Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El gusano de seda. Robert Galbraith

gusano_sedaLa desaparició del novel·lista Owen Quine no altera massa la seva dona, convençuda que el seu marit ha marxat a passar uns dies sol, tal com ha fet en altres ocasions. Per això acudeix al despatx del detectiu privat Cormoran Strike per encarregar-li que trobi al seu marit i el porti de tornada a casa. No obstant això, el detectiu descobreix que després de l’absència de Quine hi ha molt més del que la seva dona creu.

Owen va enviar un manuscrit en què revelava els secrets més comprometedors de pràcticament tosos seus coneguts. És evident que la publicació de la novel·la arruïnaria les seves vides, així que, en teoria, qualsevol d’ells faria el que fos per impedir que el llibre sortís a la llum.

I quan la teoria es torna realitat amb de l’aparició del cadàver de Quine, els esdeveniments es precipiten. Owen ha estat brutalment assassinat, amb una crueltat que Cormoran no recorda haver vist mai. Així doncs, aturar el culpable es converteix en una tasca urgent, per la qual cosa Cormoran Strike i Robin Ellacott, la seva eficaç ajudant, han de rucurrir a tota la seva astúcia per atrapar l’assassí el més aviat millor.

Ja podeu llegir el PRIMER CAPÍTOL gseda

Entre els sospitosos, el seu agent, el seu editor, el propietari del segell en què publicava, el seu gran enemic, que abans de ser-ho va ser amic, el seu amant i la millor amiga de la seva amant (que abans de ser el seu millor amiga va ser la seva millor amic) i, com no, la seva dona, Leonora, que, curiosament, té experiència com carnissera, perquè una vegada va treballar en una carnisseria, i per tant, és la principal sospitosa del crim. Un crim que a Londres, per cert, no té cap mena d’importància en el seu transcurs diari.

Què es pot dir més de J.R.Rowling? Ha estat reconeguda mundialment per el seu personatge Harry Potter, traduït a múltiples llengües i un èxit de vendes a tot el món. Però les màgiques aventures del aprenent de mag tard o d’hora havien d’arribar a la seva fi. I després toca reinventar-se, o millor encara, és el moment de canviar i inventar una nova identitat per convertir-se en una escriptora anònima, per allunyar-se d’aquella que va omplir de felicitat la lectura de milions d’adolescents d’arreu del món.

genere-negreRobert Galbraith és el pseudònim que utilitza. La decisió d’escollir un pseudònim masculí va ser impulsat pel desig de “tenir en la meva escriptura un personatge el més allunyat possible de mi”, va dir Rowling. En triar com el seu heroi a un militar que treballa a la seguretat nacional va crear una “excusa per no fer aparicions personals o per proporcionar una fotografia”. Volia mesurar la seva habilitat per escriure en un nou gènere renunciant a la fama aconseguida. Però la identitat de Rowling com l’autora d’El cant del cucut es va acabar filtrant per un amic d’un dels seus advocats i el seu nom va sortir a la llum. Ja no era un desconegut, ara s’havia convertit en una escriptora aclamada mundialment. El gusano de seda és el títol de la segona novel·la, la primera també ho és de gènere negre.

rg Robert Galbraith a la biblioteca

  • Las diez lecciones sobre lo que te espera en la vida
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari