Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Sin Epitafio. Francisco José Jurado

sinepitafioL’inspector Benegas és un home observador, perseverant i tossut, no és una ànima turmentada com la dels detectius que protagonitzen actualment altres títols de gènere policíac, sinó que és un home enamorat de la seva dona, que no es deixa portar per pressentiments ni intuïcions, sinó que s’enfronta als casos armat amb la lògica, la seva eficaç capacitat d’anàlisi i el seu profund coneixement de les misèries de la naturalesa humana.

En el seu nou cas es provoca un fort enrenou mediàtic i el protagonista es veurà immers en una investigació que guardarà relació amb la mort del Gran Mestre dels templers produïda diversos segles abans, aconseguint que els secrets siguin també protagonistes en un relat, que barrejat amb la narració del cas, afegeix un altre ingredient més d’interès a la lectura de Sin Epitafio, que ens proposa una encertada barreja d’investigació policial i enigmes històrics en el seu desenvolupament.

novelanegraQuan apareix el cadàver calcinat i decapitat d’un delinqüent habitual, amb un estrany tall al pit, tots pensen en un crim del narcotràfic. Tots excepte Benegas, l’inspector d’homicidis a Còrdova. I les seves sospites semblen confirmar-se quan es topen amb un segon cadàver, en aquest cas una dona de classe benestant i amb idèntica ferida.

Es tracta d’una investigació policial que es desenvoluparà, igual que tota la novel·la, en dos plans, en dues èpoques molt diferents, com és l’actualitat i també, aquest és un dels atractius, a l’Edat Mitjana. I així s’aniran entrellaçant l’argument per anar a endinsar-se en el segle XIII per intentar desxifrar les pistes i descobrir finalment qui va matar a Candela Montalbán i Fabián Flors.

genere-negreFrancisco José Jurado va començar a escriure a finals del segle XX i des de llavors ha obtingut gairebé un centenar de premis, mencions i accèssits en certàmens de novel·la curta i relats d’àmbit estatal i també internacional. En l’actualitat, imparteix tallers literaris d’escriptura creativa i de dinamització a la lectura, organitzats tant per les administracions públiques com per organismes i institucions privades.

Llibres

Sin Epitafio

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari