Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Arxiu per la categoria: RACÓ DE LES FAMÍLIES

Ioga i mindfulness per als més petits

pequeño yoguiA hores d’ara, ja són habituals les publicacions, manuals o tallers de ioga per a infants. Durant aquest mes de febrer, Pequeño yogui ha estat novetat al Racó de les Famílies de la Sala Infantil de la Joan Oliva i Milà.

Pequeño yogui és una guia per introduir els nens en el món del ioga i el mindfulness (ambdues tècniques, íntimament relacionades) i gaudir dels avantatges que aporten aquestes pràctiques.

Hi ha molts tipus de ioga i maneres de practicar-lo, en aquest llibre es presenta el mètode desenvolupat per Little Flower Yoga (LFY) una fundació amb seu a Nova York de la qual l’autora és la fundadora.

El programa que presenta es basa en cinc elements (connectar, respirar, moure’s, concentrar-se, relaxar-se), que combinats crearan una experiència completa de ioga i mindfulness fàcilment adaptable a les necessitats de cada infant.

Què aconseguiran els infants amb la pràctica d’aquest mètode?

 • Aprendre a navegar per molts dels desafiaments que es trobaran a la vida.
 • Superar les barreres físiques, mentals i emocionals que poden impedir un correcte desenvolupament de l’aprenentatge.
 • Millorar les habilitats de concentració.
 • Desenvolupar la seva capacitat d’exploració i intercanvi d’idees.
 • Obtenir eines perquè puguin sentir-se segurs i respectats.
 • Del binomi ioga-mindfulness, en podeu trobar d’altres llibres al Racó de les Famílies de la Joan Oliva. Aquests en són alguns exemples:

  yoga con niños portada_mindfulness-para-ninos_paloma-sainz-martinez-vara-de-rey_201502241007 atentos y contentos

  Amb caràcter lúdic, a la Sala Infantil hi podeu trobar aquests altres llibres que de ben segur ajudaran els infants en la pràctica del ioga:

  simplissim juguem a fer ioga juguem a fer ioga de bon matí 0001s_0000_Juguem-a-fer-Ioga-per-anar-a-dormir

  I si penseu que el conte és l’eina ideal perquè els vostres menuts comencin a practicar ioga, aquí us n’oferim una mostra:

  ets un lleó Respira-AKIARA-6a-edición-CAST Maia-coberta-cat.indd

  Animeu-vos-hi! Hi ha un munt de llibres al vostre abast!

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Mi niño come sano. Odile Fernández

  Mi ñino come sanoLa novetat que t’oferim aquesta setmana al racó de les famílies és aquest llibre dedicat a la nutrició dels fills. Totes les mares voleu el millor per als vostres infants, voleu alimentar-los bé i que creixin forts i sans. És per aquesta raó que el puntal de tot plegat es basa en dur a terme una alimentació saludable.
   
  En aquest llibre trobaràs informació teòrica i pràctica, amb molt bones receptes que ha creat Heva Hernández, fotògrafa, bloguera, cuinera, vegetariana i mare de dos nens.
   
  L’autora, Odile Fernández, és metge de família i mare de dos nens i una nena. A causa de patir un càncer d’ovari va investigar com podia l’alimentació afavorir el seu guariment al mateix temps que seguia els protocols del tractament mèdic oficial. D’aquesta cerca en va sortir aquest llibre.
   
  La veritat és que és molt difícil fer que els nens mengin d’una manera sana, però amb amor i paciència es pot aconseguir. T’encoratgem a fer la prova! Abans, però, dir que l’embaràs és un bon moment per iniciar aquesta transició en l’alimentació!
   
  El llibre es divideix en diferents apartats:

 • 1000 primers dies de vida
 • Des de l’embaràs fins al segon any de vida, els aliments que nodreixin els infants seran importantíssims per al seu desenvolupament, ja que aquests 1000 dies determinaran la seva salut, el seu benestar i el desenvolupament del seu cervell. La quantitat adequada i variada de nutrients ha d’estar assegurada durant aquest període de temps.
   
  Què cal, doncs? Àcid fòlic o vitamina B, calci, vitamina D, ferro, omega 3, iode.
   

 • Com introduir l’alimentació complementària
 • Segons l’OMS es recomana que a partir dels sis mesos s’introdueixin els aliments complementaris, sempre i quan l’infant sigui capaç d’asseure’s sense cap suport, mastegui i s’empassi el menjar. Si us amoïna pensar que es pot ennuegar, cal evitar oferir aliments com: salsitxes, poma o pastanaga amb trossos grans, patates de bossa, cireres amb os, raïm sencer, fruits secs… VERDURES I FRUITES

  El principi bàsic és: si no el poden aixafar amb les genives no el poden menjar.
   

 • Anàlisi dels aliments que es troben al mercat
 • És més saludable fer el menjar a casa que compar-lo? Però si necessites comprar-lo per als nadons, tots els potets i les farinetes són iguals? Quins ingredients s’han d’examinar? Les infusions i/o tisanes són recomanables? I les llets de creixement? I els iogurts?
   

 • Aliments que s’han incloure/excloure de l’alimentació infantil
 • Fins als dos anys no s’hauria d’incloure carn de vaca, ni llet ni productes derivats de la vaca. En canvi, sí que es pot donar carn de pollastre, gall dindi, porc i cabra, així com els làctics procedents de la cabra i de l’ovella.
  Pel que fa al peix, el de piscifactòria, NO.
   

 • Dieta mediterrània per a tota la família
 • CONTRACOBERTA La dieta mediterrània tradicional sembla que és la que segueix el millor patró dietètic, ja que es basa en el consum de verdures, fruites, llegums, cereals integrals, oli d’oliva verge, fruits secs i peix blau, encara que es consumeix molts làctics, carns vermelles, embutits i aliments molt ensucrats. Cada vegada hi ha menys seguidors d’aquesta dieta a la Península Ibèrica!
  El que s’hauria de consumir diàriament.
  1 o 2 racions de cerals
  Verdures al migdia i a la nit
  Fruites crues
  Fruits secs crus, llavors i olives
  1 o 2 racions de làctics: iogurt, kèfir o formatge.
  Aigua
  Els aliments a triar han de ser frescos, de la temporada i respetuosos amb el medi ambient!
   

 • El plat infantil saludable
 • Plat compost per: 50% de vegetals i/o fruites, 25% de cereals integrals i 25% greix i proteïna saludable: llegums, fruits secs, llavors, peix, ou i carn blanca.
  L’aigua és la millor beguda!
   

 • Obesitat infantil
 • L’obesitat infantil és la plaga del nostre segle. I què la provoca? Una alimentació plena de sucres i greixos vegetals refinats més la manca de l’exercici físic.
  Reduir el consum de sucre pot prevenir l’obesitat. Ingerir iogurts naturals sense sucre, caquis madurs i cacau en pols, galetes de civada i plàtan, salsa de tomàquet casolana amb cúrcuma, entre altres.
   

 • Trucs i consell per tal que els infants mengin d’una manera sana
 • Hi ha moltes estratègies per què els infants consumeixin fruites i verdures, només cal tenir temps, ganes i paciència a l’hora de preparar els plats. Cal ser creatiu/creativa!
   

 • Receptes
 • CREMES I SOPES FREDES Bàsiques: llet d’ametlles, formatge d’ametlla, xerop de dàtil, mantega de cacauet, crema de cacau i avellanes, pa integral de remolatxa, nata vegetal, formatge de crema vegetal, carabassa rostida…
   
  Esmorzars: batut de xocolata, creps de blat sarraí amb alvocat i tomàquet, ous barrejats amb verdures…
   
  Finger foods: palets de peix, nugets de pollastre, mini pizzes…
   
  Cremes i sopes fredes
   
  Amanides
   
  I no continuem amb la informació! Et deixem amb la curiositat de fullejar el llibre!
   
  Llibres
   
  El llibre a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Educar la atención. Luis López González

  Educar la atenciónUna de les novetats que us ofereix la biblioteca aquests dies és el llibre de Luis López González, ‘Educar la atención’.
   
  En els darrers temps tothom va de pressa, tothom és conscient que el temps s’escola i això comporta un seguit de patologies. Una de les que afecten tan a adults com a infants és la incapacitat de mantenir l’atenció, la qual cosa origina problemes d’aprenentatge, trastorns de la son, baixa tolerància a la frustració, trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat.
   
  En aquest llibre l’autor explica què és l’atenció des del punt de vista psicopedagògic, com potenciar-la en els infants i adults per mitjà de tècniques i d’exercicis que permetin viure cada dia d’una manera més efectiva.
   
  Segons diferents investigacions científiques realitzades en els últims cinc anys assenyalen que els infants que se sotmeten a una educació estrictament digital perden capacitat d’atenció i altres facultats mentals com la memòria, el càlcul, l’abstracció o l’anàlisi.
  Una altra dimensió que influeix és la falta de vida interior i d’espiritualitat de la nostra societat. Costa estar a soles sense estímuls, sense sorolls, sense lectures, sense aparells.
   
   

  ‘La atención es hija de la conciencia,y ésta necesita de tiempo y espacio, es decir, de aquí y ahora, de cierta calma.

   
   
  Atendre és el procés d’orientar la ment a un objecte en concret. És focalitzar l’observació. La consciència és un estat mental que ens permet tenir coneixement de la pròpia existència i de l’entorn.
   
   

  ‘La atención plena es el estado o cualidad mental de estar anclados en el presente, dándonos cuenta perfectament de lo que ocurre fuera y dentro de nosotros.’

   
   
  Un dels exercicis que trobem durant la lectura és el següent:
   

  ‘Mirar la punta de la nariz.
  Sentado con la espalda recta, mira al frente y observa tus pensamientos. Poco a poco, ve bajando tu mirada hasta ponerla en la punta de la nariz. Ahora, sin mover los ojos ni cambiar nada, proyecta la mirada más profundamente. Mantén una visión periférica amplia y, aunque no muevas lo ojos, observa cómo puedes mirar el espacio y los objetos que están a tu alrededor. ¿Qué ha pasado con los pensamientos? Vuelve la mirada hacia arriba y piensa en lo que quieras. Si repites el ejercicio dos o tres veces, descubrirás la relación que existe entre la mirada y el pensamiento.’

   
  Luis-Lopez-Gonzalez-TichingLuis López González és psicòleg, llicenciat en ciències de l’activitat física i l’esport i diplomat en ciències religioses. Expert en interioritat, espiritualitat i educació emocional es dedica a la docència i a la investigació.
   
  Ha escrit nombrosos llibres, entre els quals:

 • Educar la interioridad
 • Focusing: escolta el teu cos
 • Meditación para niños
 • El maestro atento
 •  

   
   
  Llibres
   
  El llibre a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Com parlar de música clàssica als infants. Pierre Charvet

  pentagrama

  Un dels llibres que t’ofereix la biblioteca en el racó de les famílies és aquest llibre dedicat a la música clàssica. El trobareu en català i en castellà
   
  com parlar A ‘Com parlar de música clàssica als infants’, l’autor t’explica com han de ser els bons començaments introductoris a la música i la primera regla és: Per tal d’estimar, s’ha d’estimar.
  Cal que els pares mostrin un plaer real en el moment d’escoltar i de viure la música clàssica. No és important si després els gustos dels pares i dels fills evolucionen en direccions diferents.
  L’audició de la música, pop i/o clàssica ha de ser en un moment especial, sense que sigui una imposició, ha de formar part, però, de la vida quotidiana.
   
  Una altra regla és: escoltar, escoltar… i escoltar. Els nens volen escoltar sempre els mateixos contes i no se’n cansen mai, el mateix ocorre amb la música. Si el que escolten els és familiar els agradarà més. Ballar és una manera excel·lent d’apropar-los la música.
   
  clau de solEncara que el llibre va dirigit als infants, els adults trobareu respostes a preguntes que els petits fan sobre formes, tècniques i estils: per què es diu música romàntica…?, què significa do major? què és la clau de sol?…D’una manera clara i senzilla s’explica l’ofici de músic i de compositor i dels instruments musicals.
   
  La publicació es complementa amb un CD on s’ofereix una selecció de dinou il·lustracions sonores explicades en forma de fitxes a l’interior del llibre.
   
  A l’apartat de saber escoltar trobaràs: Cant gregorià, ‘In paradisum’, fragment de la Misa de difunts; Guillaume de Machaut, motete núm. 23; Clément Janequin, Ce moys de may… En total 19 peces interpretades per diferents orquestres.
   
  NotaI al final un glossari amb terminologia musical:

 • Ària: Composició vocal que forma part d’una obra de caràcter líric com una òpera, una cantata o un oratori.
 • Monodia: Música formada per una sola melodia.
 • Opereta: Obra escènica de caràcter lleuger que inclou parts parlades i ball.
 • Tempo: Velocitat amb la qual s’interpreta una obra.
 • Etc.
 • De segur que, després de llegir aquest llibre i prendre nota de tots els consells, els teus fills, nebots, nets… estimaran la música!!
   
  Llibres
   
  El llibre a les biblioteques VNG, en castellà i en català.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  El gran libro de los gemelos. Coks Feenstra

  Quines són les cures especials que requereix un embaràs de bessons, trigèmins o més nadons?
  Quin risc hi ha amb els nadons que són prematurs?
  Com donar-los el pit al mateix temps?
  Què és el que es pot fer quan hi ha baralles i gelos?
  Com inculcar-los normes i establir límits?
  Han d’anar a classes diferents?
  Què s’ha de fer perquè cadascun tingui la seva pròpia identitat?

   
  Aquestes preguntes i moltes més són les que respon el llibre que us proposem aquesta setmana al racó de la famílies de la biblioteca. ‘El gran libro de los gemelos’ de Coks Feenstra.
   
  El-gran-libro-de-los-gemelosL’augment de les tècniques de reproducció assistida ha contribuït en què els embarassos múltiples siguin cada vegada més habituals. De segur que darrerament heu vist al vostre poble o ciutat mares i/o pares que empenyen cotxets de bessons amb una expressió d’orgull i cara cansada. L’experiència de ser pares de dos alhora és viscuda de moltes maneres diferents: d’una organització exemplar a ser caòtica.
   
  Preparar-se per a ser bons pares no és només un propòsit, sinó que també s’ha de disposar dels mitjans necessaris: trobar la informació en els llibres adequats, observar i escoltar els altres nens i altres pares, recordar allò que ens donava seguretat a la nostra infantesa, el suport rebut de la nostra família i adonar-se al mateix temps que l’estima no és suficient i que s’ha de demanar ajut quan hom la necessita.
   
  El llibre es divideix en vint-i-sis capítols. S’inicia amb una explicació del que són els bessons i el seu embaràs per trimestres i amb la seva simptomatologia, el part (si són prematurs), l’alimentació, el retorn de l’hospital a casa (0-6 mesos: el plor, sortir a passejar…; 6-12 mesos: la parla, les pors…; 1-2 anys: la parla, malalties, menjar…; 2-4 anys: guarderia, gelos…; 4-6 anys: col·legi, mentir…; 6-12 anys: la timidesa, les baralles, la competivitat…; 12-18 anys: canvis físics, relacions sentimentals…; 18 anys i…: etc.
   
  En cada etapa de la vida es tracten temàtiques comunes: el desenvolupament físic, les malalties, la relació amb els pares, el desenvolupament intel·lectual, etc.
   
  Trobareu comentaris i exemples d’experiències de pares. Com és el cas del de la Joana, mare de bessons dizigòtics de 9 anys:
   

  “Uno de mis gemelos, Joan, necesita apoyo para las tareas escolares, pero su hermano Mati no. Así que a diario paso bastante tiempo con Joan; Mati suele jugar tranquilamente a nuestro alrededor. Últimamente empezó a comportarse mal; me gritaba y se enfadaba por nada. En un momento dado le pregunté qué era lo que le pasaba. Entre sollozos me dijo: ‘Tú quieres más a Joan que a mí. ¡Siempre estás con él!’. Me sorprendió mucho, pensaba que lo entendía. A partir de aquel día leo todas las noches con él, mientras Joan se divierte solo. La balanza está equilibrada”.

   
  S’han fet molts estudis sobre bessons i aquests continuen i s’ha arribat a una conclusió general: encara que els entorns siguin diferents, les personalitats són semblants. En canvi, si viuen i creixen junts les diferències són més evidents com a conseqüència de voler distingir-se l’un de l’altre.
   

   
   
  Llibres
   
  El llibre a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Alimentación saludable para niños geniales. Griselda Herrero Martín

   

  Influeix la dieta en el rendiment escolar dels nens?
  Aconsegueixen millors resultats els que mengen de manera més saludable?

   
  Alimentación saludable para niños geniales, és una de les últimes novetats que podeu trobar al racó de pares de la biblioteca. En aquest llibre que us proposem es parla sobre la bona alimentació infantil. La seva autora, Griselda Herrero Martín, dietista-nutricionista i doctora en bioquímica proposa receptes i aconsella per tal de millorar el rendiment a l’escola i el desenvolupament del talent.
   
  alimentación

  ‘Comer mal en nuestra sociedad es tan sencillo y cotidiano que a muchas familias les cuesta reconocerlo; claro está que no ayuda el ímpetu que la industria alimentaria exhibe sin pudor, favorecida por una legislación hecha a medida, publicidad ubicua y atractiva, siempre en el límite de la legaliad, basa en la exageración y en la falta de ética y sensibilidad con la infancia y familias vulnerables y desfavorecidas.’

   
  El llibre està dividit en 15 capítols, en els quals trobareu explicat el que s’entén per alimentació saludable, la importància de la qualitat dels aliments i no la quantitat, què és el rendiment escolar i els factors que influeixen en un bon desenvolupament cognitiu dels nens, el paper de les emocions, la intel·ligència emocional i l’alimentació, el rebost saludable, com llegir una etiqueta, receptes saludables per a nens genials…
   

  ‘Cada emoción implica un sentimiento, que se traduce en un pensamiento,y a continuación se genera una acción. Las decisiones más importantes que tomamos en la vida se basan, en definitiva, más en las emociones que en la lógica.’

   

  ‘Las personas con una mayor inteligencia emocional son más felices, tienen más éxito en el trabajo y son capaces de tomas mejores decisiones.’

   

   
  Les habilitats que s’adquireixen amb la intel·ligència emocional contribueixen a millorar el rendiment acadèmic:

 • Faciliten el pensament
 • Augmenten la motivació
 • Milloren la interacció social
 • Més interès per l’art, la literatura, el disseny
 • Milloren l’equilibri i el benestar psicològic
 • Eviten l’angoixa i la depressió
 •  
  Quins aliments cal tenir al rebost?

 • Verdures i fruites de temporada
 • Llegums
 • Fruis secs o deshidratats
 • Llavors
 • Cereals
 • Proteïna animal
 • Lactics naturals
 • Oli d’oliva
 •  
  I ara una recepta fàcil!!

  Batut de fruita: 1 got de llet sencera, 150 g de fruita (al gust: maduixa, plàtan, mango…), 1 pessic d’essència de vainilla. Barregeu a la batedora. Coleu si queden llavors. Beveu fred.
   
  Llibres
   
  El llibre a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  El arte de ordenar para niños. Nagisa Tatsumi

  Si ensenyem els nens a ordenar, ho faran de meravella!


  Us presentem aquest llibre que proposa tècniques concretes de com ordenar i de com explicar-les de manera senzilla als nens.
   
  Primer de tot s’ha de tenir en compte que:

 • Els nens no saben ordenar
 • No s’ha de renyar ni amenaçar
 •  
  El arte de ordenar para niños L’ordre és un dels pilars de l’ésser humà, això implica: saber manipular correctament els objectes que ens envolten, saber conviure amb altres persones i saber dur una vida activa. Per mitjà de l’ordre aconseguim ser responsables de les nostres coses, saber diferenciar entre el que necessitem del que no, saber quina és la quantitat justa d’alguna cosa per a ús nostre.
   

  La clau de l’ordre és la de col·locar les coses en el lloc que sigui més fàcil per a nosaltres.


  Tres passes del procés de l’ordre:
   
  1. Retornar al seu lloc el que han tret
  2. Retornar al seu lloc el que s’han endut fora de casa
  3. Col·locar en el seu lloc allò que han portat a casa
   

  Els pares han d’actuar com a guies

   

 • Ensenyar quan han d’ordenar
 • Facilitar-los el fet de treure i de guardar les coses per ells mateixos
 • Establir unes normes
 • I segons l’edat, els pares decidiran quan, com, què i perquè.
 •  
  Ordre-crop A l’epíleg, l’autora arriba a la conclusió que ordenar no és posar les coses només en ordre, sinó que és la base de l’existència.
   
  L’acte d’ordenar va molt més enllà, ja que respresenta la manera correcta de relacionar-nos amb tot allò que ens envolta i la vegada ens fa ser conscients de relacionar-nos de la millor manera possible amb les altres persones.
   
  Nagisa-Tatsumi-1El que agradaria a Nagisa Tatsumi és que els nens se centrin en comprendre la importància del procés enlloc de centrar-se en els bons o mals resultats.
  L’autora és escriptora i educadora. Al Japó és la màxima autoritat a ordenar. I com es diu a la coberta: “Me fascinó y me inspiró para escribir La magia del orden.” Marie Condo.
   
  Desitgem que l’ordre arribi a les vostres vides!
   
   
  Llibres
   
  El llibre a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Les lleis naturals del nen. Céline Alvarez

  Una de les novetats que us ofereix la biblioteca aquesta setmana al fons especial de racó de pares és Leslleisnaturalsdelnen_384x576 ‘Les lleis naturals del nen. La revolució de l’educació a l’escola i a casa’ de l’autora francesa Céline Alvarez.
   
  En aquest assaig es planteja una revolució en l’aprenentatge i en el comportament dels nens. Aquesta revolució comença a l’escola barrejant diferents sistemes educatius i acaba a casa, amb la participació de les famílies.
  L’experiment va durar uns tres anys i els resultats van ser excel·lents. Amb la implementació del seu sistema, Céline Alvarez, va aconseguir reduir el fracàs escolar i un augment en el benestar del nen a l’escola per mitjà d’un entorn que respongués a les seves necessitats i als seus interessos actius. Però no va rebre el suport institucional necessari i quan va acabar l’estudi va presentar la dimissió.

  ‘Per esdevenir el millor d’ell mateix, el jove humà necessita un entorn afectuós, viu, variat, ordenat, que afavoreixi l’exploració i l’activitat espontànies, el contacte amb els altres, les interaccions benvolents i tranquil·les, l’ajuda mútua, l’empatia i la generositat.’


   
  Aquest llibre neix de la seva necessitat de donar a conèixer la seva experiència en el mon educatiu. Hi trobareu subcapítols dedicats a la plasticitat cerebral, l’aprenentatge mitjançant l’experiència activa, la importància de l’error, la indispensable barreja d’edats, la dedicació a no fer res, la importància del joc lliure…
  I acaba amb un capítol molt important que duu el títol: El secret és l’amor.

  ‘… l’amor és la palanca de l’ànima humana. Estem cablejats per la trobada càlida i empàtica amb l’altre, i quan obeïm aquesta gran llei dictada per la nostra intel·ligència, tot esdevé possible -i no es tracta d’una visió idealista i ingènua. Ingenus són aquells que ja no senten al seu col l’evidència: una simple mirada bondadosa, una mà estesa, un somriure, una escolta empàtica i tot el nostre metabolisme s’adreça cap al camí de la regeneració, tant física com psíquica.’

   
  Céline Alvarez és una jove francesa que ha volgut compartir la seva experiència com a mestra. Teniu més informació al seu web.
   
   

   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  2 comentaris

  Mindfulness para embarazadas

  minfulness-para-embarazadasMindfulness és la traducció del terme sati, una paraula de la llengua pali, que antigament es parlava a l’Índia i que, actualment, encara es fa servir com a llengua litúrgica budista en algunes zones de l’Àsia. Tot i que pugui semblar que Mindfulness és un concepte actual, la traducció a l’anglès de sati per Mindfulness té l’origen a finals del segle XIX, quan un funcionari britànic destinat a Ceilàn es va interessar per l’idioma pali.

  Mindfulness, sati o “consciència o atenció plena” són conceptes originalment relacionats amb el budisme tot i que la pràctica d’aquestes tècniques es troba totalment lliure de connotacions religioses. El que proporciona el Mindfulness, a qui el practica, és serenitat, concentració, capacitat d’adaptació i coneixement de nosaltres mateixos. No és d’estranyar, per tant, que la pràctica de la meditació, en general, i del Mindfulness, en particular, tingui cada vegada més seguidors entre el públic occidental.

  Aquesta setmana, us oferim com a novetat un llibre sobre la pràctica del Mindfulness per embarassades, de la mà del doctor i catedràtic Santiago Segovia. El doctor Segovia fa gairebé vint anys que imparteix cursos i tallers de Mindfulness i és el creador del Programa Mindfulness Based Mental Balance (MBMB).

  La novetat d’aquest setmana a la Joan Oliva és Mindfulnes para embarazadas, en què l’autor descriu el MBMB-embarassades, una “metodologia dissenyada per prevenir l’ansietat o l’estrès que la dona embarassada pot experimentar durant la gestació com a conseqüència de la dinàmica de la vida quotidiana i, d’aquesta manera, evitar els efectes de l’ansietat en el desenvolupament psicobiològic dels nens“.

  El llibre està dividit en doa grans blocs: un de teòric i un altre de pràctic en què es descriu, pas a pas, el programa MBMB-embarassades. Si voleu fer un cop d’ull a les primeres pàgines del llibre, feu clic a continuació:

  minfulness-para-embarazadas rodonaPrimeres pàgines.

  Llibres

 • Mindfulness para embarazadas
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Ayuda psicomotriz. Annie Bodon

  ergon_libro_ayuda_psicomotriz Una de les novetats del racó de pares que us ofereix aquesta setmana la biblioteca és aquest llibre dedicat a la psicomotricitat dels infants.
   
  A ‘Ayuda psicomotriz’ us apropareu a l’apassionant món del desenvolupament infantil, la psicomotricitat i el joc lliure. Aquest últim té molta importància en la consecució d’una autoestima saludable, en la construcció de la personalitat global de l’ésser, des del punt de vista motor, cognitiu i emocional. El nen es desenvolupa per mitjà del moviment, l’acció, el joc, la comunicació, la confiança i el plaer d’actuar. Actuar és pensar.
   
  Trobareu una descripció minuciosa del mètode i les bases d’actuació de Bernard Aucouturier amb el suport de casos reals: nens amb alteracions de la conducta i d’altres amb problemàtiques més greus: ceguesa, paralisi cerebral, mutisme selectiu…
   
  Al pròleg, la Dra. Paloma Sánchez de Muniain (metgessa rehabilitadora, especialista en discapacitat infantil) comenta com és d’important l’etapa infantil per a la construcció d’una vida adulta plena. És l’època durant la qual es desenvolupen les competències perceptives, motores, cognitives, lingüístiques, socials i emocionals. La rehabilitació infantil s’entén dins del nou concepte d’“atenció al desenvolupament” proposat per la Unió Europea, és a dir, com una part del conjunt de mesures sanitàries, socials i educatives dissenyades per prevenir i tractar les alteracions de l’evolució.
  La rehabilitació infantil té una dimensió terapèutica específica: el tractament del nen amb dany o alteració de la funció motora. Però comparteix amb altres disciplines la dimensió preventiva i social.
   
  Annie Bodon, l’autora, és especialista en psicomotricitat.
   
  El llibre consta de cinc capítols:
   
  1. La psicomotricitat. El punt de vista de Bernard Aucouturier.
  2. Simbiosi mare-fill.
  3. Casos clínics: nena afectada de ceguesa, nen/a afectat de paràlisi cerebral, nens amb bloqueig emocional
  4. Els límits.
  5. Testimonis.

  “La mejoría no solo fue para nuestra hija. También se vio fortalecido nuestro vínculo emocional con ella. Esto ha tenido un efecto clarísimo en la convivencia y en la felicidad de toda la familia”.

   
  Us deixem amb un vídeo on podreu veure un seminari que el mestre Bernard Aucouturier va impartir a Bilbao a l’Escuela Internacional de Práctica Psicomotriz PEI-EIP.
   

   
  Llibres El llibre a les biblioteques VNG.
   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Pàgina Següent »