Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Sabem com funcionen les coses?

fcosesComo funcionan las cosas és un llibre veritablement simpàtic i instructiu amb el qual els nens poden aprendre un munt de coses útils, al mateix temps que es diverteixen. Incorpora a les seves planes il·lustracions senzilles i boniques, plenes de color, amb diferents tipus de lletra i dibuixos, que resulten agradables de veure i que criden l’atenció als més petits. El millor és que parla de coses més o menys quotidianes, més o menys properes als nens, de manera que a ells segur que s’hi sentiran interessats. Els jocs i activitats que proposa són senzilles i assequibles per a tothom. No obligarà a gastar diners en comprar coses rares sinó que tots els productes que es tenen casa es podran utilitzar i a la vegada també es podran reciclar.

En alguns casos necessitaran l’ajuda d’un adult però hi ha moltes coses que poden realitzar ells mateixos aconseguint aprendre i divertir-se al mateix temps. Les activitats i jocs que apareixen estan distribuïdes a través de preguntes senzilles que faran aparèixer la curiositat dels més menuts i també permetran resoldre els dubtes que pugin tenir i volen descobrir per si mateixos. Aquest manual de coneixement del funcionament de les coses quotidianes en las que ens podem trobar a diari, pretén ensenyar als més petits aspectes diversos del món en què vivim, perquè aquests ho aprenguin de la millor manera possible respecte a màquines i electricitat. La guia dels petits lectors serà Koko, una nena petita però molt espavilada que sempre vol descobrir coses noves. Al costat d’ella i del seu inseparable Àlex viatjarem a través de les pàgines del llibre descobrint noves formes de fer les activitats que es descriuen.

cosasmcaulayNo desaprofitarem aquesta ocasió per fer menció del llibre del mateix títol Como funcionan las cosas de David MacAuley i Neil Ardley, que va estar destinat més cap a un públic adolescent.

L’autor del llibre és d’origen anglès i ja des de molt jove es va interessar en el funcionament de diversos objectes i ràpidament va mostrar un talent excepcional per a crear mecanismes de moviment a partir d’elements senzills. Aquesta forma de veure les coses va transformar-se a l’any 1988 en un llibre pràctic a on el personatge principal és un mamut que explica el funcionament de diversos invents com autos, ordinador o làsers.

Posteriorment es faria una reedició amb nous invents i descobriments com la forma de funcionar d’un holograma, un paracaigudes o fins i tot un parquímetre, fins arribar al descobriment de centenars de màquines.
 
 

Bibloteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari