Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Bansky. L’anticapitalisme.

buffUn nou mural del misteriós artista de carrer britànic Banksy, anomenat Art Buff, ha aparegut a la paret d’un edifici de la localitat de Folkestone a Anglaterra. L’obra mostra a una dona gran que porta uns auriculars i que contempla fixament un plint buit amb les mans agafades a l’esquena.

El misteri que envolta la figura de Banksy, així com el contundent missatge dels seus grafits, que s’han convertit en icones anticapitalistes, han augmentat l’interès i la cotització per les seves obres, que en els darrers anys s’han convertit en peces de col·leccionista.

banskyEls seus grafits estan fets amb una tècnica coneguda com a pochoir. Ha realitzat també algunes obres a altres ciutats com Los Angeles. El seu àmbit cultural també s’endinsa a la literatura a on ha escrit llibres sota el pseudònim de Robin Banksy. Banging your head against a brick wall va ser el seu primer llibre, publicat en format de blanc i negre. Després va publicar Existencilism. A l’any 2004 va aparèixer el seu tercer llibre amb el títol de Cut it out; i finalment, a principis del 2006, va realitzar una compilació dels seus tres llibres anteriors que va anomenar Wall and Piece.

A més dels seus graffitis, ha penjat sense autorització obres seves en alguns museus. Tant en la Tate Modern de Londres, com el Museum of Modern Art, el Metropolitan Museum of Art, l’American Museum of Natural History de Nova York, com en el Louvre. Entre els llibres publicats es troba imatges dels seus treballs en diferents països i algunes obres pictòriques. El seu art de carrer combina l’humor negre irreverent amb la tècnica especial de graffiti que el fa servir per realitzar obres artístiques plenes de contingut polític i social que ha aconseguit repartir durant els darrers anys per diferents carrers, parets i ponts de ciutats de tot el món.

Bansky Street Art

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari