Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Spartan ens presenta a Cortana

w10L’empresa Microsoft va deixar escapar el lideratge del navegador més usat en tot el món, en una època de glòria en que va tenir pràcticament el monopoli d’usuaris en el mercat, per passar a estar en un segon lloc barallant-se molt de prop amb Firefox i Safari, mentre que Google Chrome aconseguia gairebé la meitat dels usuaris al planeta. Ara arriba la seva nova aposta. El nou navegador és Spartan i llueix com una alternativa prometedora que afegirà nova competència a un mercat on els mateixos noms han dominat la contesa des de fa més d’una dècada.

Spartan inclourà una nova sèrie de funcions que cap altre navegador modern posseeix, i integrarà l’assistent personal de Microsoft anomenat Cortana que podrà ser accessible directament des d’una nova pestanya, com si es realitzés una recerca des de la barra d’adreces de Chrome.

cortanaw10Al principi, Cortana en el navegador web sembla una mica estrany, però una vegada que entengui com funciona l’assistent personal digital, es comença a entendre com podria convertir-se aviat en una part molt valuosa de l’experiència de navegació. Però un dels grans reclams per nous usuaris de Spartan és la completa integració en el navegador de tots els serveis web de Microsoft. L’empresa planeja ofereix la descàrrega directament a través de la Windows Store App, i estaria disponible per a ordinadors, tablets, i smartphones, fet que permetria que totes les versions del navegador siguin actualitzades constantment, al mateix temps, i amb característiques idèntiques: una versió per a l’escriptori i una altra versió Modern per als dispositius mòbils. Cortana ens servirà de forma eficient en l’ús del navegador. A més, podria incloure recomanacions personalitzades per a cada usuari. Així, es podrà utilitzar, entre altres coses, per fer cerques a internet o accedir a vols ja reserves d’hotel, entre altres dades.

ondriveAquest nou navegador inclourà la possibilitat de prendre notes en pàgines web i compartir-les fàcilment amb qualsevol usuari. Es tracta d’un sistema anomenat inking support (compatibilitat d’entintat) que es diferenciaria de la resta de navegadors com Google Chrome o Firefox. A més, funcionarà a través del servei d’emmagatzematge en el núvol OneDrive. Aquest mètode seria similar al que s’ofereix en altres productes que incorporen un llapis que amplia les seves funcionalitats. El nou servei donarà suport per a bolígrafs intel·ligents Stylus. Aquest nou software pot marcar la nova etapa de Microsoft en el seu camí per reivindicar la mala imatge d’Internet Explorer i tot sembla indicar que la resposta era refer el programa per complet i llançar un producte completament diferent.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari