Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Tot canviarà

Portada del llibreEnrique Dans planteja amb Todo va a cambiar una visió positiva del canvi tecnològic que afecta les nostres vides des de diversos punts de vista: les persones, les empreses, la societat. Adverteix que moltes persones, entre les quals hi són els propis lectors, poden no comprendre al principi els canvis en la realitat quotidiana, però que no per això cal oposar-se als mateixos sinó aprendre a moure’s en un món amb noves regles, diferent al món en el qual van créixer i es van educar, però no per això pitjor.

Enrique Dans sosté que un concepte que cal revisar és el de la propietat intel·lectual. En concret, l’antic copyright ha de deixar lloc a fórmules més operatives i pràctiques com el Creative Commons. Coherent amb la seva proposta, va aconseguir que el gran grup editorial Planeta llanci el llibre amb aquesta llicència, que permet utilitzar els continguts lliurement, sempre que se s’esmenti la font.

El llibre també explica com i en què ha canviat Internet a alguns models de negoci del món del lleure i de la cultura (com la música, la premsa, la comunicació o el sector editorial) i ens mostra en quina mesura continua canviant en el futur i què han de fer les empreses per adaptar-se als esmentats canvis i no perdre competitivitat en el negoci.

Enrique Dans es Professor de Sistemes y Tecnologies d’Informació, Doctor (Ph.D.) en Management (Information Systems), The John E. Anderson
Graduate School of Management at UCLA, Màster en Direcció d’Empreses (MBA) i Llicenciat en Cièncias Biològiques per la Universitat de Santiago de Compostela.

DIGUES LA TEVA

  • Estàs d’acord amb la llibertat digital davant del dret de la propietat intel·lectual?
  • Fins a quin límit s’ha d’establir aquesta llibertat?
  • Quina opinió et mereix el que ens proposa Enrique Dans?

    Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  • Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari