Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Col·lecció Local: La Fiula, de Josep Maria i Manel Casals

Les petites coses de cada dia, fetes amb il·lusió i esperança, esdevenen espurnes de llum en el món d’avui. Ramon Prat i Pons.

fiulaEl pagès sembla que sigui d’una altra civilització, d’un món tancat. complicat i difícil d’entendre. En Jordi és un home de ciutat, amb coneixements, tecnologia i estrès. Es dóna per entès que malgrat que no té el que vol, és l’home modern que intenta buscar el perquè de tot plegat. El pagès en canvi, va a l’horta dia sí dia també. Encarregat de ser la reserva del rebost de tothom, és ignorat i a cops menyspreat en algun acudit o llegenda.

D’aquesta forma es presenta l’obra La Fiula. El Sotet d’en Josep. Els autors utilitzen la metàfora de la faula per oferir cent diàlegs de seny, acompanyats de dos-cents seixanta refranys, extretes de la saviesa popular rural i apreses en la seva infància. Aquestes fiules ofereixen una sèrie de pensaments a l’entorn dels aspectes de la vida humana i dels sentiments més genuïns de l’ésser humà. La intel·ligència rural no és ni millor ni pitjor que la intel·ligència en altres àmbits, sinó que enfoca els seus esforços en enriquir el patrimoni cultural de la humanitat des d’una altra perspectiva, fent-ho a través de la naturalesa i la quotidianitat.

Josep Maria Casals i Manel Lluís Casals són pagesos de naixement però enginyers per necessitat i sempre s’han pres la vida seriosament perquè és molt divertida. Els autors d’aquesta obra de faules escrit en llenguatge oral de la Franja, són acompanyats en aquesta aventura literària per la il·lustradora Angelina Miró. Ha impartit cursos d’educació visual i plàstica i ha exposat la seva obra en diferents mostres pictòriques.

Ja podeu llegir les primeres pàgines de La Fiula: el Sotet d’en Josepfiula

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari