que el seu personatge Rebecka Martinsson, durant un temps va exercir com a advocada tributària. Confessa haver descobert el pobre que era la seva vida durant la baixa maternal: “Buscava la diversió dins del meu cap”, i afegeix que la va trobar en la literatura. De manera que va deixar la seva carrera d’advocada per dedicar-se a escriure i, encara que ara renega de la seva professió (“si busques un món on els diners són l’únic que importa, aquest és el dels advocats”, ha afirmat), ha reconegut que haver treballat en contacte amb criminals l’ha ajudat a entendre el món d’una altra manera.

A part de la trama policíaca, com a bona descendent de la novel·la negra sueca, Larsson també tracta en els seus llibres temes particularment espinosos, tot i que ella insisteixi que “no volia mostrar idees polítiques quan vaig començar a escriure, el que passa és que les meves idees sobre el que penso sí que estan a les meves novel·les”.

La senda oscura és la seva darrera novel·la publicada al nostre país. Una vegada més, la protagonista de la història és l’advocada Rebecka Martinsson, que té molts punts en comú amb la seva creadora. Tot comença quan una dona apareix morta en un llac gelat. El seu cos, torturat, presenta una estranya cremada al voltant del turmell. Des del primer instant, la inspectora Anna-Maria Mella sap que necessita ajuda. El cadàver és d’una de les executives d’una companyia minera amb uns tentacles que s’estenen per tot el món. Anna-Maria necessita que una advocada li expliqui algunes coses sobre el negoci, i coneix a la millor.

L’advocada Rebecka Martinsson està desesperada per tornar a la feina després d’un cas que l’ha destrossat, i accepta la proposta d’Anna-Maria Mella. Les seves investigacions revelen una complexa i sinistra relació entre la víctima, el seu germà i el director de l’empresa. Tot sembla indicar un mòbil sexual, però els negocis tèrbols de Kallis Mining obriran una altra via d’investigació.

Llibres

  • Aurora boreal
  • Sangre derramada
  • Sang vessada
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari