Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


“Mort a la Fenice” de Donna Leon

Mort a La FeniceMort a La Fenice és el debut de Donna Leon com a novel·lista i és on neix el personatge del “comsissario” venecià Guido Brunetti, que lluita per acabar amb la corrupció de la ciutat dels canals.

A diferència d’altres investigadors literaris, el comissari Brunetti és un home culte i sensible, feliçment casat amb la Paola, professora universitària i filla del compte Falier, i pare del Raffi i la Chiara, dos adolescents encantadors i ben educats. Estima molt la seva ciutat però també sap veure els seus defectes i debilitats.

El famós director d’orquestra Helmut Wellauer és brutalment assassinat durant l’entreacte de la representació de La Traviata. El seu cadàver, al camerino del teatre de l’òpera venecià La Fenice, fa una pudor de cianur terrible: li han enverinat el cafè.

En aquest moment apareix Guido Brunetti, que inicia les investigacions policials per treure l’entrellat de tot aquest misteri. Quan comença a esbrinar quin tipus de persona era el director més enllà de l’òpera, s’adona que s’havia fet prou enemics per sospitar de mig Venècia.Donna Leon

Donna Leon (Nova Jersey, 1942) és una escriptora nord-americana arrelada a Venècia des de l’any 1981. És coneguda per les seves novel·les protagonitzades pel comissari Brunetti, personatge central de tota la seva obra.

Malgrat l’èxit que té el seu comissari Brunetti a tota Europa, a Venècia és gairebé una desconeguda. No vol que les seves obres es tradueixin a l’italià, i prefereix que en el seu barri venecià la segueixin tractant de tu.

El Club de Lectura per a Nois i Noies de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquest llibre el 23 d’octubre a les 17h. Esteu convidats a participar-hi!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari