Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


2n PREMI D’INVESTIGACIÓ ARMAND CARDONA TORRANDELL

2n Premi d’Investigació Armand Cardona Torrandell

La biblioteca Armand Cardona Torrandell, en col·laboració amb l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l’Associació Cultural Armand Cardona Torrandell, convoca el 2n Premi d’Investigació Armand Cardona Torrandell.
Un dels grans compromisos de la biblioteca que porta el seu nom és vetllar per la difusió de la figura del pintor i per la promoció de la seva obra i és per aquest motiu es convoca aquest Premi, que té per objecte l’obra del pintor i la seva trajectòria, que es va desenvolupar fonamentalment entre els anys 1957 i 1985, i s’adreça enguany a estudiants de Batxillerat i cicles formatius.

Armand Cardona TorrandellArmand Cardona Torrandell (Barcelona, 1928 – Vilanova i la Geltrú, 1995), va ser un artista que va estar vinculat permanentment a la ciutat de Vilanova i la Geltrú. Fou un dels grans pintors catalans de la segona meitat del segle XX i era coneguda la seva faceta de lector empedreït.

L’any 2008 es va organitzar una primera edició oberta al públic en general i en aquesta ocasió s’ha adreçat especialment a la participació del públic jove, entre els 16 i els 20 anys, per tal d’afavorir el coneixement de l’Armand Cardona Torrandell entre les noves generacions.

Per realitzar aquest treball serà indispensable la consulta del fons relacionat amb el pintor que es troba a la Biblioteca Armand Cardona i Torrandell, que està format per la Biblioteca Personal de pintor i altres documents relacionats amb la seva figura.

El Premi està dotat amb 1000€ (una meitat destinada a l’estudiant o estudiants que el realitzin i l’altra meitat per al centre d’on prové) i el termini de lliurament dels treballs finalitzarà el 28 de febrer del 2012.

El jurat està format per Maria Josep Riba Huguet, Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Àlex Cardona Masdeu, membre de la família Cardona Torrandell, Josep Maria Also Torrents, Catedràtic de Dibuix, i Anna Cabutí Calatayud, Directora de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell.

Podeu consultar les bases del Premi en el següent enllaç:

Bases del 2n Premi d’investigació Armand Cardona Torrandell

No hi ha comentaris

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari