Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Després de Sant Antoni, Carnaval.

carnaval

Un cop passat Sant Antoni Abat, Festa Major petita de la ciutat, el cicle festiu de Vilanova i la Geltrú continua amb el Carnaval. Al Fons de les biblioteques públiques de la ciutat podreu trobar més de 60 documents que en parlen, dels quals us volem destacar aquests: “Vilanova i la Geltrú i el seu gran carnaval“, de Xavier Garcia; “Carnaval el de Vilanova i la Geltrú“, amb fotografies de Rafel López-Munne, textos de Bienve Moya i pròleg de Noemí Sans; “Un Segle de carnaval, misèries i pocasoltades“, d’Albert Tubau i Garcia; “El Carnaval Vilanoví: dades per a la seva història“, d’Oriol Puig i Almirall; “El Carnaval… com a pretext“, de Ricard Belascoain; “El Vidalet del Carnaval: una petita història del carnaval de Vilanova i la Geltrú“, amb text de Joan Martorell i il·lustracions de Pere Marsé; i l’enregistrament sonor de la Cobla Principal de la Bisbal “El Carnaval de Vilanova“.

El llibre que avui us presentem com a novetat, tot i que no parla del portadacarnaval, es pot considerar una bona eina d’ajuda a pares, mares i educadors en general: “Divertidos maquillajes para niños. 40 proyectos paso a paso“, dels germans Brian i Nick Wolfe. Al llibre s’ofereixen instruccions a l’abast de totes les edats i nivells d’experiència amb les que aprendre els secrets de com maquillar utilitzant materials fàcils d’aconseguir. Especialment útil per a principiants, pot ser una font d’inspiració per aquells maquilladors que compten amb més experiència. Noves tècniques per crear pelatge, donar sensació de profunditat, dibuixos més complicats… Fer un antifaç de mussol o la temible cara d’una cobra que mostra els seus ullals…

Els germans Wolfe són experts en les tècniques del maquillatge i la caracterització, i a les biblioteques també podreu trobar el seu llibre “Maquillaje extremo: 50 caras de amigos y de pocos amigos pintadas paso a paso“.

En aquest vídeo el pintor Brian Wolfe crea una cara de serp en el meu fill, Gabriel, pas a pas

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari