Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Tokyo connection: una mirada al cine japonés

tokyo-connectionLa cinematografia japonesa guarda dins seus moltes i variades propostes que fan mirar amb esperança cap a l’Orient. Japó és propietària d’una cultura audiovisual envejable i prou diferent a la nostra, l’occidental, com per aturar-se sobre ella i descobrir veritables joies fílmiques.

Yokakis, samurais, yakuza, geishas, monstres gegants, sexualitat insana, surrealisme històric, llegendes ancestrals, honorabilitat, … Aquests són alguns dels elements que poblen una cinematografia, que, igual que el que país la conte, és debat en solitari en una lluita eterna entre la tradició i la modernitat. Posseïdor de rica i extensa filmografia que, malgrat esser avui més coneguda que no pas fa alguns anys, segueix sen una gran desconeguda per a un ampli espectre del públic occidental. Els espectadors tendeixen a catalogar el cinema Japonès sota uns paràmetres erronis i derivats de idees preconcebudes equivocades i extrapolades de pel·lícules estereotipades que en absolut donen una visió fidedigna de la realitat

Tokyo connection: una mirada al cine japonés” de José Ángel de elprincipiodelfinDios ens presenta en aquestes pàgines en una guiacien años de cine japonés iniciàtica per fomentar la curiositat al lector i li animar-lo a bussejar lliurement pel cinema japonès.

A les biblioteques municipals de la ciutat també podreu trobar els llibres sobre cinema japonès “El principi de la fi: tendències i efectius del novíssim cinema japonès“, de Jordi Costa i “Cien años de cine japonés“, de Donald Richie.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari