Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

L’impacte psicològic de la desocupació

Portada del llibreL’atur produeix importants alteracions psicològiques. Les manifestacions depressives, els sentiments d’inseguretat i de fracàs, l’aïllament social, i el deteriorament de les relacions familiars són alguns dels efectes més freqüents.

Si l’atur produeix seriosos efectes afeblidors en moltes de les persones afectades, es poden decidir prendre certes mesures per poder prevenir i afrontar aquests efectes. Sobretot si es té en compte que no es tracta d’un fet puntual com va poder ser-ho en altres moments, sinó d’un greu problema social que amenaça a tots els sectors de la població activa.

Com afrontar la desocupació?

En aquests temps és important anar pas a pas i mantenir conductes saludables. S’ha d’adoptar una actitud que es denomina de les tres C: combatiu, compromès i controlat. Es tracta de tenir una actitud activa per aconseguir aprofitar i superar les situacions difícils.

Un altre aspecte capdal en aquests moments es mantenir l’auto estima. De vegades ens fem retrets, auto exigències i crítiques quan més necessitem reforçar interiorment. La pèrdua del treball es pot deure a factors externs i no ens hem de culpar-nos, una auto estima fràgil i precària repercuteix en la recerca d’un nou treball i en la pròpia salut psicològica.

L’autor d’aquest llibre, José Buendia, és professor de Psicopatologia a la Universitat de Múrcia. Ha publicat diversos llibres sobre qüestions de Psicologia Social i de la Salut, entre els quals cal destacar Estrés laboral y Salud; Empleo, Estrés i Salud; i Vivir con estrés.


Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari