Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Novetats editorials de Xavier Vernetta

Ara que arribem a les darreries de 2015, en Xavier Vernetta està d’enhorabona ja que dos dels seus nous llibres veuen la llum. Per una banda, la novel·la juvenil El pare és una tarambana que tot just s’ha publicat aquest mes de novembre i, per una altra banda, la novel·la de gènere negre per a públic adult Qui em vol fer mal?, de propera publicació.

portada pare es un tarambanaQuant al llibre per a joves, val a dir que El pare és una tarambana compta amb el reconeixement de qui ha aconseguit el XXXIVè Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Cifre de Colonya. No en và, es tracta d’un guardó que, tant pel temps que fa que s’atorga com per la qualitat de les obres reconegudes, s’ha convertit en un dels més destacats en llengua catalana. Autors com ara Joaquim Carbó, Lolita Bosch o Mercè Canela han estat reconeguts també amb el mateix premi en anteriors edicions. La cerimònia de lliurament va tenir lloc el passat 18 de juny al Claustre del Convent de Sant Domingo d’Inca.

La protagonista és una joveneta que es diu Sònia Anguera. Els seus pares estan separats, però hi ha bon rotllo entre tots dos. La Sònia haurà de passar una temporadeta amb el seu pare perquè la mare, per motius de salut, haurà de romandre durant uns mesos a Alemanya. El pare, en Jordi, és un músic molt conegut que forma part d’un grup de rock&roll i no sempre se’n recorda que té una filla…sort que hi ha els amics de la Sònia!

portada qui em vol fer malPel que fa a Qui em vol fer mal?, que es publicarà d’aquí poc, serà presentada el 2 de desembre a la Casa del Llibre de Barcelona i el 12 del mateix mes a la Llibreria Llorens de Vilanova. Ens trobem amb una novel·la de gènere negre amb protagonista femenina, la Lina Torres.

La Lina Torres és policia a Gràcia i fa poc temps que ha conegut en Fabrizio Simbocca. Un matí, mentre la noia pren una dutxa abans d’anar a treballar, en Fabrizzio és assassinat a l’habitació on fa uns minuts tots dos dormien. La víctima prové d’una família poderosa de Venècia i era a punt d’obrir una galeria d’art a Barcelona. La Lina no dubtarà a remoure cel i terra per treure’n l’entrellat.

En Xavier Vernetta i Gallart va néixer a Barcelona l’any 1956. És llicenciat en Història Contemporània i Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i desenvolupa la seva tasca professional en diferents àmbits, com ara l’escriptura, la traducció, la docència i la crítica literària. Escriu per a públic adult (novel·les com, per exemple, Els anys salvatges, Dies de pluja o País de Llops), per a joves (Somni de Tànger, N, de Néstor o De què tens por, bonica?) i per als més petits (¡Ara sí que l’he feta bona! o Roberluxtina i la reunió de les bruixes).

xaviervernetta_rodonaXavier Vernetta a les biblioteques de VNG.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari