Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

El darrer somni de Cleòpatra

sueno_cleopatraPerdre el seu regnat, veure condemnada a l’exili pel seu germà, un jovenet amb ínfules de rei, per acabar morint allunyada de la seva llar: aquest és el destí que li esperava a Cleòpatra. Una destinació que es va negar a acceptar. El seu desig de reconquerir la brillant Alexandria semblava tasca impossible en un Orient convulsionat per la lluita aferrissada entre Juli Cèsar i Pompeia; i, no obstant això, tot va canviar quan Cleòpatra, la jove conreada d’educació exquisida i bellesa extraordinària, es va creuar amb el més famós dels emperadors romans, el conqueridor dels conqueridors.

D’aquesta forma va començar la història de la parella més poderosa del món, quan la reina va posar totes les seves armes per tornar a Egipte el seu esplendor. La majestuosa reina del Nil. Una dona amb una extraordinària bellesa embolicada en or i pedres precioses, que ocultava una intel·ligència i ambició única. Una seductora infatigable que embogia els homes. Una hàbil estratega que va saber jugar les seves cartes i va alliberar a Egipte del setge romà. Una llegenda que perduraria al llarg dels segles.

La reina Cleopatra es veu forçada a abandonar Alexandria i endinsar-se en Egipte per salvar la vida. El seu petit germà i marit, el rei Ptolomeu i els seus fidels consellers l’eunuc Potino, l’erudit Teodoto i el general Aquilas han conspirat per assassinar la bella reina i així tenir via lliure per dominar Egipte. En la seva fugida Cleòpatra descobrirà el veritable Egipte, al allunyar-se de la capital, fundada pel grec Alexandre el Gran, entrarà en contacte amb els seus veritables gents i els seus déus, descobrirà les misèries del seu poble al llevar-se el luxós vel d’Alexandria que tapava els ulls de la veritat.

chjacqEls déus sempre acompanyen i afavoreixen Cleòpatra però l’arribada del romà Juli Cèsar posava en perill la seva victòria sobre Ptolemeu i el seu exèrcit. La bella reina ha d’actuar ràpid i endinsar-se en el seu palau i antiga llar per explicar-li tota la veritat al romà. I així la reina, més bella que mai, va sortir d’un rotllo de teles davant la sorpresa de Juli Cèsar, davant seu hi havia una autèntica reina, intel·ligent, culta i bella, l’únic somni era tornar-li l’esplendor dels temps dels faraons a Egipte.

Christian Jacq va néixer a París el 1947. Es va doctorar en Egiptologia a la Sorbona. Va obtenir el Premi de l’Acadèmia francesa amb Egipto de los grandes faraones. Gran coneixedor i enamorat d’Egipte, ha escrit nombroses obres de divulgació històrica que posen a l’abast del gran públic la civilització egípcia. El último sueño de Cleopatra és la novetat de juliol a la biblioteca.

  • Cleopatra no era fea en absoluto
  • Entrevista a Christian Jacq
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari