Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Complications

dover

Complications té deu cançons inspirades en les seves bandes favorites de sempre, però amb tones de carisma. Es tracta dels Dover que millor coneixes, amb la ràbia amb què van explotar. Amb la mateixa potència i qualitat de qualsevol gravació internacional. Aquesta col·lecció de tornades impecables conforma el seu millor disc, i només cal donar-li al play per confirmar-ho. Sony Records.

Els seus integrants són les germanes Cristina Llanos i Amparo Llanos, líders del grup, acompanyats per Jesús Antúnez i Samuel Titos. Van néixer somiant amb ser Nirvana a principis dels anys noranta, amb el seu primer àlbum Sister publicat a l’any 1995, però ràpidament a meitat de la dècada eren un dels grups espanyols de rock amb més èxit del panorama musical d’aleshores. Tot a partir d’un disc anomenat Devil came to me, un treball que els va canviar les seves vides professionals els va convertir en un grup de referència internacionalment amb les seves noves cançons en anglès, però la seva popularitat aniria decaient fins a desaparèixer a poc a poc de la primera plana musical. Però van tenir la capacitat de reinventar-se per endinsar-se al pop, a través de sons electrònics i fins i tot amb els ritmes africans. En aquests vint anys de vida, a Dover li ha donat temps per a tot: d’assaborir l’èxit, d’encaixar certs fracassos, de viure moments dolços, de superar sots interns i de sortir a flotació de les crisis.

dover-complicationsEl seu darrer treball després d’uns anys de silenci és Complications. És un retorn evident al seus orígens, ja no hi ha més exploracions cap a nous registres, no tan sols queda rastre de la seva música en els darrers anys. Ara, gairebé dues dècades després de donar els seus primers passos, el grup ha decidit mirar enrere i recuperar allò que els va portar a la fama: el rock.

Complications remet a l’esperit de Accelerate de REM, incloent temes que s’apropen més a la música country com poden ser Sisters of Mercy, o acústics com Like a Man. La seva instrumentació es basa fonamentalment en guitarres, baix i bateria ja que en aquesta ocasió no s’ha recorregut a teclats o seqüències programades. Només queda gaudir del retorn a l’essència de la seva música a través de les seves noves cançons.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari