Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Avui tastarem pa’ amb el premiat flequer Jordi Morera a la biblioteca Cardona

Avui faràs paDijous 29 de gener a les 19h. a la biblioteca Armand Cardona Torrandell s’organitza una interessant taula rodona sota el títol Avui tastarem pa, a càrrec de Jordi Morera, forner-propietari de L’Espiga d’or i autor del llibre Avui faràs pa, i Laura Arranz, nutricionista i autora de diversos llibres com Què hi ha per sopar?.

La recuperació del gust pel pa artesanal i per la varietat de pans ja forma part del dia a dia i cada vegada guanya més adeptes. Què ens aporta de bo el pa de proximitat? Què ens aporta nutricionalment i quin és el valor dins de la nostra alimentació? En finalitzar la xerrada es farà un tast de pans. En col·laboració amb: Forns L’Espiga d’or.

Jordi Morera, de 28 anys, pertany a una cinquena generació de flequers i recentment ha estat guardonat amb el Premi al millor jove artesà alimentari innovador que atorga la Comissió d’Artesania Alimentària Catalana depenent de la Generalitat, essent el primer cop que un forner rep aquest guardó. En aquest premi en destaquen “la recuperació del forn de llenya de la família, la recuperació de peces de gran format i l’elaboració de pans de gustos autòctons amb ingredients de proximitat i de temporada, com també de pa amb IGP Pa de Pagès Català”.

El juny del 2014 va publicar el seu primer llibre, Avui faràs pa, que podeu trobar a les Biblioteques de la ciutat, i participa activament en la difusió de la cultura del pa mitjançant el seu blog: Jordi Morera – Artisan Baker.

Laura Arranz és l’autora del llibre Què hi ha per sopar? i responsable del portal web Gana Nutrición, un projecte sobre educació alimentària realitzat per un equip multidisciplinar de professionals dels àmbits de l’educació, la nutrició, la salut, la dietètica, la psicologia, la tecnologia i legislació alimentària.

Us deixem amb un vídeo on podeu veure el dia a dia de l’activitat del Jordi al seu forn de Vilanova:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari