Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Tres nits’ d’Austin Wright

La lectura del Club de lectura d’Adults de la biblioteca Armand Cardona Torrandell pel mes de gener és aquest interessant thriller psicològic sobre el matrimoni, l’amor i la venjança obra de l’escriptor Austin Wright i que porta per títol Tres nits.

Tres nits“Susan Morrow és una dona feliçment casada, que un bon dia veu alterada la seva plàcida vida domèstica en rebre un paquet inquietant. El paquet conté el manuscrit de la novel·la del seu exmarit, Bèsties nocturnes. El primer que li passa pel cap és que l’Edward la vol posar en un compromís, però accedeix a llegir el text deixant de banda els sentiments personals. La novel·la en qüestió narra la història d’en Tony, un home que, durant un viatge nocturn amb la dona i la filla, és víctima d’un brutal assalt a la carretera. Mentre la Susan llegeix el relat impactant i pertorbador, al seu cap va aflorant una altra imatge del seu exmarit. Potser la novel·la on ella es veu reflectida és una venjança personal?”.
L’autor ens submergeix en una història dins d’una altra història i atrapa al lector entre dues trames. De la mateixa manera que l’efecte de la lectura trastorna la Susan, la lectura de Tres nits no serà innòcua per al lector.

Austin Wright reflecteix els dubtes i anhels d’aquesta dona a mesura que avança en una lectura adictiva que li fa prendre consciència de la seva íntima insatisfacció i la trasbalsa profundament. La seva reedició en anglès i la seva traducció al català i al castellà ens recorden el poder de la literatura per escodrinyar l’esperit humà, revelant-nos que tots portem en el nostre interior un desconegut.

Austin WrightAustin Wright fou un novel·lista, crític literari i professor d’anglès que va viure entre l’any 1922 i el 2003 als Estats Units d’Amèrica. Nascut al comtat de Nova York, es va graduà a la Universitat de Harvard el 1943.
Tot i la seva longevitat, va viure 80 anys, no destaca per l’extensió de la seva obra doncs només va publicar quatre llibres de crítica literària i set novel·les, entre les que destaca la que aquí en ocupa, Tres nits, que es publicà originalment el 1993 amb el títol de Tony & Susan.

Podeu descarregar-vos la fitxa d’aquesta lectura en el següent enllaç: Tres nits d’Austrin Wright

El Club de Lectura d’Adults de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquesta lectura el 31 de gener a les 17:30h. Esteu convidats a participar-hi!

Per últim us deixem amb una imatge de la trobada que el Club va fer el passat dissabte amb l’autora Muriel Villanueva:

cladults_mvillanueva

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari