Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Els e-books tornen a les bibloteques

A partir d’aquest dilluns, dia 8 juny, es posa en funcionament la plataforma de préstec de llibres electrònics. La plataforma eBiblioCatalunya ha d’esdevenir el servei de préstec de llibres electrònics per a les persones usuàries del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Es tracta d’un projecte impulsat pel Ministerio de Cultura per a totes dels Comunitat Autònomes i gestionat, de forma compartida, per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i les Biblioteques de Barcelona que comptarà amb una col·lecció inicial de més de 1.900 títols d’obres de ficció i no ficció de diferents gèneres i temàtiques, amb fons en català i castellà. El préstec estarà disponible per a tots els usuaris que disposin del carnet d’una biblioteca pública. El gruix del subministrament tecnològic i de continguts digitals disponibles anirà a càrrec de la distribuïdora digital Libranda, que està desenvolupada pels grans grups editorials.

e-biblioLa lectura dels llibres electrònics es podrà realitzar de dues maneres. En primer lloc, mitjançant la reproducció en temps real o streaming, a través de qualsevol navegador d’un ordinador personal o del navegador d’altres dispositius com tablet o iphone. A través de l’aplicació eBiblio Catalunya, disponible per a Android i properament per a IOS, cada usuari es podrà descarregar l’aplicació en cinc dispositius mòbils diferents. Un cop sincronitzats els documents en préstec, es podran llegir sense necessitat de connexió a internet. També es podrà fer mitjançant la descàrrega, per a ordinadors personals i lectors de llibres electrònics e-readers compatibles amb DRM d’Adobe. Per poder-los llegir es requerirà instal·lar l’aplicació gratuïta Adobe Digital Editions i disposar d’un compte Adobe ID. Es podran llegir els llibres, transferir-los o accedir-hi en sis dispositius diferents utilitzant el mateix compte d’Adobe.

Si ja es disposa del carnet de qualsevol biblioteca del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, s’ha d’accedir a a Iniciar sessió i caldrà introduir el número de carnet d’usuari i la contrasenya corresponent, com es fa quan s’accedeix a utilitzar el servei d’Internet o Wifi. Un cop validat, es podrà navegar per la plataforma i veure els documents disponibles, per un cop localitzat el document que agradi o es necessiti, s’haurà de prémer el botó Agafar en préstec i s’efectuarà automàticament. En aquest moment es disposarà de 21 dies per llegir-lo. En el cas que el document estigui prestat a un altre usuari, es podràs reservar. Quan el document estigui disponible, es rebrà un missatge automàtic de correu electrònic amb un enllaç per activar o rebutjar el préstec. Per finalitzar, es posarà un termini d’un màxim de 48 hores per acceptar el préstec.

e-Biblio

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari