Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Parlem de sexe a casa

Llibres

sexe_casaL’educació sexual i afectiva s’ha d’entendre com una educació per a la vida. Per això es tan important que els adults sapiguem donar resposta a la curiositat, els dubtes i les inquietuds dels infants i adolescents que tenim a casa. Parlem de sexe a casa farà reflexionar sobre les nostres actituds i habilitats psicològiques i socials a l’hora de gestionar el coneixement de la sexualitat i tractar el tema amb els fils. Es tracta d’un manual on es pot consultar tota la informació sobre els aspectes més rellevants de la sexualitat infantil i adolescent i sobre aquelles qüestions delicades que s’han d’aprendre a abordar sense perjudicis, amb naturalitat i sobretot, amb molt d’afecte. L’educació afectiva i sexual comença el dia que l’infant neix, i te a veure amb el fet de vestir de diferent color un nen i una nena, amb la manera com l’agafem, com hi parlem. Te relació amb les joguines que li podem comprar, amb els jocs que li ensenyem, fins i tot a la distribució de les tasques domèstiques dels progenitors.

ecrespiEls infants prenen als pares i mares com a model, miren quina actitud tenim, què fem, què diem, i construeixen el seu món sobre això: es formen els seus valors i les seves primeres referències, i aprenen sobre honestedat, sobre gestió de relacions entre la família, la forma de resoldre els conflictes, o la presa de decisions. Davant d’aquesta enorme responsabilitat, els pares caldrà que proporcionin als fills un model de família afectiva, comunicativa, constructiva i de la que l’infant es senti feliç de formar-hi part. I quan els fills assoleixin aquests valors estaran preparats per en un futur rebre informació sobre tot un ventall d’aspectes concrets que l’ajudaran a prendre decisions a la vida que l’ajudaran a estar més preparat quan arribin els nous reptes de futur.

Bloc

Elena Crespi i Asensio és psicòloga, i es dedica a l’assessorament d’adolescents, parelles i famílies, i a la divulgació de temes de salut sexual. Participa com a psicòloga en aquest blog de la revista Women’s Health generant contingut sobre diferents aspectes de temàtica sexual, i compartint els seus coneixements amb el d’altres professionals que resolen els dubtes i problemes que van sorgint en les relacions afectives de parella.

Blog + que sexo

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari