Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Exhibitionism

rolling-stonesLa Galeria Saatchi de Londres, en el barri de Chelsea, acollirà el proper any la primera exposició al voltant dels Rolling Stones, una mostra que portarà per títol Exhibitionism i que comptarà amb al voltant de cinc cents objectes personals de la banda. Aquesta mostra, que obrirà les portes a partir del 6 d’abril de l’any vinent i es podrà visitar fins al mes de setembre de 2016, estarà dividida en nou espais, en els quals es podran observar dissenys d’escenari, guitarres i altres instruments, gravacions inèdites així com diversos videoclips que mai van ser emesos. La mostra també inclourà diaris personals i correspondència dels membres de la banda britànica, així com pòsters originals, al que se sumen col·laboracions amb dissenyadors, artistes i directors com Alexander McQueen, Ossie Clark, Andy Warhol, o Tom Stoppard.

El seu estil musical va estar influït per la música nord-americana especialment el blues i el Rock&Roll que ells van fusionar en un so basat en la guitarra i un prototip del Hard Rock. El seu treball més significatiu i que recull totes aquestes influències de la música d’arrel nord-americana i les porta cap a un estil amb so i missatge propi, és el monumental disc doble Exile on Main Street, de l’any 1972. Aquest treball discogràfic va ser la culminació de quatre discs anteriors que per molts dels seus seguidors defineixen l’època dorada de la banda: Beggars Banquet (1968), Let it Bleed (1969), Sticky Fingers (1971) que juntament amb Exile on Main Street (1972) són considerats els àlbums clàssics dels Rolling, on el grup es defineix musicalment i assoleix la seva maduresa.

S’han trigat tres anys difícils per recollir tota la informació i documentació necessària, però els organitzadors afirmen que la meticulosa recollida de dades i la rigorosa planificació que s’ha portat a terme significa que s’oferirà la visió més completa de la banda d’una manera que mai abans s’havia intentat, gràcies també a la àmplia col·laboració dels components dels Stones. Hi ha escenografies originals, vestidor i parafernàlia backstage. Per als fans de la música actual, hi ha guitarres rares i instruments, vestits icònics, pistes d’àudio rars i clips de vídeo que no es veuen. Fins i tot diaris personals i correspondència estan al descobert, juntament amb el cartell original i disseny de la portada de l’àlbum i presentacions cinematogràfiques úniques.

69StonesLa gènesi de la banda es va produir a l’estació de tren de Dartford quan Mick Jagger va conèixer a Keith Richards com alumnes d’institut a l’any 1961. Serien llavors quant van unir-se a la banda de Brian Jones, que es convertiria en els Stones. Després del seu pas per Londres, l’exposició de la mítica banda britànica viatjarà a altres onze ciutats del món durant els següents quatre anys. L’exposició d’immersió s’estén per nou sales per un total de més de 1.750 metres quadrats, cada un amb el seu propi ambient clarament dissenyada, que mostraran com la banda ha canviat la indústria de la música.

Rolling Stones Exhibitionism

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari