Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Seis años, Harlan Coben

Seis_años_Harlan_CobenLa novetat de novel·la negra que pots reservar aquesta setmana a la biblioteca Joan Oliva és Seis años, el darrer dels títols publicats per Harlan Coben. En aquest cas, l’autor de reconegut prestigi deixa de banda el personatge de Myron Bolitar -protagonista de la sèrie amb què ha aconseguit èxit mundial- i s’endinsa en una història diferent protagonitzada per Jake Fisher. Seis años es va publicar en anglès fa poc més d’un any i ja s’està preparant la seva adaptació cinematogràfica.

Jake Fisher és un professor universitari que fa sis anys que no sap res de qui va ser l’amor de la seva vida, Natalie. En aquell moment, ella es va casar amb un altre home, en Todd, i en Jake va haver de prometre a la seva estimada que no hi tindria cap més contacte.

No obstant això, Jake Fisher trenca la seva promesa quan en Todd mor i ell decideix anar al funeral. A partir d’aquest moment tot canvia perquè tot ha estat una gran mentida. I, fins i tot, la seva vida correrà perill. D’aquesta manera comença la novel·la Seis años, el primer capítol de la qual et presentem a continuació:

Maquetación 1Primeres Pàgines.

genere-negreL’escriptor nord-americà Harlan Coben (1962) és, fins ara, l’únic que ha guanyat els quatre premis de novel·la negra més importants del món: l’Edgar Award, el Shamus Award, l’Anthony Award i, l’any 2010, el Premi RBA de Novela Negra per Alta Tensión, el darrer dels títols protagonitzats pel personatge de Myron Bolitar.

Harlan Coben va debutar amb el personatge de Myron Bolitar l’any 1995 amb Motivo de ruptura i, d’aleshores ençà, ha publicat nou títols més amb el mateix personatge. La col·lecció sencera està formada per: Motivo de ruptura, Golpe de efecto, Tiempo muerto, Muerte en el hoyo 18, Un paso en falso, El último detalle, El miedo más profundo, La promesa, Desaparecida i Alta tensión. Myron Bolitar és un fictici exjugador professional de bàsquet que va haver de deixar la seva carrera esportiva a causa d’una lesió de genoll. Ara, reconvertit en agent esportiu, s’encarrega d’investigar els misteris que envolten els seus clients.

Harlan Coben compagina la sèrie de Myron Bolitar amb d’altres llibres de gènere negre que no hi tenen res a veure amb aquesta col·lecció, com és el cas de Seis años, No se lo digas a nadie, Última oportunidad i El bosque.

Graduat en Ciències Polítiques a la Universitat d’Amherst, on va coincidir amb Dan Brown, és el primer escriptor en més de 10 anys a qui el New York Times li ha ofert escriure ficció a la seva pàgina d’opinió. Ha venut més de 4.000.000 de llibres, que han estat traduïts a més de quaranta idiomes.

harlan_coben_rodonaHarlan Coben a les biblioteques de VNG.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari