Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Crims.cat, d’Àlex Martin Escribà i Sebastià Bennassar

Àlex Martin Escribà i Sebastià Bennassar - Crims.CatÀlex Martín Escribà va néixer a Barcelona l’any 1974. És Doctor per la Universitat de Salamanca on actualment ensenya Llengua i Literatura Catalanes. És autor de l’assaig Catalana i criminal. La novel·la detectivesca del segle XX i de diversos assaigs sobre el gènere.

Codirector dels festivals de novel·la negra i policíaca a Salamanca i Olot, col·labora com a crític literari a diversos mitjans de comunicació.

Sebastià Bennassar
va néixer a Palma l’any 1976. És llicenciat en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra (2009), i treballa des de 1994 com a periodista.

Ha publicat dos poemaris, tres llibres de relats, un llibre de periodisme històric i sis novel3les, quatre de les quals són de gènere negre, la darrera, Mateu el president. És director del festival de novel·la negra de Lloseta i manté el bloc «Calamars a la catalana» dedicat a la novel·la negra en català.

Ja fa temps que es vessa molta sang. Sang a dojo. Massa anys com per prendre-s’ho a la lleugera. A hores d’ara, la novel·la negra en català travessa un excel·lent moment de forma i continua cometent crims sense aturar-se: cadàvers, autòpsies, forenses, detectius, policies, mossos d’esquadra, periodistes, criminals, assassins, presos, lladres, fatxendes, pinxos, flàvies, tots ells ocupen ja l’escena del crim en català. Si no us ho creieu comenceu a llegir Crims.cat.

En aquesta antologia trobareu a disset sospitosos habituals del gènere negre en català que es confirmen com un heterogeni grup que cal tenir en compte quan parlem d’aquest tipus de narrativa. Disset contes de tota mena i amb totes les variants però amb un element comú: el gust pel gènere negre i criminal.

Conté els relats: Variat - El club de la mortSegrest exprésFràgilLa ruta destroyerSakuraEls molts treballs de ManentLa llista - Capacitat de prediccióUlls de vidreLa mentidaLa funcionària de correus a qui li agradava la coca, les magdalenes i els pastissos diversosEl crim de la madame del carrer dels DolorsQuasevol nit, a Figueres, pot sortir el solEl sissè sentitCulers mortsLa pregunta final.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari