Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

The Stranglers

stranglersEls origens de la música de The Stranglers va ser inicialment impulsada pel baix melòdic de Jean-Jacques Burnel, per donar ràpidament protagonisme als teclats de Dave Greenfield en uns moments en què el seu instrument no era ben vist pels crítics de l’època.

La seva música dels primers anys es va caracteritzar per les veus guturals i de vegades misantròpiques lletres dels compositors Jean-Jacques Burnel i Hugh Cornwell. Però van aconseguir ser una de les bandes que més temps va sobreviure des del seu sorgiment a l’escena punk britànica de la meitat de de la dècada del anys setanta fins arribar al segle XXI.

El single No more heroes és un dels treballs amb més èxit que van realitzar durant la seva trajectòria. Les lletres es refereixen a diversos personatges històrics, entre ells es troben Elmyr de Hory, Leon Trotsky, Sancho Panza o William Shakespeare.. Va aparèixer a l’any 1977 i era només el segon treball de la banda britànica després del seu primer àlbum anomenat Rattus Norvegicus.

Encara que la seva actitud agressiva als escenaris, sense concessions els va identificar com un dels instigadors de la proposta punk rock britànica, la seva música va anar evolucionant i el grup va passar a explorar una varietat d’estils musicals, des del new wave al rock gòtic a través del pop sofisticat de part de la seva producció que va omplir les seves cançons als anys vuitanta.

A l’any 1990, el membre fundador Hugh Cornwell va deixar la banda per seguir una carrera en solitari ja que sentia la banda com una força gastada creativament, i per trencar una relació cada vegada més aferrissada amb els seus companys de banda i, en particular amb Jaques Burnel. Aquesta nova etapa del grup va portar quatre àlbums com Stranglers in the Night (1992), About Time (1995), Written in Red (1997) i Coup de Grace (1998). A l’any 2000, un nou guitarrista, Baz Warne, va ser peça clau per aconseguir uns anys després un renaixement de crítica i públic, concretament a l’any 2004, amb el llançament de l’aclamat àlbum Nerfolk Coast.

No more heroes és novetat aquesta setmana a la biblioteca.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari