Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Los rostros de Victoria Bergman, Erik Axl Sund

Persona_Erik_Axl_SundLa Trilogia Los Rostros de Victoria Bergman ha aconseguit aixecar la mateixa expectació que, en el seu moment, va suposar la publicació de la Trilogia Millenium d’Stieg Larsson. Aquesta nova trilogia sueca, d’Erik Axl Sund, està formada pels títols Persona, Trauma (novetats tots dos aquesta setmana a la Joan Oliva) i Catarsis i suposa un viatge a les profunditats de la ment que ha aconseguit vendre més de 3.000.000 d’exemplars.

La història de Persona s’inicia amb l’aparició del cos tràgicament mutilat i momificat d’un jove. Aquesta mort no serà l’única en circumstàncies semblants, així que tot apunta a assassí en sèrie. La inspectora encarregada del cas, Jeanette Kihlberg, contactarà a mesura que avança en les investigacions amb una psicoterapeuta especialitzada a tractar traumes infantils. Aquesta especialista és Sofia Zetterlund, que en aquests moments tracta dos pacients amb patologies d’especial dificultat: Samuel Bai, nen soldat de Sierra Leone, i Victoria Bergman, una dona que arrossega el trauma d’un seguit d’abusos al llarg de la infància.

En aquest primer volum de la trilogia trobarem psicoanàlisi, bogeria, crims, abusos…o com l’ésser humà pot arribar a determinats nivells de barbàrie i com hi podem sobreviure.

Persona_portada_rodonaPrimeres Pàgines.

Trauma , el segon volum de la trilogia, manté el personatge de la inspectora Jeannette Kilhberg, que en aquests moments investiga ,per una banda, la desaparició de Victoria Bergman i, per una altra banda, els assassinats de diversos joves immigrants. Per si no en tingués prou, apareix assassinat en una mena de ritual un important home de negocis. Per resoldre aquest darrer cas, també intervindrà l’altre personatge protagonista de Persona: la terapeuta Sofia Zetterlund.

Trauma_portada_rodonaPrimeres Pàgines.

genere-negreErik Axl Sund, autor de la trilogia, és el nom sota el que s’amaguen dos escriptors suecs que han escrit a quatre mans tots tres llibres: Jerker Eriksson i Hakan Axlander Sundquist. Ambdós provenen dels àmbits underground suecs i han compartit carrera musical. Van començar a escriure l’any 2008, un moment de depressió per a tots dos. Per aquest motiu, en el primer dels volums, Persona, hi ha molta ràbia i frustació. Després va arribar Trauma en què reflexionen sobre l’anterior i esdevé més analític. Mentre escrivien el tercer del llibres es van adonar que els havia servit de teràpia per la qual cosa el títol és Catarsis. L’any 2012 van aconseguir el Premi Especial de l’Acadèmia Sueca d’Escriptors de Gènere Negre.

erik_axel_sund_rodonaErik Axl Sund a les biblioteques de VNG.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari