Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Libro de la astronomía, desde el inicio hasta el final del tiempo: 250 hitos en la historia del espacio y la astronomía

 

portadaD’on ve la nostra Lluna? Hi ha planetes similars a la Terra entorn d’altres estrelles? Què és la contaminació lumínica? Aquestes són només algunes de les preguntes que planteja el Libro de la astronomía.

Jim Bell, president de la Societat Planetària, exposa 250 dels més fascinants fenòmens cosmològics i èxits astronòmics. Juntament amb la descripció d’estranyes meravelles com el monument prehistòric de Stonehenge i els forats negres, aquest recorregut cronològic abasta temes tan diversos com l’extinció dels dinosaures, el descobriment dels anells de Saturn, el cometa Halley, les erupcions solars, els coets de combustible líquid, l’Sputnik 1, el gran viatge de les Voyager, la cartografia de Venus per part de la Magallanes o el rover Curiosity que va aterrar a Mart a l’agost de 2012. Així mateix, es perfilen brillants i intrèpids científics que van influir decisivament en el curs de l’astronomia i l’exploració espacial, com Ptolomeu, Arybhata, Nicolás Copèrnic, Galileu Galilei, Giovanni Cassini, Stephen Hawking i Carl Sagan.
pàgines
Organitzades cronològicament, cada entrada consisteix en una síntesi de l’assumpte en qüestió i una o més imatges a tot color. La secció de “Notes i lectures recomanades” proporciona fonts per a un estudi més profund.

A les biblioteques públiques de la ciutat podeu trobar més de cent entrades relacionades amb l’astronomia.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari