Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Barcelona 1900-1917: els reportatges d’Adolf Mas


portada“Barcelona 1900-1907. Reportatges d’Adolf Mas”
és el títol del llibre que avui divendres 19 de desembre es presentarà al Centre d’Art Contemporani LA SALA a les 18 h i comptarà amb la intervenció de l’historiador Daniel Venteo. El podreu trobar a la Biblioteca A. Cardona com a novetat.
Adolf Mas i Ginestà (1860-1936) va ser un dels primers periodistes gràfics del nostre país. Aquest llibre dóna a conèixer els reportatges que va fer sobre la vida a la ciutat de Barcelona durant el primer quart del segle XX i que es conserven a l’Arxiu Mas, pertanyent avui a la Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic.

Mercat Sant Antoni
A les fotografies seleccionades, escollides d’entre milers d’imatges del període 1900-1917, es pot apreciar tant el procés de transformació de la ciutat com l’activitat al carrer i els esdeveniments socials. Un patrimoni Blanca Giribetfotogràfic excepcional i en bona part inèdit fins ara, que alhora reivindica l’autoria de moltes imatges que fins avui havien quedat en l’anonimat.
Blanca Giribet de Sebastián, autora del llibre, és llicenciada en Història de l’Art i màster en Museologia i Gestió del Patrimoni Cultural per la Universitat de Barcelona. Ha publicat articles en diverses revistes locals, a Vilanova i la Geltrú i a Sitges. Treballa com a documentalista per a institucions culturals i en projectes expositius.
Altres llibres de la Blanca Giribet que podreu trobar a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú els trobareu clicant aquí.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari