Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Fuego blanco. Preston & Child

preston and child - fuego blancoDouglas Preston va començar el seu treball d’escriptor al Museu Nord-americà d’Història Natural. A més de les seves col·laboracions amb Child, ha escrit cinc novel·les i diversos llibres de temàtica científica que s’ocupen fonamentalment de la història del sud-oest nord-americà. Ha treballat també en la Universitat de Princeton i ha escrit nombrosos articles per The New Yorker sobre temes científics. Les seves passions són els cavalls, el busseig, l’esquí i l’exploració de la costa de Maine en un vaixell de pesca.

Lincoln Child, és expert en literatura de terror. Ha treballat en una important editorial novaiorquesa i ha compilat i editat nombroses antologies de relats de terror i contes de fantasmes. Va treballar com a analista de sistemes en MetLife, feina que va deixar després de publicar la seva primera novel·la per dedicar-se exclusivament a la literatura. És un apassionat de les motos, els lloros exòtics i la literatura anglesa del segle XIX.

Douglas Preston i Lincoln Child són coautors de la serie de novel·les protagonitzades per l’agent Aloysius Pendergast, a més d’una nova sèrie que narra les aventures de Gideon Crew. Viuen a gairebé 3.000 km de distància i escriuen junts amb l’ajuda del mail i el telèfon. També escriuen novel·les de gran èxit per separat.

Fuego blanco és la tretzena novel·la de l’agent Pendergast.

Corrie Swanson, la protegida de Pendergast, ha de decidir el tema de la tesi de criminologia que li permetrà acabar els seus estudis forenses.

Un dia cauen a les seves mans els diaris de Conan Doyle, en els quals es fa referència a la història d’un ós devorador d’homes que va terroritzar als habitants de Roaring Fork, Colorado, i va matar a onze miners.

Els esquelets de vuit de les víctimes encara es conserven en un magatzem de Roaring Fork, antic campament miner, convertit avui en una luxosa estació d’esquí.

Cap a aquesta localitat es dirigeix la impetuosa i rebel ​​Corrie Swanson, amb la intenció d’estudiar les restes dels miners i utilitzar-los per fer la seva tesi.

Corrie esbrina també que unes obres d’ampliació d’aquesta instal·lació van motivar al seu dia el trasllat de les restes del vell cementiri fins a un magatzem de la localitat. Els ossos d’un dels cadàvers presenten cops i senyals de mossegades que no van poder ser obra d’un ós.

En el seu primer dia, el cap de policia li presta totes les facilitats; però, l’endemà, l’informa que ja no té autorització per investigar. Empresonada per no haver acatat aquesta prohibició, Corrie demana ajuda a l’agent especial de l’FBI Aloysius Pendergast.

No està disposada a renunciar a aquesta investigació, sobretot ara que està segura que els miners no van morir atrapats a les urpes del llegendari ós.

La sobtada aparició de Pendergast coincideix amb el primer atac d’un piròman assassí que, amb brutal precisió, comença cremant mansions multimilionàries amb les famílies tancats a dintre.

Passat i present s’entrellacen en aquest nou misteri esgarrifós de l’inspector Aloysius Pendergast.

Llibres

 • Los asesinatos de Manhattan
 • El círculo oscuro
 • La ciudad sagrada
 • La danza de la muerte
 • Fuego blanco
 • El libro de los muertos
 • Más allá del hielo
 • Naturaleza muerta
 • Sangre fría
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari