Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Òscar 2015: Whiplash

whiplash

Títol original: Whiplash.
Any de producció: 2014
Gènere: Drama, música.
Director: Damien Chazelle
Guió: Damien Chazelle

 

Intèrprets: Milles Teller (Andrew Neyman), J.K. Simmons (Terence Fletcher), Paul Reiser (pare d’Andrew), Melissa Benoist (Nicole), Austin Stowell (Ryan), Damon Gupton (Mr. Kramer), Kavita Patil (Sophie).

 

Whiplash-2

  5 Nominacions:

 • Millor pel·lícula
 • Millor actor de repartiment: JK Simmons
 • Millor guió adaptat
 • Millor muntatge
 • Millor so
 • Andrew Neyman (interpretat per Milles Teller) és un jove músic de jazz que estudia a un prestigiós conservatori. El pare de l’Andrew (interpretat per Paul Reiser) és una escriptor que no ha aconseguit l’èxit desitjat i aquest fet ha marcat de manera notable el seu fill, que està obsessionat per triomfar. Al conservatori, el jove músic, és descobert per un exigent professor, Terence Fletcher (J.K. Simmons) que l’incorporarà al grup de música que ell dirigeix i l’arrossegarà fins els seus límits físics i mentals.

  Milles Teller és un jove actor nord-americà que abans d’interpretar a l’Andrew Neyman de Whiplash ja havia participat a d’altres títols: Robbit Hole (al costat de Nicole Kidman), Footloose, Project X i Divergente. No ha estat nominat pel seu paper a la pel·lícula però, de ben segur, a partir de la seva participació en sentirem a parlar molt d’ell.

  J.K. Simmons va camí d’aconseguir el seu primer Òscar pel paper de professor a Whiplash. Fins al moment, aquesta interpretació ja li ha fet guanyar el Globus d’Or al Millor Actor de Repartiment. Actor nord-americà, treballa tant a la televisió, com al teatre i al cinema. Pel que fa a la petita pantalla, ha participat a sèries com ara The Closer, Oz i Ley y Orden. Otoño a Nueva York, Juno, Quemar después de leer i la trilogia d’Spiderman de Sam Reimi són algunes de les pel·lícules en què ha treballat.

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari