Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

CodeClub

Code-ClubCodeclub a les biblioteques és una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat i de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, que juntament amb Codeclubcat i les universitats UOC i UPC vol iniciar als nens i nenes a la programació d’ordinadors. Aquesta tardor la Biblioteca Joan Oliva i Milà serà un dels punts de trobada per la realització, a càrrec de estudiants de programació, d’aquest taller innovador destinat a nens i nenes de 10 a 12 anys.

La filosofia del CodeClub és utilitzar la diversió com a eina fonamental per estimular la creativitat i l’aprenentatge autònom dels nens. L’objectiu principal és poder fer entendre als nens que poden arribar a descobrir la màgia que hi ha darrera dels ordinadors, amb l’objectiu de que siguin més crítics davant de certes situacions del món digital. Els nens van adquirint nous conceptes relacionats amb la programació a través de la realització de petits videojocs, animacions o pàgines web. Cada projecte està dissenyat de forma que els nens hagin de desenvolupar la seva creativitat per resoldre una sèrie de reptes que es plantegen.

scratchEls projectes que realitzaran els nens serà a partir del llenguatge de programació Scratch. Es un llenguatge simple adaptat a l’edat dels joves participants per aconseguir realitzar les activitats al mateix temps que es diverteixen. A través de les primeres nocions de l’aprenentatge del Scratch, a l’infant li facilitarà començar a crear les seves pròpies històries interactives, animacions, jocs, música i art, a més de compartir amb altres les seves creacions a través de la xarxa. Aquest llenguatge està format per estructures de control diferenciades per colors que formaran peces com un trencaclosques, a les quals se’ls pot enganxar més elements per dalt i per baix, formant d’una manera simple un petit de codi que generarà animacions per ordinador.

La idea original dels Code Clubs va sorgir el mes d’abril de l’any 2012 al Regne Unit, de la mà de la Clare Sutcliffe i la Linda Sandvik. Contra tot pronòstic, en menys d’un any es van crear més de vuit cents clubs repartits per tot el Regne Unit. A principis d’estiu de l’any 2013 es va decidir ampliar la proposta arreu del món. La Biblioteca Joan Oliva i Milà s’uneix aquest any a aquest projecte conjuntament amb altres biblioteques de Catalunya. Les inscripcions presencials per participar són obertes amb places limitades a partir d’avui. La data d’inici del curs serà el proper divendres, 24 d’octubre a les 17:30 hores i fins les 19 hores. Les sessions del taller sempre seran els divendres a la tarda. La durada del curs serà fins el 19 de desembre d’aquest any.

Codeclub a les Biblioteques

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari