Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Tardor de sèries… – Hijos del Tercer Reich

Hijos del Tercer Reich“Berlín, estiu de 1941. En plena guerra, cinc joves alemanys es reuneixen per acomiadar-se abans de marxar als seus respectius destins: els dos germans, els soldats Wilhelm i Friedhelm, partiran a lluitar al front de l’est. Charlotte, enamorada de Wilhelm, desitja també servir com infermera al front. Greta somnia amb convertir-se en cantant, mentre que el seu nuvi jueu Viktor treballa com a sastre amb el seu pare. Els cinc prometen tornar a trobar-se després del conflicte, però la guerra, que transformarà radicalment a tota Europa, també els canviarà a ells per sempre.”

Aquest és l’atractiu punt de partida d’una de les sèries han millors crítiques que s’han realitzat a Europa en els darrers anys, especialment a Alemanya. Hijos del Tercer Reich (Unsere Mütter, unsere Väter = Nuestras madres, nuestros padres en el seu títol original en alemany), ha fet història al país germànic a l’abordar el nazisme des de les vivències personals de cinc amics en distintes posicions i situacions.
Després de deu anys de treball i un aconseguit disseny de producció la sèrie ha suposat un important punt d’inflexió televisiu, assolint més de set milions d’espectadors.

Dirigida per Philipp Kadelbach el seu pes resideix sobretot en els seus icònics personatges, interpretats per joves estrelles de la televisió i el cinema alemanys: Volker Bruch, Tom Schilling, Miriam Stein, Katharina Schütter i Ludwig Trepte.

Hijos del Tercer Reich

Com sempre que es tracten aquests espinosos temes les crítiques es caracteritzen per la seva disparitat. Així Frank Schirrmachen, del diari conservador Frankfurter Allgemeine Zeitung, va escriure: “Poques vegades abans s’havia entès tan bé el funcionament de la maquinaria adoctrinadora del nacionalsocialisme. I mai abans s’havia pogut veure tan clarament que els enemics dels nazis no tenien per què ser precisament amics de les seves víctimes”. Amb això es referia a l’antisemitisme mostrat entre, por exemple, els partisans polonesos que varen combatre la invasió alemanya durant la Segona Guerra Mundial.

Per contra, l’historiador Ullrich Herbert, va criticar durament la sèrie en un article publicat pel diari berlinès Taz: “La pel·lícula és un fracàs, no només per la seva falta de precisió o perquè dissimuli les atrocitats del nacionalsocialisme. El problema es la seva perspectiva històrica, tant general com individual». Segons ell el film no és capaç de recrear l’essència de la generació de joves que li va tocar viure la dictadura de Hitler, “una generació fortament ideologitzada i polititzada que volia la victòria de l’Alemanya nacionalsocialista per considerar-la el més correcte”.

És la novetat de la setmana a la biblioteca Armand Cardona Torrandell i a continuació podeu veure el tràiler:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari