Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


La vida de Brian

La_vida_de_Brian  La vida de Brian (Life Of Brian, 1979) és el tercer llargmetratge del grup de comèdia anglès Monty Python.

S’inspira en clau de paròdia amb la filosofia messiànica que va propiciar el naixement del cristianisme. És una comèdia de ficció situada en el context de la Palestina de l’època de Crist, durant l’imperi romà. Es sustenta en les aventures d’un home comú i corrent, Brian, fill bastard d’un soldat romà i una promíscua feminista jueva, a qui les multituds confonen repetidament amb el Messies.

La trama és bastant senzilla, però, paròdia entre altres coses la intolerància, el sectarisme i el dogmatisme, mostrant les divisions internes enverinades i els enfrontaments mesquins, tractant temes que segueixen passant actualment, com la negació de la realitat per part dels fanàtics. Alguns gags famosos estan protagonitzats per un fictici “Front Popular de Judea” i els seus rivals polítics, la pintada “Romani ite domum”, que s’inspira en el famós “Yankees go home”, entre d’altres, i fent ús de noms, paraules i conceptes moderns, suposadament pronunciades en llatí.

Amb cançons clàssiques dels Python comBrian «Always Look On The Bright Side Of Life» (Mira sempre el costat positiu de la vida), cantada per un cor de crucificats, la pel·lícula probablement és, juntament amb Els cavallers de la taula quadrada i El sentit de la vida, la més reeixida del grup.

Els Monty Python va ser un grup britànic d’humoristes que va sintetitzar en clau d’humor la idiosincràsia britànica dels anys grup1960 i 1970. Van aconseguir la fama gràcies a la seva sèrie per a la televisió anglesa Monty Python ‘s Flying Circus, basada en esquetxos breus que en moltes ocasions incloïen una important càrrega de crítica social, si bé majoritàriament es centraven en un sentit de l’humor absolutament surrealista i basat en el absurd. El primer episodi va ser emès el 5 d’octubre de 1969 per la BBC i la sèrie va seguir en antena fins a 1974.
Encara que el fenomen dels Monty Python va començar amb la sèrie de televisió,reis es va convertir en alguna cosa molt més gran amb un gran impacte: pel·lícules, àlbums, llibres; i va catapultar als seus membres a la fama.

En aquest enllaç trobareu tots els documents dels Monty Python que les biblioteques municipals de la ciutat tenen a la vostra disposició.

 
Aquí teniu un tràiler de la pel·lícula:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari