Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Personal de Lee Child

Lee Child - PersonalLee Child és el pseudònim de l’escriptor britànic Jim Grant, nascut a Coventry, Anglaterra, l’any 1954. La seva joventut la va passar a Birmingham i va estudiar dret a Sheffield, Anglaterra, una carrera que mai ha exercit.

Després de treballar a temps parcial en teatre es va unir a la seu de Granada Television a Manchester on va treballar durant 18 anys com a responsable de programació. Va ser acomiadat el 1995 a conseqüència d’una reestructuració.

Va comprar paper i llapis i va començar a escriure Killing Floor, la primera novel·la de la sèrie de Jack Reacher, publicada el 1997 i que va ser un èxit immediat.

Actualment té dues cases, una a Manhattan, Nova York i una altra al sud de França on viu amb la seva dona, Jane. Li agrada escoltar música, llegir, anar a partits dels Yankees, l’Aston Villa o d’equips de Marsella.

El 2013 la seva novel·la Un disparo va ser adaptada al cinema sota el títol de Jack Reacher.

Aquest any 2014 ha resultat guanyador del Premi Internacional de Novel·la Negra RBA amb la novel·la Personal.

Personal comença amb un intent fallit d’assassinar al president de França en una cimera del G8 a Londres.

Alguna cosa gran es cou quan la CIA, el Departament d’Estat i les Forces Especials tiren la resta per trobar l’esmunyedís Jack Reacher i convèncer-lo que neutralitzi a un misteriós franctirador d’elit, responsable d’un audaç intent d’assassinar al president de França.

Només tres franctiradors al món són capaços d’encertar a una distància tan descomunal, i un d’ells és John Kottr, que va acabar a la presó anys enrere gràcies a Reacher i se sap que li ha jurat eterna venjança.

Així que ningú millor que el llegendari ex investigador militar per donar-li caça. I amb urgència, perquè els líders del món esperen reunir-se al G-8 i cap d’ells vol que li volin el cap davant les cámaras.

En un desafiament irrenunciable, Reacher conduirà la seva persecució pels Estats Units i Europa intentant descobrir qui i per què van contractar a assassí abans de complir amb l’ordre de matar-lo.

Primer capítol dePrimer capítol de

Llibres

  • El camino difícil
  • Un disparo: una nueva investigación de Jack Reacher
  • Mala suerte
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari