Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Pacto de lealtad

pactolealtadPoc abans de l’esclat de la Guerra Civil, la vida de Zoe Urgazi s’ensorra: el seu marit mor en la revolució asturiana alhora que ella descobreix la seva infidelitat; seu pare és empresonat; i ella, sense cap tipus d’ingressos ni patrimoni, és desnonada del petit palau on resideix. Enyorant una existència passada, Zoe intentarà sobreviure en un país amb forces turbulències al costat de Campió, un gos sense estirp, que l’ajudarà a sortejar els perills d’una guerra injusta.

Gonzalo Giner és un novel·lista metòdic, una qualitat que comparteix amb altres grans autors. Escriu religiosament cada matí de quatre a set del matí. Encara que en realitat ell assegura que el que fa és “bolcar la informació” que va escrivint en el seu cap al llarg del dia. Va començar gairebé per atzar, i així va néixer la seva primera novel·la, La cuarta alianza, “un llibre que no vaig tenir mai la intenció de publicar”. Però l’atzar li va permetre que una editorial donés a conèixer la seva obra. I aquí va començar una carrera d’escriptor que li va pujar a les llistes de vendes amb El sanador de caballos, i després amb El Jínete del silencio.

Pacto de lealtad narra els experiments que els nazis van dur a terme per crear un gos de guerra i com la seva agressivitat es va assajar en el camp de concentració de Dachau, ha explicat Giner, que ho ha portat a la ficció en el llibre amb la recuperació per a la Segona guerra Mundial per part dels alemanys d’una raça desapareguda i mitològica. I també recull com la Legió Còndor va transportar centenars de gossos espanyols per ser entrenats a Alemanya en els temps previs a la Guerra Mundial.

Així comença Pacto de lealtad…

Llibres

  • El jinete del silencio
  • La cuarta alianza
  • Pacto de lealtad
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari