Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘El capital al Segle XXI’ de Thomas Piketty

 

portadaAvui us presentem com a novetat un dels llibres més esperats aquest any: El capital al segle XXI de Thomas Piketty. Poques vegades en les darreres dècades un llibre d’economia ha despertat tanta admiració. El Premi Nobel d’economia Paul Krugman ha afirmat que és el llibre d’economia més important de l’any, i potser de la dècada. Un llibre, per tant, que ve avalat pels més reconeguts especialistes i que ha estat un fenomen de vendes a França i als Estats Units.
El llibre, fruit de 15 anys d’investigació, estudia les dinàmiques del capitalisme, posant en relleu, per exemple, que els rendiments del capital no poden ser superiors al del treball, que les desigualtats en el repartiment de la riquesa són incompatibles amb la democràcia i la justícia social, i que cal gravar el sistema fiscal dels més rics.
El capital al segle XXI té el mèrit i el sentit de l’oportunitat de posar un marc teòric i d’aportar un conjunt de dades històriques i comparatives a un dels temes més polèmics de l’actualitat: la desigualtat en el repartiment de la riquesa. L’economista francès en relació la ciència econòmica amb la història i fins i tot amb la literatura per estudiar les dinàmiques del capitalisme al llarg de tres segles i en més de vint països. En un esforç notable per apropar erudició i divulgació, el present treball evidencia quethomas_piketty si els rendiments del capital són més alts, més que el creixement econòmic d’un país, les desigualtats no deixaran d’augmentar.
En aquest enllaç podeu accedir a l’entrevista que el periodista Antoni Bassas li va fer a Thomas Piketty aquest mes d’octubre pel diari ARA. I en aquest altre enllaç trobareu els comentaris que el catedràtic de la Columbia University Xavier Sala i Martín fa en el seu bloc sobre el llibre.
A la Biblioteca Joan Oliva també podreu trobar el llibre del mateix autor L’Economia de les desigualtats.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari