Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Expediente Warren

expedientw

El tema principal d’aquesta proposta cinematogràfica, novetat a la biblioteca, són els esperits malignes i els fenòmens paranormals. El seu argument condueix a l’espectador a través de les escenes com si es tractés d’un documental per aconseguir no desviar-se dels fets succeïts fa més de quaranta anys. El paper principal és per a Vera Farmiga, protagonista amb George Clooney de Up Air, i que realitza una magnífica interpretació com investigadora d’efectes paranormals quan són cridats pel pànic d’una parella que troben que estan passant successos inexplicables a dins de la seva llar. La història bàsica està basada en fets reals.

Tot va començar quan Roger i Carolyn Perron van comprar una casa en els mesos d’hivern de l’any 1970. El que no sabien és que aquesta casa estaria plena d’autèntics problemes i malsons. Com molta gent, estaven molt contents d’estar vivint en una casa plena d’història i estaven ansiosos de criar els seus cinc filles en un lloc tan bonic i prop de la natura. Però la realitat, és que la casa estava plena de sofriment i mort.

Després de patir tots aquests episodis, que en alguns casos van ser força violents, Roger i Carolyn Perron es van posar en contacte Ed i Lorraine Warren, uns investigadors paranormals que no es podien imaginar realment el que s’acabarien trobant en aquella casa.

Una cosa que qualsevol hauria de tenir clar abans de veure Expedient Warren: The Conjuring és que en cap moment pretén ser una pel·lícula revolucionària a l’hora d’oferir una cosa nova a l’espectador, sinó que la seva fortalesa resideix en esprémer al màxim les possibilitats d’una història que ja ha estat explicada, en major o menor mesura, en múltiples ocasions. Entre el repartiment, destaca especialment el treball de Patrick Wilson demostrant les seves habilitats per repel·lir l’esperit invasor i també Lili Taylor com la víctima ideal perquè aquesta entitat vagi guanyant força progressivament.

james_ wan

El seu director, James Wan, aconsegueix una elegància formal indiscutible i un elaborat disseny de cada un dels plans sense per això renunciar a una atmosfera mesurada en les escenes, en què demostra tenir un control total dels mecanismes del terror. Aquest treball d’ambientació reforça la sensació d’estar en els anys setanta sense deixar-se portar per la perillosa temptació de recarregar tot en excés i caure en l’absurd, cosa a la qual també ajuda l’encertat to visual introduït a través de la fotografia de John R.Leonetti. No cal esperar més, imprescindible pels amants del suspens i el terror.

Cinema

Expediente Warren. The Conjuring

Biblioteca Joan Oliva i Milà.