Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


CHANO Y JOSELE, a L’Auditori Eduard Toldrà

portada

Aquest dissabte Chano Dominguez i Niño Josele presenten el seu nou disc “CHANO Y JOSELE” a L’Auditori Eduard Toldrà de la nostra ciutat. Estaven condemnats a trobar-se. No són pocs els que somiaven veure’ls junts i ha estat ara, en aquest moment quan s’ha produït aquesta trobada. Ni abans ni després. Dos músics oberts, bilingües, trilingües… que es troben en plenitud del seu art. Eren moltes les coses que els unien: el flamenc, Bill Evans, Bebo Valdés… Des de l’Atlàntic un, des del Mediterrani l’altre, han recorregut el camí que va del jazz al flamenc i del flamenc al jazz i, en fondre’s, han creat alguna cosa que va més enllà, alguna cosa que bé es podria qualificar com a “música clàssica del segle XXI”. La música d’una era que ha vist caure fronteres i etiquetes i on la qualitat sonora, la bellesa i l’elegància i triomfen per sobre de qualsevol altra consideració.

chanoChano Dominguez. Els privilegiats que han pogut sentir coincideixen en el seu geni i virtuosisme al piano. Chano Domínguez va néixer a Cadis el 1960 i és actualment el músic que té major fama per combinar la tradició flamenca amb el jazz. Ha editat nombrosos discos dels quals ha estat nominat als Grammy Llatins en dues edicions, la primera amb “Piano Ibérico”, un homenatge exquisit a alguns dels compositors més influents d’Espanya i amb “Acoplados”, treball que va realitzar amb Martirio. L’any 2000 participa en el projecte de Fernando Trueba “Calle 54”, al costat de músics com: Tito Puente, Gato Barbieri, Chucho Valdés, Paquito D’Rivera, Jerry González, Michel Camilo, Eliane Elías, documental nominat als Oscar com a millor documental i premi Goya al millor so. Resulta guanyador de IV edició dels PREMIOS DE LA MÚSICA, Millor Àlbum de Jazz, per “Imán”. Més tard viatjarà al festival de l’Havana a Cuba on va actuar juntament amb Herbie Hancock. En 2013 en l’edició 55 dels premis Grammy, el seu disc “Flamenco Sketches” va ser nominat al millor disc Latin Jazz de l’Any. A les biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú podreu trobar aquests treballs del Chano:
Con alma
Iman
En directo piano solo
Coplas de madrugá

 
Niño Josele, guitarrista flamenc d’Almeria, ha actuat en multitud de joselepaïsos en companyia dels més grans del gènere, va compartir 6 anys de gira amb Paco de Lucía, gires amb Enrique Morente, Jerry González, Javier Colina, Estrella Morente i actuacions amb Chick Corea. La publicació de “Paz” (2006) i “Española” (2009) suposa una immersió al jazz que li obre les portes cap a nous horitzons musicals enriquidors per al flamenc en companyia de grans mestres, Freddy Cole, Marc Johnson, Joe Lovano, Papo Vazquez, Tom Harrell … i una col•laboració de luxe, Phil Woods, el llegendari jazzista de 78 anys, company i hereu de Charlie Parker. Va ser nominat als Grammy Llatins en 2010 i 2012 pels seus discos Española” i “El mar de mi ventana”. En el fons documental de les biblioteques podreu trobar el seu disc  Garabatos.

 
Aquí teniu un tastet del que podreu gaudir aquest dissabte:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari