Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Arxiu per la categoria: BIBLIOPETITS

Passatgers al Discovery Express. Emily Hawkins i Tom Adams.

9788424665241_imatge_portada_llibre_detall_9788424665241

T’agrada el misteri? T’agrada aixecar solapes!


La primera novetat mensual de la sala infantil d’aquest 2020 que la biblioteca t’ofereix és aquest magnífic llibre sobre la història del transport! Passatgers al DISCOVERY EXPRESS d’
Emily Hawkins
i Tom Adams.
 
Vols viatjar al passat en tren?
 
El professor Pendleton et convida al Discovery Express. Viatjaràs per la història del transport: la invenció de la roda, de la bicicleta, de les màquines de vapor, de la conquesta de l’aire… Però es presenta un problema: el professor desapareix.
 
Trobaràs finestretes secretes amb pistes i codis que t’ajudaran a resoldre el misteri mentre aprens un munt de coses divertides!
 
Sort i… PASSA-T’HO D’ALLÒ MÉS BÉ!
 
El tren inicia el viatge a París, és l’1 de maig de 1937!
 

‘Benvinguts al DISCOVERY EXPRESS!
SISPLAU, VIGILEU! NO POSEU EL PEU ENTRE L’ANDANA I EL VAGÓ.
… el Discovery Express no és ni de bon tros el tren típic i clàssic. No solament viatja a través de la terra, dels túnels i dels ponts també ho fa a través del temps…’

 

Detall

 
I continua per Itàlia, on descobriràs en Leonardo da Vinci, després saltaràs de continent i arribaràs a Amèrica, més concretament al canal de Panamà…
 

Una quantitat inesgotable d’informació t’espera durant aquest fabulós viatge!!


 
Contes
 
El llibres a les biblioteques VNG.
 
Biblioteca Joan Oliva i Milà.

No hi ha comentaris

2n Concurs Infantil “Dibuixa la Festa”: El Carnaval en vinyetes: L’Arrivo

Titol

 

EL CARNAVAL EN VINYETES: L’ARRIVO.

La Biblioteca Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú convoca el 2n concurs infantil Dibuixa la Festa, que dedica la segona edició al Carnaval, amb el títol: El Carnaval en vinyetes: L’Arrivo.

 
L’objectiu del concurs és:

 • fomentar la creació artística entre els nens i nenes de 1r a 6è de Primària.
 • aprofundir en el coneixement dels elements propis del Carnaval de Vilanova i fer-ne difusió.
 •  

  Bases del Concurs:

  1. El tema del concurs és L’Arrivo. A partir del 8 de gener, en el bloc Fora del prestatge de la biblioteca Joan Oliva i Milà, hi podreu trobar informació sobre el tema del concurs.

  2. Els nens i nenes participants hauran de dibuixar tres vinyetes i portar-les a la biblioteca Joan Oliva i Milà dins del termini establert.

  3. El lliurament dels còmics començarà el 15 de gener de 2020 i finalitzarà el 5 de febrer de 2020 (ambdós inclosos).

  4. Cadascun dels nens i nenes que participin en el concurs només podran presentar un còmic, que haurà de ser una obra original i inèdita.

  5. Poden participar en el concurs tots els nens i nenes de 1r a 6è de Primària.

  6. Els còmics hauran de presentar-se sobre cartolina o paper blanc de 21 x 10 cm. La biblioteca en farà arribar a tots els centres escolars de Primària de Vilanova i la Geltrú. Feu clic aquí per descarregar-vos la butlleta.

  school-times-3599177_960_7207. Els participants hauran de lliurar el còmic amb les seves dades personals al dors: nom i cognoms, telèfon, escola, curs i, si en té, correu electrònic.

  8. El concurs reconeixerà:

 • 6 guanyadors infantils (un per cadascun dels cursos de 1r a 6è de Primària).
 • 6 biblioteques escolars guanyadores (les corresponents als centres escolars en què estiguin escolaritzats els 6 guanyadors infantils).
 • 9. Premis:

 • 1 lot de llibres per a cadascun dels 6 guanyadors infantils (un per cadascun dels cursos de 1r a 6è de Primària).
 • 1 lot de llibres per a cada biblioteca escolar dels centres educatius on estiguin escolaritzats els 6 guanyadors infantils.
 • Carnestoltes_201510. El veredicte es farà públic el dia 14 de febrer de 2020 a través del web, facebook, twitter i del bloc de la biblioteca. Els còmics guanyadors es publicaran en el bloc Fora del prestatge, de la biblioteca Joan Oliva i Milà.

  11. El jurat està format per Albert de Arias i Beatriz Rojas (professors de l’EMAiD, Escola Municipal d’Art i Disseny de Vilanova i la Geltrú) i per Carme Parrillas i Eva Solé (treballadores de la biblioteca Joan Oliva i Milà).

  12. El lliurament de premis tindrà lloc el dia 29 de febrer de 2020, a la sala infantil de la Joan Oliva, en finalitzar l’Hora del conte.

  13. Una selecció de les obres participants seran exposades a la biblioteca Joan Oliva i Milà entre el 18 de febrer de 2020 i el 9 de març de 2020 (ambdós inclosos).

  14. Els còmics podran ser recollits a la biblioteca Joan Oliva i Milà entre el 13 i el 23 de març de 2020.

  Els còmics que no siguin recollits durant aquest període de temps seran inutilitzats.

  15. Qualsevol esdeveniment no previst en aquestes bases el resoldrà la biblioteca Joan Oliva i Milà.

  16. La participació en el concurs implica l’acceptació d’aquestes bases.

  Feu clic aquí per descarregar-vos les bases del concurs.

  I què en sabem de l’Arrivo de Vilanova?

  La primera edició del Concurs Dibuixa la Festa la vam dedicar a la Merengada, protagonista absoluta de dijous de Carnaval. arrivo-carnestoltes-carnaval-2014-vilanova-i-la-geltru-1Enguany, avancem en el calendari i ens centrem en divendres de Carnaval. Per als vilanovins i les vilanovines, divendres de Carnaval és sinònim de L’Arrivo. Sí, sí, amb V i regust venezià, fent honor a l’origen de la paraula.

  L’Arrivo té un protagonista cabdal, el Rei Carnestoltes, que ja cap al vespre, arriba a la Plaça de la Vila per llegir el seu temut i esperat sermó, ple de sàtira i crítica als esdeveniments que han tingut lloc, dins o fora de Vilanova, en el darrer any. Però no està pas sol aquest rei tan entremaliat. Centenars de persones disfressades, i en gran part organitzades en diferents carrosses temàtiques, desfilaran ballant pels carrers de la ciutat ja sigui fent crítica d’algun tema o, senzillament, movent-se al ritme de la música.

  Carnaval de Vilanova
  Menjatvilanova.com

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Els culdolla, Roald Dahl

  Quin bé de Déu de cares peludes que es veuen avui dia!
  [...]
  Doncs bé, a mi m’agradaria saber cada quan es renten la cara aquests homes tan peluts. Ho deuen fer un cop cada vuit dies, com nosaltres, el diumenge al vespre? Se la renten amb xampú? Fan servir l’eixugacabells? S’hi fan friccions amb tònic capil·lar per no tornar-se calbs? Van a tallar-se tot aquest pèl a cal barber o bé s’ho fan ells davant del mirall de la cambra de bany amb unes tisores de manicura?

  els culdolla
  Sembla que al famós escriptor Roald Dahl no li agradaven gaire les barbes, les cares peludes com diria ell, i aquesta va ser la font d’inspiració per a Els Culdolla, el llibre d’humor amb què els Llibr@venturers tanquem aquest 2019.

  Els Culdolla és un llibre molt divertit protagonitzat per un matrimoni d’allò més desagradable. El senyor Culdolla, per la seva banda, era molt i molt pelut. Aquesta característica per si mateixa no seria negativa si no fos perquè el senyor Culdolla era molt i molt brut i el seu caràcter, violent i poc sociable. La senyora Culdolla no li restava a la saga. Tot i que de jove va ser força bonica, a còpia de dolenteries va esdevenir una dona lletja i malcarada que feia servir el seu bastó per copejar nens i animalons, qualsevol cosa amb qui es creués al seu camí.

  I és que com diu en Roald Dahl “quan una persona té pensaments lletjos, se li comencen a veure a la cara. I quan una persona té pensaments lletjos cada dia, cada setmana, cada any, la cara se li va tornant cada cop més i més lletja fins que no pots ni sufrir de veure-la“.

  Doncs sí, el senyor i la senyora Culdolla eren dolents, fins i tot, entre tots dos. I aquestes dolenteries donen lloc en el llibre a un reguitzell d’escenes divertides que no quedaran, però, sense conseqüències per a la parella.

  roald-dahl rodonaRoald Dahl a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú.

  L’escriptor Roald Dahl va néixer l’any 1916 i és un dels autors universals de literatura infantil, tot i que també va escriure per a adults. Seus són títols com ara Charlie i la fàbrica de xocolata, Matilda, Les bruixes o El gran amic gegant, entre molts d’altres. L’any 2016, el món sencer va commemorar el centenari del seu naixement i les biblioteques de Vilanova i la Geltrú vam publicar una guia de lectura.

  Els Llibr@ventures ens tornarem a veure el proper dia 18 de gener de 2020.

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Canvi climàtic. Yayo Herrero López, María González i Berta Páramo

  Canvi climàtic-novetat infantil des Què passa al nostre planeta? Està malalt? Què fem els humans? És tota la culpa nostra? És un problema per a la humanitat?
   
  La novetat d’aquest mes de desembre, l’última d’aquest any, vol respondre aquestes preguntes i moltes més.
   
  Els éssers humans van viure durant milers i milers d’anys de l’energia del sol, dels vents, de les marees… Però, a partir de la Revolució Industrial es van començar a fer servir elements fòssils que havien trigat milers i milers d’anys a formar-se, com és el cas del carbó, del petroli i del gas natural. Aquest ús que els humans creien il·limitat, ha resultat ser limitat. Utilitzar-los indiscriminadament, sense mesura ni control, només per al guany d’uns pocs, ha provocat que hi hagi l’anomenat escalfament global, la qual cosa du al canvi climàtic, un problema ecològic que posa en risc la vida tal com la coneixem.
   
  El terme canvi climàtic és molt actual. Potser fa uns vint anys que va aparèixer per tal de definir els canvis que es començaven a veure en el clima a les diferents parts de la Terra.
   

  canvi_climatic4_1024x1024

   
  CANVI CLIMÀTIC ens ho explica tot sobre aquest problema, perquè…

 • entenem bé què és el canvi climàtic?
 • com s’ha produït?
 • sabem com afecta els boscos?
 • l’aigua?
 • els animals?
 • com ens afecta a les persones?
 • I, sobretot, sabem què podem fer per resoldre el problema?
 •  
  Yayo Herrero López és enginyera agrícola, antropòloga i un referent de l’ecofeminisme a Europa. Podeu llegir una entrevista a Crític, en la qual, entre altres respostes diu:
   

  ‘Estem passant una crisi ecològica profundíssima. No és una crisi recent; ve ja de fa temps. Podríem situar com a punt d’arrencada de la denúncia d’aquesta crisi ambiental el discurs sobre els límits al creixement que van fer Donella i Dennis Meadows l’any 1972. Des de llavors fins ara, s’ha seguit aprofundint una dinàmica econòmica que creix exponencialment utilitzant cada vegada més recursos i generant cada vegada més residus…’

   

  Una bona lectura per a petits i per a grans!

   
  Contes
   
  El llibre a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Hachiko, el gos que esperava. Lluís Prats

  portada HachikoSi algú tenia cap dubte que la fidelitat d’un gos cap al seu amo no coneix límits, en conèixer la història d’Hachiko els esvairà tots. L’adaptació que en LLuís Prats va fer de la història real del gos japonès, Hachiko el gos que esperava, ha estat la segona lectura que hem compartit els nois i noies del Club de Lectura Llibr@venturers de la biblioteca Joan Oliva i Milà.

  En Hachiko va viure al Japó al primer terç del segle XX. De ben petit, va ser acollit per una família acomodada com a regal per a la filla, però tan bon punt va arribar a casa del professor Eisaburo Ueno, el gosset de raça Akira va ser, per sempre més, del professor. Feien llargues caminades, el professor li explicava tot i tothom al barri coneixia l’Hachiko. epi05_03I cada dia, puntualmemnt, en Hachiko acompanyava el professor a l’estació de trens de Shibuya i hi tornava quan ell venia de treballar. Així dia rere dia fins que un 21 de maig el professor Ueno no va baixar del tren que l’havia de portar cap a casa. De l’aleshores ençà, en Hachiko va demostrar a tot el veïnat que ell mai no deixaria d’esperar..I així, la història d’en Hachiko va fer-se famosa no només a Shibuya, sinó a tot Japó. I encara ara, si visiteu l’estació de Shibuya, hi podreu veure l’estàtua que recorda la figura d’en Hachiko i la fidelitat que representa.

  En LLuís Prats (Terrassa, 1966) va escriure Hachiko, el gos que esperava l’any 2015 i va ser guardonat amb el Premi Folch i Torres. L’any passat, va guanyar el Premi Strega Ragazzi 2018.

  No us podeu deixar perdre la lectura d’aquest llibre, il·lustrat meravellosament per Zuzanna Celej.

  De la història d’en Hachiko se n’han fet adaptacions cinematogràfiques. La més actual, la protagonitzada per Richard Gere Siempre a tu lado, inspirada en la història real del gos Akira.

  Llibres

 • Hachiko, el gos que esperava
 • DVD

 • Siempre a tu lado
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Hola! Castells. Fabien Öckto Lambert

  Hola! Castells La novetat que t’ofereix la biblioteca aquest mes de novembre és d’història! Ens porta a l’edat mitjana. A l’època dels castells, dels cavallers…
   

 • Què és un castell?
 • Un castell protegeix el senyor i la seva família, alguns soldats i els serfs.
   

 • Quines construccions té un castell?
 • La capella, la ferreria, el llenç, la casa del senyor, les latrines, la presó, la cuina i el pou.
   
  Castell 2-crop

 • Com et fas cavaller?
 • Com que la cavalleria és un art de la guerra, s’ha d’aprendre de molt joventet i lluny de la família. Primer, mosso de cuina, després, patge, per seguir d’escuder o donzell i finalment, cavaller.
   

 • Quines parts formen l’armadura del cavaller?
 • El casc, l’espatllera, el guardabraç, el protector de l’avantbraç, el guantellet, la cuixera, la genollera, el calcer i les escarpes…
   

 • I les armes?
 • L’espasa, la daga, la destral i la maça.
   

 • Saps que també hi havia artistes?
 • Sí, sí, va ser una època en què l’art i l’artesania es van desenvolupar d’una manera sorprenent.
   
  La construcció de grans catedrals va afavorir l’aparició de nombrosos artesans: paletes, fusters, tallistes, escultors i vidriers… l’ofici es passava de pares a fills.
   
  L’escriptura de llibres copiats a mà i embellits amb dibuixos i ornaments magnífics. El dibuix és tan important o més que el mateix text.
   

  I no seguim, deixem secrets sense descobrir!!

   

  Castell 1-crop

   
   
  Si vols saber més sobre l’obra de l’il·lustrador d’aquest llibre, pots clicar: Fabien Óckto Lambert. Els dibuixos són senzills i a la vegada molt expressius!
   
  Contes
   
  El llibre a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  L’arbre de les històries, Eulàlia Canal

  I ja hi tornem a ser. El Club de Lectura per a nois i noies de 10 a 12 anys de la biblioteca Joan Oliva i Milà va començar dissabte passat el seu vuitè curs. Enguany, la primera lectura comentada ha estat L’arbre de les històries, d’Eulàlia Canal.

  “Les bones històries són com llavors, poden prendre vida en qualsevol moment”

  arbre de les històriesLa Itsar va deixar una empremta màgica, podem dir, de la seva estada a la biblioteca de Bufapolls. I, sobretot, va deixar un record inesborrable a en Jonàs, el bibliotecari. Un home prudent i solitari que va descobrir l’amor envers els llibres de la mà de l’enigmàtica Itsar…però ella ja no hi és. I al bell mig de la biblioteca, allà on la Itsar explicava les seves històries, hi va créixer un arbre que, encara ara, quan la Itsar és només un record llunyà, presideix l’estança.

  I així passaven els dies. En Jonàs explicant contes amb la fidel presència d’en Nanuk, en Juli i la Lina i amb l’amenaça de les noves càpsules de lectura, que estaven posant en perill la raó de ser de les biblioteques. Fins que una nit de Reis apareix a la porta de la biblioteca una nena, la Lluna, que remourà l’univers d’en Jonàs i dels seus amics.

  eulalia canalL’Eulàlia Canal (Granollers, 1963) és psicòloga i autora de literatura infantil. A banda de L’arbre de les històries, ha escrit Un petó de mandarina, La pluja als llavis, Roc i l’escala de les portes secretes i Un somni dins del mitjó, entre d’altres.

  L’arbre de les històries és una declaració d’amor als llibres i al plaer de la lectura, amb pocs personatges, però tots i cadascun d’ells, meravellosos. Si us han agafat ganes de llegir-lo, no ho dubteu. A més a més, a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú tenim tots aquests altres títols de l’Eulàlia Canal. Feu clic aquí.

  Els nois i noies dels Club de Lectura Llibr@venturers ens tornarem a trobar el proper dia 23 de novembre!

  IMG_20191026_174222

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  1 comentari

  Cuando caminábamos por la luna. David Long i Sam Kalda

  Qui no ha pensat mai a viatjar a la Lluna? Quin infant no ha dit mai, vull ser astronauta? I dels coets, què en dieu?

   
  La novetat infantil d’aquest mes de juliol que la biblioteca t’ofereix és aquest magnífic llibre sobre els viatges que s’han fet al satèl·lit de la Terra: la Lluna.
   
  cuando caminábamosA ‘Cuando caminábamos por la luna’ descobriràs els perills, els desastres i els triomfs de cada missió lunar.
   
  L’aventura comença l’any 1961, quan Yuri Gagarin es converteix en el primer home que viatja a l’espai amb el Vostok 1.
  Dos anys més tard, Valentina Tereshkova es converteix en la primera dona que viatja a l’espai. Al maig de 1964 es fa el llançament de Saturn 1, el primer vol d’un model anterior a la nau Apolo, sense tripulants a bord.

  Durant els anys posteriors es van anar fent proves i no és fins a l’octubre de 1968 amb l’Apolo 7, que la nau porta tripulants van a bord.
   
  Però la data clau és Juliol de 1969, l’Apolo 11 arriba a la Lluna. És la primera vegada que un home la trepitja.
   
  Des d’aquesta data hi ha hagut altres missions:

 • Novembre 1969, l’Apolo 12
 • Abril 1970, Apolo 13
 • “Houston, tenim un problema”. Aquesta frase es va fer famosa, malauradament. Durant el tercer dia de la missió, un dels tancs d’oxigen va explotar. No hi va haver ferits, però es va perdre la comunicació amb la Terra. Els tres astronautes anaven veient que l’oxigen es perdia a l’espai i que el nivell de diòxid de carboni anva enverinant l’aire. Com a solució van decidir anar a la càpsula del mòdul, que va caure sobre l’oceà.
  L’Apolo 13 no va arribar a la Lluna, però la seva tripulació havia sobreviscut a una situació difícil. Havien tornat a casa gràcies a una combinació d’enginy, de serenitat i de valor sorprenent.

  càpsula

 • Gener 1971, Apolo 14
 • Els científics volien esbrinar si el viatge a l’espai afectaria la capacitat de germinació de les plantes. I sí, les llavors van germinar!

 • Abril 1971, Salyut 1
 • Juliol 1971, Apolo 15
 • Abril 1972, Apolo 16
 • Desembre 1972, Apolo 17. Última missió a la Lluna.
 • Construcció Estació Espacial, 1998-2011
 • Espai interestelar, 2012, Voyager 1
 •  

  lluna

  I ja no et diem res més! Ara et toca a tu descobrir les aventures d’aquests homes i d’aquestes dones que van viatjar més enllà del que ens permet veure la vista!

   
   
  llibres-3
   
  A les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Guia de Lectures. Estiu 2019

  portada Guia de Lectura LIJSi els més petits de la casa no saben què llegir aquest estiu, a continuació hi podreu trobar una vintena de propostes ben esgrescadores. La Guia de Lectures del Grup de Treball de Literatura Infantil i Juvenil del Garraf us ofereix cinc propostes per a Educació Infantil així com per a cadascun dels tres cicles d’Educació Primària.

   

  El Grup de Treball de Literatura Infantil i Juvenil del Garraf va néixer el curs 2017-2018, a partir de l’antic seminari de biblioteques escolars del Garraf, i centralitza el seu esforç en la formació sobre literatura infantil i juvenil (LIJ), així com en la selecció de llibres. Fruit d’aquesta selecció de fons, el grup de treball elabora tres guies de lectures anuals (al Nadal, per Sant Jordi i a l’Estiu).

   

  Si voleu consultar la guia completa, feu clic aquí:

  A continuació, una selecció de tot allò que podeu trobar en la guia d’estiu:

  Educació Infantil

  anec pages Patio_En_marcha_Coberta_ESP.indd

  Educació Primària. Cicle Inicial

  Benny y Penny en super-prohibido Som aquí

  Educació Primària. Cicle Mitjà i Superior

  L-ou gegant tan petita i ja saps...

  ContesLa guia a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

  Educació Infantil:

 • L’Ànec pagès
 • Bona nit, Goril·la
 • En marxa!
 • Educació Primària. Cicle Inicial.

 • Benny y Penny en super-prohibido
 • Som aquí
 • Zoo de paraules
 • Educació Primària. Cicle Mitjà.

 • Cuentos de animales que han cambiado el mundo
 • Magalina i el bosc dels animals màgics
 • L’ou gegant
 • Rigo i Roc
 • Educació Primària. Cicle Superior.

 • L’Arbre dels desigs
 • Pop-up Lluna
 • La Revolució vertical : o per què els humans caminen drets
 • Sanity i Tallulah
 • Tan petita i ja saps…
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Un món ple d’històries d’animals. Angela McAllister i il·lustracions d’Aitch

  UN MÓN PLE D’HISTÒRIES D’ANIMALS d’Angela McAllister i d’Aitch ens ha acompanyat durant la setmana.

  un mon pleLa novetat que t’oferim és un cant delicat i harmoniós a l’amor pels animals.
   
  El llibre conté cinquanta llegendes i contes d’arreu del món relacionades amb els animals de cada contrada. Les acompanyen unes senzilles i meravelloses il·lustracions!
   
  Hi són representats països africans: Kènia, Ghana, Nigèria…; d’Àsia: Índia, Tíbet, Japó…; d’Amèrica del Nord: Canadà, inuits, indis nadius…; d’Amèrica del Sud: Perú, Argentia, Brasil; d’Europa: Dinamarca, Escòcia, França…; d’Austràlia i Oceania: Hawaii, Nova Zelanda, Austràlia…
   
  De segur que trobes la història que t’encisarà. Et fem la proposta de tastar-ne un bocinet d’unes quantes!
   
   
   
  AMÈRICA DEL NORD. Una història dels peus negres. El búfal i l’Ala d’Àliga.
   
  IMG_20190612_180423-crop

  ‘Fa molt de temps només hi havia arbres i arbustos alts i rectes, prou separats perquè un home hi pogués passar per entremig sense necessitat d’un camí, i la terra era llisa sota els peus, sense pedres.
  Un gran búfal voltava pel territori. Tenia un poder espiritual, que li permetia canviar les coses d’una forma a una altra. (…) L’Ala d’àliga era ambiciós i volia convertir-se en el cap de la tribu. Per tant, va oblidar-se de la promesa que havia fet i va acceptar l’oferta.’

   
  EUROPA. Una història anglesa. Els tres porquets.
  No cal que et diguem massa del què passa en aquest conte. És ben conegut de totes nosaltres!

  ‘Hi havia una vegada tres porquets que es deien Snuffle, Spot i Curly…’

  IMG_20190612_180303-crop

   
  ÀSIA. Una història del Japó. Com la medusa va perdre els ossos.
  IMG_20190612_180504-crop

  ‘Al principi, la medusa tenia una closca rodona, blanca com la lluna, i quatre potes que li permetien caminar pel fons marí.
  Per desgràcia va perdre aquella closca blanca tan bonica i les quatre potes fortes per una estupidesa. Això és el que va passar. (…)
  Malgrat tot, quan la reina va sentir la història de com el mico havia engalaipat la medusa, va riure tant que es va refer gairebé del tot.’

   
  ÀFRICA. Una història de Nigèria. Les formigues i el tresor.

  ‘En un poblat d’Àfrica vivia un home pobre que era molt amable amb els animals i els ocells. Conreava un hortet, i els pocs aliments que en treia els compartia amb el seu lloro. A més, cada matí escampava unes quantes engrunes a fora la cabana per a les formigues. …’

   
  AUSTRÀLIA i OCEANIA. Una història d’Austràlia. L’emú i el guan negre.

  ‘…L’emú se’n va anar. “Tinc unes potes fortes i ràpides”, va pensar. “Potser el guan negre té raó.” Així doncs, es va tallar les ales per ser més lleuger.
  L’endemà, quan el guan negre va veure l’emú, va estendre les ales i va somriure. …’

   
  Viscatxes-cropAMÈRICA DEL SUD. Una història d’Argentina. Les dues viscatxes.

  ‘Dues joves viscatxes vivien juntes als vessants rocosos dels Andes. Eren amigues de l’ànima i els encantava estar-se tot el dia jugant, perseguint-se l’una a l’altra entre les pedres i saltant d’una roca a l’altra.
  Les dues amigues ho compartien tot, especialment qualsevol clapa deliciosa de molsa o liquen, que era el seu menjar preferit.
  (…)’

   
   
  Contes
   
  El llibre a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Pàgina Següent »