Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Arxiu per la categoria: RACÓ DE LES FAMÍLIES

Educar la atención. Luis López González

Educar la atenciónUna de les novetats que us ofereix la biblioteca aquests dies és el llibre de Luis López González, ‘Educar la atención’.
 
En els darrers temps tothom va de pressa, tothom és conscient que el temps s’escola i això comporta un seguit de patologies. Una de les que afecten tan a adults com a infants és la incapacitat de mantenir l’atenció, la qual cosa origina problemes d’aprenentatge, trastorns de la son, baixa tolerància a la frustració, trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat.
 
En aquest llibre l’autor explica què és l’atenció des del punt de vista psicopedagògic, com potenciar-la en els infants i adults per mitjà de tècniques i d’exercicis que permetin viure cada dia d’una manera més efectiva.
 
Segons diferents investigacions científiques realitzades en els últims cinc anys assenyalen que els infants que se sotmeten a una educació estrictament digital perden capacitat d’atenció i altres facultats mentals com la memòria, el càlcul, l’abstracció o l’anàlisi.
Una altra dimensió que influeix és la falta de vida interior i d’espiritualitat de la nostra societat. Costa estar a soles sense estímuls, sense sorolls, sense lectures, sense aparells.
 
 

‘La atención es hija de la conciencia,y ésta necesita de tiempo y espacio, es decir, de aquí y ahora, de cierta calma.

 
 
Atendre és el procés d’orientar la ment a un objecte en concret. És focalitzar l’observació. La consciència és un estat mental que ens permet tenir coneixement de la pròpia existència i de l’entorn.
 
 

‘La atención plena es el estado o cualidad mental de estar anclados en el presente, dándonos cuenta perfectament de lo que ocurre fuera y dentro de nosotros.’

 
 
Un dels exercicis que trobem durant la lectura és el següent:
 

‘Mirar la punta de la nariz.
Sentado con la espalda recta, mira al frente y observa tus pensamientos. Poco a poco, ve bajando tu mirada hasta ponerla en la punta de la nariz. Ahora, sin mover los ojos ni cambiar nada, proyecta la mirada más profundamente. Mantén una visión periférica amplia y, aunque no muevas lo ojos, observa cómo puedes mirar el espacio y los objetos que están a tu alrededor. ¿Qué ha pasado con los pensamientos? Vuelve la mirada hacia arriba y piensa en lo que quieras. Si repites el ejercicio dos o tres veces, descubrirás la relación que existe entre la mirada y el pensamiento.’

 
Luis-Lopez-Gonzalez-TichingLuis López González és psicòleg, llicenciat en ciències de l’activitat física i l’esport i diplomat en ciències religioses. Expert en interioritat, espiritualitat i educació emocional es dedica a la docència i a la investigació.
 
Ha escrit nombrosos llibres, entre els quals:

 • Educar la interioridad
 • Focusing: escolta el teu cos
 • Meditación para niños
 • El maestro atento
 •  

   
   
  Llibres
   
  El llibre a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Com parlar de música clàssica als infants. Pierre Charvet

  pentagrama

  Un dels llibres que t’ofereix la biblioteca en el racó de les famílies és aquest llibre dedicat a la música clàssica. El trobareu en català i en castellà
   
  com parlar A ‘Com parlar de música clàssica als infants’, l’autor t’explica com han de ser els bons començaments introductoris a la música i la primera regla és: Per tal d’estimar, s’ha d’estimar.
  Cal que els pares mostrin un plaer real en el moment d’escoltar i de viure la música clàssica. No és important si després els gustos dels pares i dels fills evolucionen en direccions diferents.
  L’audició de la música, pop i/o clàssica ha de ser en un moment especial, sense que sigui una imposició, ha de formar part, però, de la vida quotidiana.
   
  Una altra regla és: escoltar, escoltar… i escoltar. Els nens volen escoltar sempre els mateixos contes i no se’n cansen mai, el mateix ocorre amb la música. Si el que escolten els és familiar els agradarà més. Ballar és una manera excel·lent d’apropar-los la música.
   
  clau de solEncara que el llibre va dirigit als infants, els adults trobareu respostes a preguntes que els petits fan sobre formes, tècniques i estils: per què es diu música romàntica…?, què significa do major? què és la clau de sol?…D’una manera clara i senzilla s’explica l’ofici de músic i de compositor i dels instruments musicals.
   
  La publicació es complementa amb un CD on s’ofereix una selecció de dinou il·lustracions sonores explicades en forma de fitxes a l’interior del llibre.
   
  A l’apartat de saber escoltar trobaràs: Cant gregorià, ‘In paradisum’, fragment de la Misa de difunts; Guillaume de Machaut, motete núm. 23; Clément Janequin, Ce moys de may… En total 19 peces interpretades per diferents orquestres.
   
  NotaI al final un glossari amb terminologia musical:

 • Ària: Composició vocal que forma part d’una obra de caràcter líric com una òpera, una cantata o un oratori.
 • Monodia: Música formada per una sola melodia.
 • Opereta: Obra escènica de caràcter lleuger que inclou parts parlades i ball.
 • Tempo: Velocitat amb la qual s’interpreta una obra.
 • Etc.
 • De segur que, després de llegir aquest llibre i prendre nota de tots els consells, els teus fills, nebots, nets… estimaran la música!!
   
  Llibres
   
  El llibre a les biblioteques VNG, en castellà i en català.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  El gran libro de los gemelos. Coks Feenstra

  Quines són les cures especials que requereix un embaràs de bessons, trigèmins o més nadons?
  Quin risc hi ha amb els nadons que són prematurs?
  Com donar-los el pit al mateix temps?
  Què és el que es pot fer quan hi ha baralles i gelos?
  Com inculcar-los normes i establir límits?
  Han d’anar a classes diferents?
  Què s’ha de fer perquè cadascun tingui la seva pròpia identitat?

   
  Aquestes preguntes i moltes més són les que respon el llibre que us proposem aquesta setmana al racó de la famílies de la biblioteca. ‘El gran libro de los gemelos’ de Coks Feenstra.
   
  El-gran-libro-de-los-gemelosL’augment de les tècniques de reproducció assistida ha contribuït en què els embarassos múltiples siguin cada vegada més habituals. De segur que darrerament heu vist al vostre poble o ciutat mares i/o pares que empenyen cotxets de bessons amb una expressió d’orgull i cara cansada. L’experiència de ser pares de dos alhora és viscuda de moltes maneres diferents: d’una organització exemplar a ser caòtica.
   
  Preparar-se per a ser bons pares no és només un propòsit, sinó que també s’ha de disposar dels mitjans necessaris: trobar la informació en els llibres adequats, observar i escoltar els altres nens i altres pares, recordar allò que ens donava seguretat a la nostra infantesa, el suport rebut de la nostra família i adonar-se al mateix temps que l’estima no és suficient i que s’ha de demanar ajut quan hom la necessita.
   
  El llibre es divideix en vint-i-sis capítols. S’inicia amb una explicació del que són els bessons i el seu embaràs per trimestres i amb la seva simptomatologia, el part (si són prematurs), l’alimentació, el retorn de l’hospital a casa (0-6 mesos: el plor, sortir a passejar…; 6-12 mesos: la parla, les pors…; 1-2 anys: la parla, malalties, menjar…; 2-4 anys: guarderia, gelos…; 4-6 anys: col·legi, mentir…; 6-12 anys: la timidesa, les baralles, la competivitat…; 12-18 anys: canvis físics, relacions sentimentals…; 18 anys i…: etc.
   
  En cada etapa de la vida es tracten temàtiques comunes: el desenvolupament físic, les malalties, la relació amb els pares, el desenvolupament intel·lectual, etc.
   
  Trobareu comentaris i exemples d’experiències de pares. Com és el cas del de la Joana, mare de bessons dizigòtics de 9 anys:
   

  “Uno de mis gemelos, Joan, necesita apoyo para las tareas escolares, pero su hermano Mati no. Así que a diario paso bastante tiempo con Joan; Mati suele jugar tranquilamente a nuestro alrededor. Últimamente empezó a comportarse mal; me gritaba y se enfadaba por nada. En un momento dado le pregunté qué era lo que le pasaba. Entre sollozos me dijo: ‘Tú quieres más a Joan que a mí. ¡Siempre estás con él!’. Me sorprendió mucho, pensaba que lo entendía. A partir de aquel día leo todas las noches con él, mientras Joan se divierte solo. La balanza está equilibrada”.

   
  S’han fet molts estudis sobre bessons i aquests continuen i s’ha arribat a una conclusió general: encara que els entorns siguin diferents, les personalitats són semblants. En canvi, si viuen i creixen junts les diferències són més evidents com a conseqüència de voler distingir-se l’un de l’altre.
   

   
   
  Llibres
   
  El llibre a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Alimentación saludable para niños geniales. Griselda Herrero Martín

   

  Influeix la dieta en el rendiment escolar dels nens?
  Aconsegueixen millors resultats els que mengen de manera més saludable?

   
  Alimentación saludable para niños geniales, és una de les últimes novetats que podeu trobar al racó de pares de la biblioteca. En aquest llibre que us proposem es parla sobre la bona alimentació infantil. La seva autora, Griselda Herrero Martín, dietista-nutricionista i doctora en bioquímica proposa receptes i aconsella per tal de millorar el rendiment a l’escola i el desenvolupament del talent.
   
  alimentación

  ‘Comer mal en nuestra sociedad es tan sencillo y cotidiano que a muchas familias les cuesta reconocerlo; claro está que no ayuda el ímpetu que la industria alimentaria exhibe sin pudor, favorecida por una legislación hecha a medida, publicidad ubicua y atractiva, siempre en el límite de la legaliad, basa en la exageración y en la falta de ética y sensibilidad con la infancia y familias vulnerables y desfavorecidas.’

   
  El llibre està dividit en 15 capítols, en els quals trobareu explicat el que s’entén per alimentació saludable, la importància de la qualitat dels aliments i no la quantitat, què és el rendiment escolar i els factors que influeixen en un bon desenvolupament cognitiu dels nens, el paper de les emocions, la intel·ligència emocional i l’alimentació, el rebost saludable, com llegir una etiqueta, receptes saludables per a nens genials…
   

  ‘Cada emoción implica un sentimiento, que se traduce en un pensamiento,y a continuación se genera una acción. Las decisiones más importantes que tomamos en la vida se basan, en definitiva, más en las emociones que en la lógica.’

   

  ‘Las personas con una mayor inteligencia emocional son más felices, tienen más éxito en el trabajo y son capaces de tomas mejores decisiones.’

   

   
  Les habilitats que s’adquireixen amb la intel·ligència emocional contribueixen a millorar el rendiment acadèmic:

 • Faciliten el pensament
 • Augmenten la motivació
 • Milloren la interacció social
 • Més interès per l’art, la literatura, el disseny
 • Milloren l’equilibri i el benestar psicològic
 • Eviten l’angoixa i la depressió
 •  
  Quins aliments cal tenir al rebost?

 • Verdures i fruites de temporada
 • Llegums
 • Fruis secs o deshidratats
 • Llavors
 • Cereals
 • Proteïna animal
 • Lactics naturals
 • Oli d’oliva
 •  
  I ara una recepta fàcil!!

  Batut de fruita: 1 got de llet sencera, 150 g de fruita (al gust: maduixa, plàtan, mango…), 1 pessic d’essència de vainilla. Barregeu a la batedora. Coleu si queden llavors. Beveu fred.
   
  Llibres
   
  El llibre a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  El arte de ordenar para niños. Nagisa Tatsumi

  Si ensenyem els nens a ordenar, ho faran de meravella!


  Us presentem aquest llibre que proposa tècniques concretes de com ordenar i de com explicar-les de manera senzilla als nens.
   
  Primer de tot s’ha de tenir en compte que:

 • Els nens no saben ordenar
 • No s’ha de renyar ni amenaçar
 •  
  El arte de ordenar para niños L’ordre és un dels pilars de l’ésser humà, això implica: saber manipular correctament els objectes que ens envolten, saber conviure amb altres persones i saber dur una vida activa. Per mitjà de l’ordre aconseguim ser responsables de les nostres coses, saber diferenciar entre el que necessitem del que no, saber quina és la quantitat justa d’alguna cosa per a ús nostre.
   

  La clau de l’ordre és la de col·locar les coses en el lloc que sigui més fàcil per a nosaltres.


  Tres passes del procés de l’ordre:
   
  1. Retornar al seu lloc el que han tret
  2. Retornar al seu lloc el que s’han endut fora de casa
  3. Col·locar en el seu lloc allò que han portat a casa
   

  Els pares han d’actuar com a guies

   

 • Ensenyar quan han d’ordenar
 • Facilitar-los el fet de treure i de guardar les coses per ells mateixos
 • Establir unes normes
 • I segons l’edat, els pares decidiran quan, com, què i perquè.
 •  
  Ordre-crop A l’epíleg, l’autora arriba a la conclusió que ordenar no és posar les coses només en ordre, sinó que és la base de l’existència.
   
  L’acte d’ordenar va molt més enllà, ja que respresenta la manera correcta de relacionar-nos amb tot allò que ens envolta i la vegada ens fa ser conscients de relacionar-nos de la millor manera possible amb les altres persones.
   
  Nagisa-Tatsumi-1El que agradaria a Nagisa Tatsumi és que els nens se centrin en comprendre la importància del procés enlloc de centrar-se en els bons o mals resultats.
  L’autora és escriptora i educadora. Al Japó és la màxima autoritat a ordenar. I com es diu a la coberta: “Me fascinó y me inspiró para escribir La magia del orden.” Marie Condo.
   
  Desitgem que l’ordre arribi a les vostres vides!
   
   
  Llibres
   
  El llibre a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Les lleis naturals del nen. Céline Alvarez

  Una de les novetats que us ofereix la biblioteca aquesta setmana al fons especial de racó de pares és Leslleisnaturalsdelnen_384x576 ‘Les lleis naturals del nen. La revolució de l’educació a l’escola i a casa’ de l’autora francesa Céline Alvarez.
   
  En aquest assaig es planteja una revolució en l’aprenentatge i en el comportament dels nens. Aquesta revolució comença a l’escola barrejant diferents sistemes educatius i acaba a casa, amb la participació de les famílies.
  L’experiment va durar uns tres anys i els resultats van ser excel·lents. Amb la implementació del seu sistema, Céline Alvarez, va aconseguir reduir el fracàs escolar i un augment en el benestar del nen a l’escola per mitjà d’un entorn que respongués a les seves necessitats i als seus interessos actius. Però no va rebre el suport institucional necessari i quan va acabar l’estudi va presentar la dimissió.

  ‘Per esdevenir el millor d’ell mateix, el jove humà necessita un entorn afectuós, viu, variat, ordenat, que afavoreixi l’exploració i l’activitat espontànies, el contacte amb els altres, les interaccions benvolents i tranquil·les, l’ajuda mútua, l’empatia i la generositat.’


   
  Aquest llibre neix de la seva necessitat de donar a conèixer la seva experiència en el mon educatiu. Hi trobareu subcapítols dedicats a la plasticitat cerebral, l’aprenentatge mitjançant l’experiència activa, la importància de l’error, la indispensable barreja d’edats, la dedicació a no fer res, la importància del joc lliure…
  I acaba amb un capítol molt important que duu el títol: El secret és l’amor.

  ‘… l’amor és la palanca de l’ànima humana. Estem cablejats per la trobada càlida i empàtica amb l’altre, i quan obeïm aquesta gran llei dictada per la nostra intel·ligència, tot esdevé possible -i no es tracta d’una visió idealista i ingènua. Ingenus són aquells que ja no senten al seu col l’evidència: una simple mirada bondadosa, una mà estesa, un somriure, una escolta empàtica i tot el nostre metabolisme s’adreça cap al camí de la regeneració, tant física com psíquica.’

   
  Céline Alvarez és una jove francesa que ha volgut compartir la seva experiència com a mestra. Teniu més informació al seu web.
   
   

   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  2 comentaris

  Mindfulness para embarazadas

  minfulness-para-embarazadasMindfulness és la traducció del terme sati, una paraula de la llengua pali, que antigament es parlava a l’Índia i que, actualment, encara es fa servir com a llengua litúrgica budista en algunes zones de l’Àsia. Tot i que pugui semblar que Mindfulness és un concepte actual, la traducció a l’anglès de sati per Mindfulness té l’origen a finals del segle XIX, quan un funcionari britànic destinat a Ceilàn es va interessar per l’idioma pali.

  Mindfulness, sati o “consciència o atenció plena” són conceptes originalment relacionats amb el budisme tot i que la pràctica d’aquestes tècniques es troba totalment lliure de connotacions religioses. El que proporciona el Mindfulness, a qui el practica, és serenitat, concentració, capacitat d’adaptació i coneixement de nosaltres mateixos. No és d’estranyar, per tant, que la pràctica de la meditació, en general, i del Mindfulness, en particular, tingui cada vegada més seguidors entre el públic occidental.

  Aquesta setmana, us oferim com a novetat un llibre sobre la pràctica del Mindfulness per embarassades, de la mà del doctor i catedràtic Santiago Segovia. El doctor Segovia fa gairebé vint anys que imparteix cursos i tallers de Mindfulness i és el creador del Programa Mindfulness Based Mental Balance (MBMB).

  La novetat d’aquest setmana a la Joan Oliva és Mindfulnes para embarazadas, en què l’autor descriu el MBMB-embarassades, una “metodologia dissenyada per prevenir l’ansietat o l’estrès que la dona embarassada pot experimentar durant la gestació com a conseqüència de la dinàmica de la vida quotidiana i, d’aquesta manera, evitar els efectes de l’ansietat en el desenvolupament psicobiològic dels nens“.

  El llibre està dividit en doa grans blocs: un de teòric i un altre de pràctic en què es descriu, pas a pas, el programa MBMB-embarassades. Si voleu fer un cop d’ull a les primeres pàgines del llibre, feu clic a continuació:

  minfulness-para-embarazadas rodonaPrimeres pàgines.

  Llibres

 • Mindfulness para embarazadas
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Ayuda psicomotriz. Annie Bodon

  ergon_libro_ayuda_psicomotriz Una de les novetats del racó de pares que us ofereix aquesta setmana la biblioteca és aquest llibre dedicat a la psicomotricitat dels infants.
   
  A ‘Ayuda psicomotriz’ us apropareu a l’apassionant món del desenvolupament infantil, la psicomotricitat i el joc lliure. Aquest últim té molta importància en la consecució d’una autoestima saludable, en la construcció de la personalitat global de l’ésser, des del punt de vista motor, cognitiu i emocional. El nen es desenvolupa per mitjà del moviment, l’acció, el joc, la comunicació, la confiança i el plaer d’actuar. Actuar és pensar.
   
  Trobareu una descripció minuciosa del mètode i les bases d’actuació de Bernard Aucouturier amb el suport de casos reals: nens amb alteracions de la conducta i d’altres amb problemàtiques més greus: ceguesa, paralisi cerebral, mutisme selectiu…
   
  Al pròleg, la Dra. Paloma Sánchez de Muniain (metgessa rehabilitadora, especialista en discapacitat infantil) comenta com és d’important l’etapa infantil per a la construcció d’una vida adulta plena. És l’època durant la qual es desenvolupen les competències perceptives, motores, cognitives, lingüístiques, socials i emocionals. La rehabilitació infantil s’entén dins del nou concepte d’“atenció al desenvolupament” proposat per la Unió Europea, és a dir, com una part del conjunt de mesures sanitàries, socials i educatives dissenyades per prevenir i tractar les alteracions de l’evolució.
  La rehabilitació infantil té una dimensió terapèutica específica: el tractament del nen amb dany o alteració de la funció motora. Però comparteix amb altres disciplines la dimensió preventiva i social.
   
  Annie Bodon, l’autora, és especialista en psicomotricitat.
   
  El llibre consta de cinc capítols:
   
  1. La psicomotricitat. El punt de vista de Bernard Aucouturier.
  2. Simbiosi mare-fill.
  3. Casos clínics: nena afectada de ceguesa, nen/a afectat de paràlisi cerebral, nens amb bloqueig emocional
  4. Els límits.
  5. Testimonis.

  “La mejoría no solo fue para nuestra hija. También se vio fortalecido nuestro vínculo emocional con ella. Esto ha tenido un efecto clarísimo en la convivencia y en la felicidad de toda la familia”.

   
  Us deixem amb un vídeo on podreu veure un seminari que el mestre Bernard Aucouturier va impartir a Bilbao a l’Escuela Internacional de Práctica Psicomotriz PEI-EIP.
   

   
  Llibres El llibre a les biblioteques VNG.
   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Què m’està passant?

  Avui us volem recomanar una novetat del Racó de Pares sobre l’estrès i l’ansietat en els infants i adolescents un parell de contes divertidíssims que us ajudaran a parlar sobre aquest tema a casa o a l’escola:

  que m'esta pasant-¿Qué me está pasando?: como combatir la ansiedad de nuestros hijos en un mundo cada vez más estresante, de l’Stefania Andreoli, psicòloga i terapeuta especialista en adolescència ens respon de forma clara i precisa a les preguntes següents: d’on ve l’ansietat? Com s’afronta? Què diferencia l’ansietat d’un atac de pànic? Per què cada cop més les consultes dels psicòlegs s’omplen d’adolescents ansiosos? Si fins no fa gaire temps l’ansietat era un trastorn que només afectava als adults, cada cop més són els nois i noies que pateixen de mal d’estómac, marejos, palpitacions, insomni, etc i que acudeixen a la consulta del psicòleg acompanyats d’uns pares desorientats que no saben com han arribat a aquesta situació si aparentment no hi ha cap problema. Stefania Andreoli ens convida a reflexionar sobre la nostra actitud com a pares, que volent el millor per als nostres fills els protegim en excés, els hi donem tot però no els preparem per al fracàs o per al conflicte, i quan el conflicte irromp també sorgeix l’ansietat.

  coberta mare galop-La mare va al galop, de Jimena Tello.
  Aquesta és la història d’una mare que corria tot el dia, per tota la ciutat, per això quan arribava la nit, sempre estava molt cansada. Us sona aquesta història? A vegades, no contestava o semblava tenir el cap en una altra banda. Què podia fer aquesta mare per córrer més i arribar a temps a tot arreu? Doncs, un dia, un fet inexplicable, va fer que la mare es transformés amb un cavall i això, encara que costi d’imaginar, va resultar tenir la seva gràcia i els seus avantatges… però també tenia els seus inconvenients.

  no se on tinc el cap-No sé on tinc el cap, d’André Bouchard i il·lustrat per Quentin Blake.
  Us resulta familiar aquesta frase? Si és així no us perdeu aquest conte que comença quan un dia el pare arriba a casa sense cap, i després de buscar-lo per tot arreu els fills decideixen construir-li’n un de paper maixé. A partir d’aquí comença la gresca familiar i amb aquesta nova condició li’n passen de tots colors. Un dia, però, el pare torna de treballar amb el seu cap real, que s’havia deixat a la feina… esperem que no se’l deixi mai més.

   

   

  Biblioteca Joan Oliva

  Llibres
   

  Amb el suport de logo-departament-cultura

  No hi ha comentaris

  Baby-Led Weaning

  Us presentem una novetat del Racó de Pares que trobareu disponible a la biblioteca a partir de la semana vinent:
   “Baby-Led Weaning: 70 recetas para que tu hijo coma solo” de la Begoña Prats -creadora de l’app Happy Recipes- i publicat per l’editorial Grijalbo.
  El BLW (Baby-Led Weaning) o alimentació autoregulada pel nadó és un mètode d’inici a l’alimentació complementària que consisteix en oferir aliments sencers en lloc de triturats -a partir dels sis mesos- amb la mida i forma adequats per a que sigui el propi nadó qui els pugui agafar amb les mans i dur-se’ls a la boca en funció de la gana i les preferències que tingui. Segons els experts els beneficis d’aquest mètode són molts (promou i estimula el desenvolupament psicomotriu del nen, promou la lactància materna, promou hàbits d’alimentació saludables respectant al nen, entre d’altres) i per això és un mètode alternatiu als triturats que cada cop va agafant més força, sobretot en països nòrdics.

   

  El pediatre Jesús Garrido ens parla d’aquest mètode en el el breu vídeo que veureu a continuació:

  La Begoña Prats, mare de bessons, joiera de professió i practicant del BLW un dia va decidir compartir les seves receptes i va crear l’aplicació per a mòbils Happy Recipes, l’app de seguida va obtenir molta acceptació i el van seguir altres aplicacions que actualment ajuden a moltes famílies a utilitzar el mètode BLW. Si esteu interessats en aquest mètode aquest llibre us serà molt útil, a banda d’explicar què és el BLW i com aplicar-lo conté 70 receptes fàcils i saludables amb unes fotografies que et fan venir gana i suggerències de preparació. A més a més a cada recepta hi ha unes icones que et permeten identificar ràpidament si aquell plat està exempt d’algun al·lergen (ou, gluten, fruits secs…).
  Acabem el post  deixant-vos amb un vídeo molt interessant que no us podeu perdre! Són imatges dels 120 primers dies de seguir el BLW en un nadó.
  120 days of Baby Led Weaning

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.
  Llibres

  No hi ha comentaris

  Pàgina Següent »