Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘La cata de vinos’, novetat pels aficionats a la cultura del vi

La cata de vinosEntre les novetats d’aquesta setmana a la biblioteca Armand Cardona Torrandell es troba el llibre que us presentem avui: La cata de vinos, a càrrec de Lluís Manel Barba, que ens ofereix una guia completa per conèixer i degustar vins.

Segons la ressenya del propi llibre “catar un vino es conocerlo en toda su amplitud: gusto, aroma, origen, añada… Con La cata de vinos nos adentramos en la cultura enológica: desde las técnicas básicas de la degustación hasta los secretos del servicio del vino y de su maridaje con distintos platos, pasando por las variedades de uva, las artes de elaboración de diferentes vinos o las denominaciones de origen. Todo cuanto conviene conocer acerca del fascinante mundo del vino está explicado en esta obra de una manera sencilla, práctica y amena. Anécdotas y curiosidades, consejos y trucos de experto, tablas y glosarios hacen de este manual práctico de cata el compañero ideal para iniciarse en la cultura y en los placeres del vino”.

El llibre es divideix en els següents capítols:

  1. Els sentits: on s’ensenya a degustar, com mirar el vi, els colors, l’anàlisi olfactiu, la roda dels aromes, sabors i l’equilibri dels vins.
  2. Viticultura i enologia: ideal per conèixer ceps, noves tècniques agrícoles, varietats de raïm, l’any i el terreny, l’elaboració de blancs, negres, espumosos, i rosats, la criança,…
  3. Apuntes de tast: el vocabulari, l’organització, les copes, la fitxa, etc.
  4. Els vins: informació sobre les denominacions d’origen, etc.
  5. El ritual del vi: en aquest últim capítol es tractaran temes com l’ampolla, el tap, les etiquetes, el servei del vi, la conservació, la compra i el preu dels vins,…

La cata de vinos

Lluís Manel Barba es Graduat en enologia e Enginyer tècnic d’indústries agràries i agroalimentàries, i posseeix una intensa trajectòria en tots els aspectes professionals del vi. Ha estat responsable tècnic i d’exportació, i agent comercial per a diferents empreses de distribució, i en l’actualitat es soci de l’empresa Entrevins, dedicada a la selecció i comercialització de vins espanyols.
enologosAutor de diversos llibres de divulgació i responsable de les diferents actualitzacions del Larousse de los vinos, exerceix de professor d’enologia a la prestigiosa Escola d’Hosteleria Hoffman i a l’Escola Superior de Restauració i Hostaleria de Barcelona, compaginant aquests cursos oficials amb tallers per aficionats.

Podeu completar aquesta informació consultant la nova revista a la que ens hem subscrit a la biblioteca Armand Cardona Torrandell aquest 2015: Enólogos, especialitzada en tot allò que envolta el món del vi.
I a més també podeu consultar altres documents sobre la cultura del vi que tenim a les Biblioteques VNG i que podeu trobar al següent enllaç:

Us deixem amb la presentació del llibre a càrrec del seu propi autor a la Vinateria el Call:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari