Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Art Digital a Barcelona

2-nd-simultaneous-digital-art-show-flyer-2015La segona Mostra Simultània d’Art digital a Barcelona es presenta com una exhibició en espais i edificis per promocionar i apropar al públic el treball dels nous creadors. L’espectacle ha estat creat amb l’objectiu d’oferir al públic la possibilitat de descobrir i experimentar amb l’art digital en entorns, a priori, fora del circuit d’exhibició d’art tradicional. Oci, cultura i patrimoni es fusionaran per oferir una experiència sense precedents a Barcelona sobre l’art digital. Es podrà gaudir d’aquesta mostra d’exterior a partir del 8 de juliol i fins al dia 19 del mateix mes.

Les obres d’art digitals estan elaborades mitjançant les noves tecnologies, a partir d’ordinadors, tauletes, videoprojeccions o d’altres suports que permetin difondre l’obra a través dels canals digitals. A diferència de l’art tradicional, el digital no ocupa espai perquè no té un suport físic. Ha de poder ficar-se en una memòria USB i consumir-se a través del mòbil, un ordinador portàtil o una televisió amb internet.

Encara que tècnicament el terme art digital pot ser aplicat a l’art fet mitjançant l’ús d’altres mitjans o processos; les dades de text, els enregistraments originals d’àudio i vídeo digitalitzats no solen considerar-se art digital en si mateixos, encara que poden ser part d’un projecte més gran d’art digital. És el que es diferencia de l’art interactiu que mostra un univers de possibilitats però obert a la intervenció de l’observador. De la matèria i la forma de l’obra artística tradicional es passa al projecte i al trajecte que discorren en una estructura espai temporal, entroncant en certa manera amb formes de l’art escènic. Aquestes formes d’expressió permeten revelar la relació canviant que s’estableixen entre l’espai i el temps en el producte final que es vol mostrar.

Aquest esdeveniment artístic, que aquest any va per la seva segona edició, es realitza amb la convocatòria del I Premi Internacional Digital Art Barcelona 2015, obert a tots els artistes, del qual fem ressò, amb l’objectiu de promoure i estimular la creació artística en format digital.

  • Bases de participació
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari