Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Arxiu per gener, 2010

Ja tenim un any!

1 any de bloc
Aquest dimarts 26 de gener es compleix un any que vam fer la primera entrada d’un quadern de bitàcora bibliotecari que va néixer amb la intenció de proporcionar informació cultural, entretenir i principalment fer arribar a tothom els serveis, activitats, novetats i tot el que envolta al dia a dia de la Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Vam començar molt tímidament ja que érem neòfits en aquesta aventura de la blogosfera, però no volíem deixar passar l’oportunitat de que llibres, contes, còmics, música i pel·lícules sortissin del prestatge i es donessin a conèixer a través d’aquesta finestra de la Biblioteca oberta a tothom.

Volem agraïr-vos a tots la vostra fidelització a aquest bloc que demostreu amb les vostres visites i els molts comentaris enriquidors que ens heu regalat a les 148 entrades que s’han publicat, en les categories i sub-categories que hem anat creant:

Categories

Especialment una gratitut enorme als diferents col·laboradors que ens han fet gaudir amb els seus continguts i les seves aportacions sempre encertades per als diferents clubs i tallers que han realitzat a la biblioteca: Mercè Rey amb el seu Taller d’Escriptura Creativa, Sílvia Romero en el Club La Crisàlide, Sílvia Sunyer en el Club de Filosofia, i la nostra companya Esther Bruna en el Club de Francès. I no volem deixar de fer un agraïment molt especial a Xavi Gil per acompanyar-nos amb els seus comentaris durant tot aquest any.

Però l’aniversari de Fora del prestatge també el volem celebrar fent una avaluació amb vosaltres.

Aquesta aventura que vam iniciar no seria possible sense els vostres comentaris, i per això volem fer un balanç conjunt d’aquest primer any de bloc analitzant-ne els continguts apareguts:

Els trobeu encertats?

Us agraden?

Quina informació trobeu que hi manca?

Quin tema que sigui del vostre interès no ha aparegut?

Quina és la vostra opinió sobre aquest any?’

Digues la teva és una categoria del bloc creada justament per això, perquè pugueu opinar de manera lliure i oberta.

Us demanem la vostra valoració i opinió sobre les diferents categories amb la intenció de millorar el bloc i fer-lo més proper a tothom.

Quina altra categoria us agradaria trobar al bloc?

I encara tenim una qüestió molt important a fer-vos:

Quin tipus d’informació agefiríeu?

Sobre la ciutat, cultural, esdeveniments d’actualitat, novetats de la biblioteca…

Esperem seguir tenint la vostra complicitat i seguir millorant entre tots el nostre bloc. Ens trobem a Fora del prestatge

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

11 comentaris

Asa Larson

Asa LarssonÉs estiu a Suècia, quan brilla el sol de mitjanit i el llarg hivern ha estat oblidat. En aquest temps màgic, una sacerdotessa luterana, Mildred, és trobada morta amb signes de tortura en la ciutat de Kiruna. Mildred era una declarada feminista, una lluitadora estimada i odiada per igual. Està clar que no tots en Kiruna accepten que una dona sigui sacerdot, però tres mesos després del brutal assassinat la policia segueix sense tenir una pista. Rebecka Martinsson torna A Kiruna, el lloc on va créixer, a realitzar una gestió per al bufet d’advocats d’Estocolm en el qual treballa. No obstant això, aviat es veu embolicada en aquest misteriós cas: Anna-Maria Mella, la policia local de Kiruna, acudeix a Rebecka a la recerca d’ajuda; sap que només ella és capaç de desemmascarar la fosca veritat que amaguen els habitants d’aquesta gèlida ciutat.

Aquest és l’argument de Sangre derramada, la darrera novel·la de Asa Larson després de la bona acollida d’Aurora Boreal i que ha obtingut el Premi a la Millor Novel.la Negra de l’any a Suècia.

Sangre derramadaAquesta escriptora i advocada fiscal va néixer al 1966 en Uppsala (Suècia) però va passar la seva infància en Kiruna on ambienta les seves novel·les. Abans de treballar com a escriptora a temps complet, va treballar com a advocada especialitzada en dret tributari, professió que comparteix amb la protagonista de les seves novel·les, Rebecka Martinsson.

Es diu que Asa és la successora de Stieg Larsson i aquest ja va felicitar-la per l’èxit aconseguit amb la primera entrega d’aquesta història anomenada Aurora boreal (2009). L’argument esta basat en una intriga criminal on l’advocada Rebeka Martinsson deixa la seva població natal per investigar l’assassinat d’un dels sacerdots més populars de Suècia i germà d’una amiga de la infància.

A Suècia també ja han vist la llum el tercer i quart llibre, sense traducció encara, d’aquesta sèrie de Rebecka Martinsson amb els títols Svart Stig i Till Dess Din Vrede Upphor.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

2 comentaris

Aprendre a ser feliç a través de la lectura

Raó i emoció
Raó i emoció no són dos sistemes aïllats sinó interconnectats i interdependents. La intel·ligència cognitiva o intel·ligència mesurada amb un Quocient d’Intel·ligència (QI), sembla inamovible enfront de la intel·ligència emocional, formada per diferents tipus d’intel·ligències, susceptible de millorar al llarg de la vida.

El nostre cervell funciona de forma sistèmica i complexa i tot està interconnectat, per tant educar les emocions es d’una gran complexitat.

Les emocions estan teixides en tota la xarxa d’interaccions que una persona estableix, som un nus en una xarxa de relacions. Des d’aquesta perspectiva l’educació emocional significa ampliar la nostra mirada a tots aquells fenòmens i té una finalitat compensadora d’un dèficit i d’una dissociació entre raó i emoció que ha portat als éssers humans a no saber qui són i a una forma de pensament molt parcel·lada i segregadora.

Fomentar l’hàbit de la lecturaEducar la intel·ligència emocional permet tenir un millor control de la pressió interna i externa i, doncs, millorar la sensació de benestar. Els aspectes bàsics de la intel·ligència emocional són una bona autoestima, autocontrol de les emocions i de la conducta, adequades relaciones interpersonals i un pensament positiu.

En aquest context, no hem d’oblidar que la intel·ligència pot desenvolupar-se, en gran mesura, amb l’hàbit de la lectura, ja que la lectura és per a la ment el que l’exercici és per al cos.

En tota aquesta problemàtica ens endinsarà Gemma Lienas el proper dijous 20 de gener a la Biblioteca Joan Oliva, i també ens plantejarà com millorar la pròpia intel·ligència i la de les criatures a través de la lectura.

Gemma LienasGemma Lienas (Barcelona, 1951), és escriptora, fa conferències sobre temes relacionats amb la dona, l’educació o la literatura, col·labora amb El Periódico de Catalunya i Catalunya Ràdio. És presidenta de l’associació Dones en Xarxa. Durant uns 15 anys va ser directora d’edicions a diverses editorials i també ha estat professora de llengua i literatura.

Entre molts altres títols, són obra seva: Atrapada al mirall, Anoche soñé contigo i El final del joc (Premi Ramon Llull 2003), Bitllet d’anada i tornada (Premi L’Odissea 1998), El diari lila de la Carlota (premi Unesco per la tolerància 2003), El diari vermell de la Carlota, El diari blau de la Carlota, Cul de sac i Així és la vida, Carlota, la sèrie de l’Emi i en Max, la sèrie de la Tribu de Camelot, i la sèrie la Fada Menta.

A la Biblioteca podeu trobar aquests llibres de la Gemma Lienas:

 • El Gran llibre de la Carlota
 • L’Asteroide destructor
 • La Aventura de las ballenas
 • Bitllet d’anada i tornada
 • Busco una mare!
 • La Carlota i el misteri del canari robat
 • Carlotaren egunkari morea
 • Condició de mare
 • Cul de sac
 • El Diari blau de la Carlota
 • El Diari lila de la Carlota
 • El Diari vermell de la Carlota
 • L’Emi i en Max : l’aventura de la glacera
 • Ets galàctica, Carlota!
 • El Final del joc
 • Finisterre i el missatger
 • Finisterre i els buscadors d’or
 • La Glacera verinosa
 • La Lluna en un cove
 • La meva família i l’àngel
 • Rebels, ni putes ni submises
 • Un Tió amb vista
 • Vull ser puta : contra la regularització de la prostitució
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Phillip Roth

  Phillip Roth

  Philip Milton Roth va néixer a Newark (Nova Jersey) el 1933. Segon fill d’un agent d’assegurances jueu, en aquesta mateixa ciutat va cursar els estudis primaris i després va passar a les Universitats de Bucknell i Chicago, per llicenciar-se en Literatura anglesa el 1958. El 1960 publica el seu primer llibre, amb el qual aconsegueix ja el National Book Award: un recull de contes titulat Goodbye Columbus, narracions centrades en el tema dels jueus que retrobarem en gran part de la seva obra posterior.

  Més tard, el 1962, publica la seva primera novel·la, Letting go. Però la fama li arribarà el 1969 amb el quart llibre, Portnoy’s complaint (El trastorn de Portnoy), protagonitzada per Alexander Portnoy, un jueu obsessionat pel sexe que relata totes les seves experiències a un psicoanalista. Escrita amb humor i llenguatge directe, l’obra va escandalitzar els jueus més ortodoxos, que la van considerar anti semita. Però en ella és on hom troba les claus de la posterior producció de l’autor: la recerca de la pròpia identitat, la sexualitat com a motor vital, i un humor sarcàstic que ben sovint agafa com a punt de partida fets autobiogràfics.

  Amb The ghost writer (L’escriptor fantasma) inicia el cicle de Nathan Zuckerman, l’alter ego de l’autor que trobarem en vuit novel·les de Philip Roth (com a protagonista, coprotagonista o narrador).

  Des dels anys 80 Philip Roth inicia una relació sentimental amb l’actriu anglesa Claire Bloom i comença a fer llargues estades a Londres, on s’instal·larà definitivament quan abandona la feina de docent.

 • Entrevista a Phillip Roth.
 • Textos de i sobre Phillip Roth.
 • Sílvia Romero.
  Web.
  Club La Crisàlide.

  No hi ha comentaris

  L’animal moribund

  Portada del llibreEn aquesta novel·la retrobem alguns dels temes recurrents de Philip Roth: la pulsió sexual, la confessió íntima, i la decadència física del cos; sexe i mort, eros i thanatos. També retrobem el personatge de David Kepesh, en aquesta ocasió fent de narrador (ja havia aparegut en El pit i El professor del desig).

  David Kepesh és un reconegut crític televisiu que ronda la seixantena i també treballa com a professor de tercer cicle d’una universitat de Nova York. La història arrenca quan coneix Consuela Castillo, una jove alumna seva, de tot just vint-i-quatre anys, filla d’una acomodada família d’exiliats cubans. Aquesta coneixença, sumada a la bellesa i voluptuositat de la noia, alteraran profundament la vida amorosa de Kepesh.

  Però tot i que aquest és el tema central de la novel·la, no es tracta sols d’una narració d’amor entre un professor madur i la seva alumna. En L’animal moribund també hi trobem reflexions sobre les condicions polítiques i socials de EEUU, i tot plegat descrit amb un to sempre irònic i mordaç, fins al punt que aquest plantejament ens pot dur a confondre-ho amb certa amoralitat. Novel·la directa i passional, també analitza de forma colpidora els sentiments de dependència i llibertat.

  ElegyIsabel Coixet va dur al cinema una adaptació d’aquesta novel·la sota el títol de Elegy (2008), protagonitzada per Ben Kingsley i Penélope Cruz.

  DIGUES LA TEVA

  Ens trobem de nou, aquest curs, amb una obra que té com a tema central la relació amorosa entre un home madur i una noia jove (el passat mes de desembre vam parlar de La tregua, de Mario Benedetti).

 • Quines diferències de tractament considereu que es poden establir entre ambdues històries?. O pel contrari considereu que plantegen el tema de la mateixa manera?.
 • En L’animal moribund, el personatge David Kepesh actua com a narrador i es dirigeix cap a un interlocutor innominat.

 • Creieu que aquesta tècnica narrativa apropa el lector vers la història que s’hi explica? Funcionaria igual si la novel·la fos escrita en tercera persona?.
 • El to directe de la novel·la, l’ús d’un humor irònic i mordaç i el flirteig amb cert aire hedonista, ha provocat que alguns lectors cataloguin aquesta obra com amoral.

 • Com valoreu aquesta apreciació?
 • Sílvia Romero.
  Web.
  Club La Crisàlide.

  No hi ha comentaris

  007: Daniel Craig

  Daniel CraigDaniel Craig és el millor Bond de tots els 007, Joshua Rothjkopt, Time Out New York.

  Estem d’acord amb aquesta afirmació?, per poder comprovar-ho a la biblioteca aquesta setmana surt en préstec com a novetat en DVD la pel·lícula Casino Royale (2006), la primera interpretació de Daniel Craig com a James Bond que va aconseguir el record de recaptació en els cinemes de tota la llarga història d’aquest personatge.

  La seva segona aparició i de recent estrena és Quantum of Solace (2009), i que supera l’anterior. És una nova dimensió en les interpretacions d’aquest agent secret del govern britànic amb un ritme en l’acció trepidant que no deixa cap instant de pausa.

  En Casino Royal, ens trobem amb un James Bond acabat d’ascendir a la categoria de 00 i enviat a la seva primera missió on es trobarà moltes sorpreses que l’obligaran a no confiar a no refiar-se ni dels seus propis companys.

  Daniel Craig va néixer a Chester i va créixer a Liverpool, marxant d’allà quan tenia 17 anys per ingressar en el Nacional Youth Theatre a Londres. Va continuar la seva formació a la prestigiosa Escola de Música i Art Dramàtic Guildhall, graduant-se el 1991.

  Craig va fer el seu debut en el cinema el 1992 en el drama sud-africà sobre boxa La força d’un però va cridar l’atenció dels crítics i dels directors de casting el 1996, amb la lloada sèrie de televisió Our Friends in the North, en la qual interpretava el paper de Geordie Peacock.

  Al costat del seu treball en el cinema, Craig és reconegut com un consumat actor de teatre.
  La seva carrera inclou papers protagonistes a Hurlyburly, amb la Peter Hall Company en l’Old Vic, i Angels in America en el National Theatre.

  El 2002 va ser nomenat per a un Premi del London Evening Standard al millor actor per la seva actuació a A Number, obra en la qual interpretava tres papers al costat de Michael Gambon.

  També està disponible per a préstec a la biblioteca de Daniel Craig:

 • Quantum of solace
 • Munich
 • Las aventuras y desventuras de Moll Flanders
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  1 comentari

  A l’abri de rien, d’Olivier Adam

  Olivier AdamOlivier Adam nait à Draveil, près de Paris, le 12 juillet 1974. Romancier de renom, Olivier Adam connaît un succès populaire et critique indéniable qui le place parmi les écrivains les plus connus de sa génération. Ancien étudiant en gestion des entreprises culturelles, il participe à la création du festival littéraire “Les Correspondances de Manosque” et travaille comme directeur de collection aux éditions du Rouergue.

  Influencé par les écrivains américains contemporains, Adam aborde aussi bien des thèmes sociaux et politiques, comme la question des sans-papiers, que des aspects plus psychologiques et sentimentaux.

  Je vais bien ne t’en fais pas est son premier roman et définit une certaine tendance à une écriture “angoissée”, celle de la personne qui souffre de dépression. On la retrouve merveilleusement bien exprimée dans A l’ abri de rien, notre livre du mois à travers l’esprit de Marie.

  A l’abri de rienMarie est en pleine dépression, sa vie lui parait vide et sans horizon, sans doute après la mort de Clara qui l’a aidée à sombrer dans la noirceur où elle se sent perdue et s’accroche par inertie à un mari qui l’aime et à ses enfants.

  Sa vie et celle de sa famille se bouleverse quand, en essayant de toutes ses forces à porter secours aux immigrés clandestins qui se trouvent en situation transitoire à Douvres, elle la délaisse, sans le vouloir et s’expose à tout genre de dangers.

  A l’abri de rien est un libre qui secoue, qui vomit la violence et la misère sociale, qui dénonce une situation malheureusement trop actuelle: celle de l’immigration clandestine. Olivier Adam aborde sans hésiter et directement un thème très dur et très délicat à la fois, polémique, gênant parfois.

  Lire A l’ abri de rien c’est comme ouvrir la fenêtre et regarder tout ce qui se passe dehors mais, comme si cela n’était qu’une fiction, un film où se déroulent des images qui font partie d’une autre époque, qui n’existent plus de nos jours. “Ça ne peut pas être vrai putain!”. Ces files de personnes qui attendent la ration chaude de soupe, la police qui surveille leurs pas, le froid, la désillusion… Ça se trouve que dans les livres tout de même ! Et bien non et Olivier se charge de nous le rappeler avec un langage giflant.

  A l’abri de rien obtient le Premier Prix 2007 et se situe comme favori du Prix Goncourt 2007. Tel que Je vais bien ne t’en fais pas il est adapté au cinéma par Jean Pierre Améris, sous le titre de Maman est folle.

  Rencontre avec Olivier Adam

  QUESTIONS:

 • Comment avez-vous perçu la force de l’écriture d’Olivier?
 • Les deux thèmes traités dans le livre vous ont-ils touchés?
 • Qu’en pensez-vous de Marie?
 • Esther Bruna.

  1 comentari

  La grip A

  La Biblioteca Joan Oliva i Mìlà i la Regidoria de Serveis Socials i Salut obrim un espai virtual de comunicació amb els ciutadans i ciutadanes sobre temes relacionats amb la salut i el benestar.

  Comencem amb un tema que ha estat, i està, molt d’actualitat com és la Grip A. Durant aquesta setmana, de l’11 al 15 de gener, una persona especialista en el tema atendrà les vostres preguntes i us informarà sobre els dubtes que plantegeu. Esperem els vostres comentaris i els suggeriments que trobeu oportuns.

  Dubtes sobre la Grip ADesprés de 8 setmanes d’epidèmia de grip A o grip pandèmica a Catalunya sembla que s’ha superat el primer episodi d’aquesta infecció i és hora de fer alguns balanços.

  Entre un 8 i un 10 % de la població ha patit la malaltia i en la majoria de casos ha estat un quadre lleu, tot i això, 42 persones han mort i 752 han estat ingressades en estat greu.

  Les franges d’edat més afectades han estat entre els 0 i els 4 anys, tot i que les defuncions s’han produït majoritàriament en adults.

  El nombre total de persones afectades per la grip A representa tres vegades la xifra de persones afectades per la grip estacional de cada any i la mortalitat és semblant en les dues infeccions.

  La principal diferència entre la grip A o pandèmica i la grip estacional es troba en l’edat dels pacients: la grip estacional afecta més a gent gran, cosa infreqüent en la pandèmica.

  Les recomanacions sobre mesures higièniques per evitar el contagi i les estratègies de vacunació han estat claus per al benestar de la nostra societat, tal i com apunta el Comitè de Bioètica de Catalunya.

  L’Associació Espanyola de Pediatria ha emès un informe tècnic abordant diversos aspectes sobre la grip A o pandèmica, en el què conclou que els infants només s’han de vacunar en cas de patir malalties cròniques i que les mesures higièniques són bàsiques per evitar la propagació de la grip. Així mateix, també insisteix que la lactància materna protegeix contra múltiples infeccions respiratòries i digestives i que només s’ha d’interrompre en cas que la gravetat de la malaltia de la mare no la permeti.

  Mesures d’higiene

  Seria bo que les mesures higièniques que tant s’han recomanat durant aquestes setmanes d’epidèmia de grip es convertissin en un hàbit:

  • En tossir o esternudar tapar-se la boca i el nas amb un mocador d’un sol ús, i llençar-lo a la galleda de les escombraries. Si no es disposa de mocador, tossir o esternudar a la part superior de la màniga.
  • Rentar-se les mans amb freqüència amb aigua i sabó, o un preparat amb alcohol, i eixugar-se-les bé.
  • Ventilar sovint els espais tancats obrint les finestres.
  • Evitar el contacte proper amb persones malaltes de la grip, i no compartir menjar ni estris (coberts, gots, tovallons, mocadors…) i altres objectes sense netejar-los degudament.

  Vacunació
  Pel que fa a la vacunació, les indicacions del Departament de Salut són clares:

  • Persones majors de 6 mesos que pateixin determinades malalties que fan que tinguin un risc alt de complicacions derivades de la infecció
  • Malalties cròniques pulmonars, cardiovasculars, hepàtiques, malalties renals, asplènia (falta de melsa), diabetis, immunosupressió, anèmia o hemoglobinopatia moderada o greu o malalties neuromusculars greus (esclerosi múltiple o altres).
  • Persones amb obesitat mòrbida.
  • Embarassades.
  • Menors de 18 anys que reben tractament de llarga durada amb àcid acetilsalicílic.
  • Professionals de la salut i de centres sociosanitaris i de residències per a gent gran.
  • Persones que treballen en serveis d’emergència i protecció civil (bombers, policia, etc.).

  La vacunació no és obligatòria en cap cas, només és recomanable.

  Al moment de fer aquest escrit tot i que les infeccions per grip A han disminuït, el virus continua circulant amb intensitat moderada, per tant, no s’ha de baixar la guàrdia.

  Més informació a www.vilanova.cat/html/tema/salut/index.html

  Regidoria de Serveis Socials i Salut.
  Ajuntament de Vilanova i la Geltru.

  No hi ha comentaris

  Nit de Reis literària

  Com és tradicional, la nit de Reis ha donat el tret de sortida a la temporada dels premis literaris: el Premi Nadal de novel·la, el més antic dels premis literaris espanyols, que es concedeix des de 1944, i el Premi Josep Pla de prosa en català, creat el 1968.

  La guanyadora de la 66 edició del Premi Nadal ha estat Clara Sánchez amb la seva novel·la titulada El que amaga el teu nom.

  Clara SánchezClara Sánchez, nascuda a Guadalajara, en l’actualitat resideix a Madrid, on va estudiar la carrera de Filologia Hispànica i on durant diversos anys va ensenyar a la universitat. Ha publicat vuit novel·les: Piedras preciosas (Debate, 1989), No es distinta la noche (Debate, 1990), El palacio varado (1993, Punto de Lectura 2006), Desde el mirador (Alfaguara, 1996), El misterio de todos los días (Alfaguara, 1999), Últimas noticias del Paraíso (Alfaguara, 2000), Desde el mirador (Alfaguara, 2004) i Presentimientos (2008).

  La novel·la guardonada, Lo que esconde tu nombre és la història de dos adorables jubilats alemanys que no són el que semblen. La parella d’octogenaris establerta a la Costa Blanca va estar en el seu moment a les ordres d’Adolf Hitler en el camp de concentració de Mauthausen. I ara no són més que un parell d’avis que es torren al sol de la costa alacantina. Però el seu secret deixa d’estar fora de perill quan un supervivent d’aquest mateix camp s’instal·la en un hotel proper a la seva residència i tracta de desemmascarar.

  La mateixa nit, la periodista i escriptora Llúcia Ramis ha estat la guanyadora del 42 Premi Josep Pla gràcies a la novel·la Egosurfing

  Llúcia RamisLlúcia Ramis, nascuda a Mallorca el dia de Sant Jordi de 1977, és llicenciada en Periodisme i col·labora a El Mundo de Catalunya des de fa cinc anys, on cada setmana publica la crònica Plexiglàs del suplement Tendències. També col·labora a ComRàdio i a RAC1. L’any 2008 va publicar la seva primera novel·la, Coses que et passen a Barcelona quan tens 30 anys (Columna) i també ha participat en els volums col·lectius Odio Barcelona (2008) i Matar en Barcelona (2009).

  Egosurfing, és una novel·la urbana protagonitzada per una escriptora d’autoajuda a la qual un programa de televisió acusa de cometre gairebé un homicidi. La trama la protagonitzen tres personatges: l’escriptora, la periodista del programa de televisió i el jove que gairebé mor després de rebre un impacte d’una bossa d’escombraries que va caure des del pis de l’escriptora. El títol de la novel fa referència a la pràctica de buscar informació a la Xarxa sobre tu mateix, el concepte del egosurfing ha portat a l’autora a escriure sobre un nou concepte de egolatria.

  Les guanyadores dels Premis Nadal i Josep Pla

  A la Biblioteca Joan Oliva podeu trobar aquests llibres de les dues autores:

  Últimas noticias del paraíso de Clara Sánchez

  Coses que et passen a Barcelona quan tens 30 anys de Llucia Ramis

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Presentació de la nova guia de lectura “Actualitat Novel·les”

  Comencem un nou any, i volem fer-ho com cal, és a dir, presentant-vos la Guia de Lectura amb les novel·les més d’actualitat.

  Hi trobareu novel·les d’intriga, policíaques, històriques, de viatges… temàtiques variades per satisfer tots els gustos.

  Ja les podeu reservar a la biblioteca.

  1 comentari