Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Porta’t bé

Llibres

portatbeMaria Lluïsa Ferrerós ens acosta en aquest manual el mètode a mida per comprendre i educar els fills. Els nens no neixen amb un manual d’instruccions sota el braç, i sovint els pares es troben amb una infinitat de situacions quotidianes de les quals és difícil sortir airós. Els fills només coneixen el no com a resposta, no deixen anar el xumet ni per casualitat, es barallen constantment entre germans, els horaris són caòtics,… La psicòloga infantil i autora d’aquest llibre ofereix les solucions pràctiques als conflictes diaris, i multitud de respostes per poder aconseguir uns resultats sorprenents.

Educar vol dir posar límits a la conducta dels nostres fills, cosa que pot variar significativament depenent de l’edat. Cada situació genera un aprenentatge, tant per als pares com per als fills. A diari s’han d’aconseguir petits objectius que ens permetran construir uns fonaments sòlids damunt dels quals s’assentaran les futures reaccions dels nostres fills. El mètode educatiu que trobareu en aquest llibre va més enllà d’inculcar als nens que diguin gràcies quan se’ls fa un regal o que demanin les coses dient si us plau, sinó que pretén transmetre el perquè d’aquestes conductes i facilitar les possibles solucions.

Els principals objectius queden establerts en aquest llibre així: aconseguir que ens tinguin respecte, aprendre a utilitzar el no i a no sentir-se culpable, posar límits sense remordiments, donar un marge de confiança i llibertat per exercir la responsabilitat, mantenir una actitud oberta. tenir un estil educatiu conscient, consistent i consensuat. Es considera signe rellevant qualsevol canvi en el comportament habitual del nen, el que abans era una conducta normal ara ha canviat. En aquest moment cal cercar el motiu d’aquesta diferència. Poden ser moltíssimes coses, depenent de l’edat del nen, qualsevol canvi que afecti la seva rutina diària, a casa, a la guarderia, a l’escola, un canvi de domicili, o el que és més difícil d’esbrinar com seria un canvi psicològic no tangible i que afecta a l’infant. Els signes d’alerta poden ser l’insomni, els malsons, trastorns de conducta, desordres alimentaris, o quan són més grans es pot veure en un descens del rendiment escolar del nen amb mostres d’apatia, cansament o altres símptomes que facin encendre la llum d’alerta dels adults.

Llibres

Porta’t bé: el mètode a mida per comprendre i educar els teus fills

Bloc

Babycenter

Embaràs, nadons, educació dels infants, família, consells generals, novetats, notícies,… són alguns dels continguts d’aquest bloc molt recomanable englobat a l’espai virtual de Babycenter.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari