Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Tota la veritat de David Baldacci

David Baldacci és un autor en la línia de John Grisham, tant per la naturalesa de les seves novel·es, com pel poder d’atracció que la seva narrativa exerceix sobre el lector i els mitjans.

David BaldacciNascut el 1960 a Richmond, Virgínia, on es va criar i ha viscut gran part de la seva vida, va començar a escriure relats sent estudiant. Després de llicenciar-se en Ciències Polítiques i en Dret per la universitat de Virgínia va exercir com a advocat durant nou anys a prop de Washington DC, alhora que escrivia contes i guions sense obtenir reconeixement, cosa que el va empènyer cap a la novel.la, obtenint l’èxit internacional amb Poder absolut (1996), que es va adaptar al cinema, protagonitzada per Clint Eastwood i Gene Hackman.

Novel·les de David BaldacciDes d’aleshores, David Baldacci és un dels grans noms del gènere thriller contemporani, la seva obra ha estat traduïda a trenta-quatre idiomes i es publica en més de vuitanta països. Baldacci és autor d’aquestes novel·les que trobareu a la Biblioteca: El juego de las horas, A cualquier precio, Bona sort, Divine justice, Camel club, El último hombre, Una fracción de segundo, La ganadora, i de The Christmas Train (inèdita a Espanya), així com de nombrosos articles que han aparegut en USA Today, Tatler Magazime o The Washington Post, entre d’altres mitjans, col·laborant també amb el món del cinema com a guionista.

En la seva última novel·la, Toda la verdad, l’autor s’introdueix en el costat més fosc de la política internacional per destapar una campanya internacional contra Rússia que pretén propagar la por a una segona Guerra Freda.

En aquest thriller, el personatge Nicholas Creel, propietari d’una multinacional armamentística, i Dick Pender, un especialista en falsificar la realitat a través d’internet per manipular l’opinió pública, són els artífexs d’aquesta mentida sobre un conflicte imminent. D’altra banda, Shaw, un home que treballa per a la intel ligència internacional, i la periodista Katie James seran els encarregats de destapar aquest escàndol.

És la primera vegada que el narrador situa el seu relat fora del seu país. En aquesta ocasió, trasllada l’escenari a Europa i situa a personatges en llocs com Amsterdam, Dublin, Edimburg, Heidelberg, Londres o París, entre altres. Molts dels seus relats estan ambientats en l’entorn de la Casa Blanca, el que li ha portat al govern dels Estats Units a demanar l’assessoria de l’escriptor en nombroses ocasions.

Entrevista a David Baldacci

Segons Baldacci, la ficció és més fàcil de captar que la realitat, ja que no exigeix res per part de l’espectador i no cal pensar en el que es veu. “Quan la gent llegeix un llibre i veu el treball creatiu s’adona que és més divertit que llegir un diari”, afirma.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari