Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Barcelona pensa’ en el Dia Mundial de la Filosofia

Pensador Rodin by Hans AndersenCoincidint amb el Dia Mundial de la Filosofia, que se celebra el 20 de novembre, la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona s’ha encarregat d’organitzar una setmana de filosofia per a tothom sota el títol de Barcelona Pensa.
Al llarg d’aquesta setmana, entre el 17 i el 22 de novembre, s’organitzen diversos esdeveniments filosòfics: jornades, exposicions, presentacions de llibres, col·loquis, conferències, vermuts filosòfics, concerts, cinefòrums, filosofia per a la canalla… Tots ells els podeu consultar en el següent enllaç: Programa del ‘Barcelona Pensa’.

Barcelona pensa vol apropar la filosofia a tothom per tal de mostrar el seu paper decisiu en la producció i transmissió de la cultura. L’esperit del Festival és esdevenir també un catalitzador del pensament a la ciutat. A tal fi s’han inclòs estratègies de facilitació tant presencials com digitals que tenen per objectiu donar-nos eines per poder continuar nodrint autònomament aquesta curiositat, sigui de manera individual o col·lectiva.

Manual de filosofía portátilEl Dia Mundial de la Filosofia el va establir l’Organització de Nacions Unides (ONU) per destacar la importància d’aquesta disciplina, especialment per la gent jove, i també per destacar que “la filosofia és una disciplina que estimula el pensament crític i independent i és capaç de treballar perquè hi hagi una major comprensió del món, promovent la pau i la tolerància.”

A les Biblioteques de VNG podeu trobar un ampli fons documental que tracta sobre aquesta matèria amb una selecció dels majors pensadors de totes les èpoques. Aprofitem aquesta notícia per destacar una de les darreres novetats que hem incorporat i que porta per títol Manual de filosofía portátil de Juan Arnau. Una lectura que proposa recòrrer el riu de la filosofia a contracorrent, a la recerca de les seves fonts.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari